Henrik Udahl er kanskje det heteste overgangsobjektet i OBOS-ligaen. 24-åringen har vært på radaren til flere klubber etter fjorårets kometsesong for Åsane, hvor han ble toppscorer på nest øverste nivå med 19 fulltreffere.
OBOS-ligaen
«Myggen» i trenerteamet som leder Start neste kamp
19 TIMER SIDEN
Den seneste klubben som har meldt sin interesse er Start. Udahl bekrefter selv til Fædrelandsvennen at det er dialog mellom klubbene, og at sørlandsklubben kan være en potensiell destinasjon.
– Absolutt. Jeg har lyst å komme til et helprofesjonelt miljø. I utgangspunktet høres det interessant ut, så må det vurderes fram og tilbake med andre tilbud, sier Udahl til avisen.
For Start vil kunne regne med å få hard konkurranse om storscorerens underskrift. Ifølge Åsanes daglige leder Gorm Natlandsmyr er det interesse både fra andre OBOS-klubber, men også i Eliteserien.
HamKam er en av de andre klubbene som har blitt nevnt. Det er heller ikke et alternativ Udahl har utelukket.
– Det er uaktuelt å gå til et bunnlag i Eliteserien. Mine styrker kommer ikke frem i lag som ikke produserer og har initiativ i kampene. Blant alternativene som passer til den beskrivelsen i OBOS-ligaen, så har jeg sett på HamKam som en mulighet, sa han til Hamar Arbeiderblad for noen uker siden.
Udahl fikk i fjor prisen for årets gjennombrudd i OBOS-ligaen. Da Eurosport-ekspert Joacim Jonsson før jul kåret de 30 beste spillerne i ligaen, var 24-åringen på en fjerdeplass.
Begrunnelsen var følgende:
«Udahl har vært en sensasjon i årets OBOS-liga. Etter å aldri ha fått sjansen i Vålerenga, tok han bakveien gjennom studier og fotball i Bergen og spill i lavere divisjoner. Trengte en sesong til å tilpasse seg Åsanes spill, men har i år slått ut i full blomst. Vokst i spillet uten ball og er god i press-spillet. Til tross for at han ikke er spesielt fysisk, er han blitt bedre som ballmottaker, men fremfor alt er han en avslutter av klasse og er ekstrem til å identifisere riktig rom i offensiv boks.»
Se video av det rørende øyeblikket etter at Åsane-trener Morten Røssland hadde delt ut prisen til Udahl i fjor:

Deler ut prisen til Åsane-spissen – så får treneren seg en ordentlig overraskelse

OBOS-ligaen
Eksperten lanserer denne trioen som kandidater til Start-jobben
21 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Bekreftet: Hardarson er ferdig i Start
EN DAG SIDEN