Henrik Udahl er kanskje det heteste overgangsobjektet i OBOS-ligaen. 24-åringen har vært på radaren til flere klubber etter fjorårets kometsesong for Åsane, hvor han ble toppscorer på nest øverste nivå med 19 fulltreffere.
OBOS-ligaen
Overtok lån med opsjon i høst – nå gjør klubben overgangen permanent
I GÅR KLOKKEN 12:58
Den seneste klubben som har meldt sin interesse er Start. Udahl bekrefter selv til Fædrelandsvennen at det er dialog mellom klubbene, og at sørlandsklubben kan være en potensiell destinasjon.
– Absolutt. Jeg har lyst å komme til et helprofesjonelt miljø. I utgangspunktet høres det interessant ut, så må det vurderes fram og tilbake med andre tilbud, sier Udahl til avisen.
For Start vil kunne regne med å få hard konkurranse om storscorerens underskrift. Ifølge Åsanes daglige leder Gorm Natlandsmyr er det interesse både fra andre OBOS-klubber, men også i Eliteserien.
HamKam er en av de andre klubbene som har blitt nevnt. Det er heller ikke et alternativ Udahl har utelukket.
– Det er uaktuelt å gå til et bunnlag i Eliteserien. Mine styrker kommer ikke frem i lag som ikke produserer og har initiativ i kampene. Blant alternativene som passer til den beskrivelsen i OBOS-ligaen, så har jeg sett på HamKam som en mulighet, sa han til Hamar Arbeiderblad for noen uker siden.
Udahl fikk i fjor prisen for årets gjennombrudd i OBOS-ligaen. Da Eurosport-ekspert Joacim Jonsson før jul kåret de 30 beste spillerne i ligaen, var 24-åringen på en fjerdeplass.
Begrunnelsen var følgende:
«Udahl har vært en sensasjon i årets OBOS-liga. Etter å aldri ha fått sjansen i Vålerenga, tok han bakveien gjennom studier og fotball i Bergen og spill i lavere divisjoner. Trengte en sesong til å tilpasse seg Åsanes spill, men har i år slått ut i full blomst. Vokst i spillet uten ball og er god i press-spillet. Til tross for at han ikke er spesielt fysisk, er han blitt bedre som ballmottaker, men fremfor alt er han en avslutter av klasse og er ekstrem til å identifisere riktig rom i offensiv boks.»
Se video av det rørende øyeblikket etter at Åsane-trener Morten Røssland hadde delt ut prisen til Udahl i fjor:

Deler ut prisen til Åsane-spissen – så får treneren seg en ordentlig overraskelse

OBOS-ligaen
Klubbhelten bekrefter FFK-dialog: – Eneste klubben for meg i Norge
28/11/2022 KLOKKEN 15:03
OBOS-ligaen
Hansen klar for ny trenerjobb: – «Gærneste» i norsk fotball
24/11/2022 KLOKKEN 11:23