Fredrikstad - Åsane 2-3
Hjemme på Fredrikstad Stadion skulle hjemmelaget krige om tre nye poeng i kampen om opprykk. De andre topplagene ser ikke ut til å rote bort særlig med poeng, men de hvitkledde fra «Plankebyen» klarte ikke å svare på resultatet til AaFK, som tidligere samme dag slo KFUM 4-2 på bortebane.
Istedenfor var det en heltent gjeng fra Bergen som tok kommandoen. Hjemmelaget ledet hele 3-0 etter 47 spilte minutter.
OBOS-ligaen
Lillebo forklarer feiringen: – Biting holder vi oss for god til
I GÅR PÅ 17:27
– Nei, nei, nei, Fredrikstad. For et sjokk. Man kan høre en knappenål falle i Fredrikstad. Åsane har vært sinnssykt gode. FFK har ikke skapt en eneste målsjanse, Åsane har seks-sju. Det her er blytungt for Fredrikstad, naturligvis, sa Discoverys ekspert da dagens tredje mål smalt inn.
Hjemmelaget kjempet seg inn igjen i kampen takket være to nye scoringer av Taofeek Ismaheel, noe som gleder FFK-trener Bjørn Johansen.
– Jeg digger at vi klarer å gjøre justeringer. Vi fikk tak på det, vi fikk to mål, tre ble for mye å hente inn igjen, så den dimensjonen liker jeg at vi har i laget. Men det er store deler av denne kampen som er særdeles dårlig fra vår side.
Hør alle tankene til Bjørn Johansen her (artikkelen fortsetter under videoen):

Johansen etter nesten-comebacket: – Digger det

Noen vil kanskje gi sin del av æren for den sterke borteseieren til Kåre Ingebrigtsen. Fredag ble det klart at den tidligere Brann-treneren tar over som sportssjef i Åsane.

To topplag tapte terreng

Fredrikstad ligger på 4. plass i OBOS-ligaen etter dagens resultat. Åsane ligger foreløpig på den siste playoffplassen etter dagens kruttsterke borteseier.
Resultatet i Fredrikstad er en gavepakke for de andre topplagene, men FFK var ikke det eneste topplaget som sviktet i den 26. serierunden. Jerv så lenge ut til å ta tilbake 2. plassen, etter at Aalesund hadde sikret seg en trepoenger borte mot KFUM, men en sen scoring i Stjørdal sendte Grimstad-klubben ned på 3. plass.
Arne Sandstø sine menn dro til Stjørdal, men havnet under etter fullstendig kommunikasjonssvikt i det bakre ledd. De snudde deretter kampen, men en scoring på overtid signert Lasse Bransdal sørget for poengdeling.
Med dagens resultater er det HamKam og AaFK som fører an i kampen om Eliteserie-billett.

Utligner mot Jerv: – Nå vet jeg to som jubler. Det er Rekdal og Nilsen!

Skjevt ut

Fredrikstad fikk på sin side en marerittstart på kampen. Etter fire minutter sendte Bjarte Haugsdal bortelaget fra Bergen i føringen. Markeringen glipper fullstendig i FFK-boksen, og midtstopperen får en enkel oppgave med å sende bortelaget i føringen.
Verre skulle det bli utover i omgangen. Bortelaget kjørte over et tannløst FFK. Etter 35 minutter doblet Sondre Auklend ledelsen for Åsane. Kantspilleren trekker seg lekkert inn i feltet før han skjøt i det nærmeste hjørnet.
Det var bortelaget som var klart best før sidebytte. Rett før dommeren blåste av til pause, hadde Åsane alle sjansers mor til å øke nok en gang. Åsane kom tre mot to fem minutter på overtid av førsteomgang, men Sondre Auklend sitt skudd gikk langt over buret til Håvar Jensen.

Kjempet seg tilbake

Andreomgang startet som den første. Gjestene fra Bergen viste ingen nåde, og Ryan Doghman fikk æren av å sette dagens tredje scoring for Åsane. Spissen mottok ballen fem meter fra FFK-buret, og hadde få problemer med å sette den avgjørende scoringen.
Det så fullstendig fortapt ut for hjemmelaget, men lagets store stjerne tente håpet for Fredrikstad i det 67. spilletminutt. Brennhete Taofeek Ismaheel reduserte for hjemmelaget. Fra høyresiden var han iskald alene med Åsanes keeper.
Hjemmelaget var langt bedre etter reduseringen, og det var nigerianeren som stod bak det hjemmelaget produserte. Med ti minutter igjen av kampen var det igjen tid for Ismaheel-show. FFK kontret på en corner og Ismaheel tok saken i egne hender da han mottok ballen ved midtsirkelen. Han sprang fra alt av Åsane-forsvarere og minsket ledelsen til ett fattig mål.
Nærmere kom derimot ikke hjemmelaget, og det ble til slutt en skuffende dag for både hjemmelag og publikum.
Slik endte resten av kampene:
Grorud - Bryne 4-2
KFUM - Aalesund 2-4

Raufoss -Ranheim 0-4
Sandnes Ulf - Sogndal 0-2
Start - Strømmen 3-2
Stjørdals-Blink - Jerv 2-2
Ull/Kisa - HamKam 20:00
OBOS-ligaen
Snudde det i andre kamp – Blink feiret med gebiss
I GÅR PÅ 16:55
OBOS-ligaen
Sendte sylfrekt stikk – feiret med gebiss
I GÅR PÅ 16:52