Napoleon tok ansvar for Holmes hær – så svarte Flos favoritter

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 20/06/2022 klokken 20:14 GMT+2

Oksene fra Torshov så ut til å være tilbake på hesten, men med en tung andre omgang ble det nok en poengløs dag på jobben for Skeid.

Skeid- og Sogndal-jubel.

Skeid - Sogndal 2-3
Kunstgresset på Nordre Åsen skiftes ut, og Skeid var derfor nødt til å gjøre det de gjorde hele elleve ganger forrige gang de var oppe i OBOS-ligaen – nemlig å invitere bortelaget på fremmed «hjemmebane».
Søndag var oksene fra Torshov og saftkokerne fra Sogndal på plass på Grorud Arctic matchbane på Oslo øst for å gjøre opp om poengene i den tiende serierunden.

– Wolff Eikrem-kvalitet

Og kampen startet på best mulig vis for det rødkledde hjemmelaget.
Allerede fire minutter spilt på den knusktørre kunstgressmatta på Grorud leverte Skeid et kunststykket av et mål. David Hickson Gyedu dro fram artisteriet og sendte en strålende pasning gjennom til «Sully» Bojang, før høyrebacken fant Jakob Napoleon Romsaas i feltet.
Mannen med det klingende navnet gjorde ingen feil og styrte inn ledermålet til Skeid.
– Den pasningen fra Hickson er ren Wolff Eikrem-kvalitet, nærmest ropte Discovery-ekspert Lars Bohinen i studio.
Se scoringen her. Saken fortsetter under.

Skeid-scoring begeistrer: – Wolff Eikrem-kvalitet!

Snuoperasjon

Oksene stod kun med en eneste seier i forkant av kampen mot Sogndal, og det kunne lenge se ut som at Skeid styrte mot et svært godt resultat mot Flos gutter. Men kun fem minutter etter at lagene kom ut fra garderoben etter de første 45 minuttene, var lagene like langt.
Sogndal fikk straffe, og det var den tidligere Vålerenga-spilleren Peter Godly Michael som tredde fram på 11 meter. Spissen hadde ingen problemer med å overliste Anders Gundersen i Skeid-buret, og straffemålet var starten på noen tunge minutter for Gard Holmes mannskap.
For et drøy kvarter senere var snuoperasjonen et faktum, etter at Anders Johannessen Nord dundret inn 1-2, før Jonatan Ingi Jonsson satt siste kronen på verket kun fire minutter senere.
– Skeid er kanskje det laget som har imponert meg mest i dag, men så vil det seg ikke rent resultatmessig. Dette var en bra kamp av Skeid, sa ekspert Petter Bø Tosterud i studio.
Saken fortsetter under videoen.

Ekspertenes dom: Disse lagene har imponert mest og minst

Flo: – All honnør til Skeid

Gabriel Andersen gjorde sitt for å skape spenning på tampen, for ett minutt inn i overtiden reduserte hjemmelaget, men til ingen nytte for Gard Holme og Skeid. Sogndal stakk til slutt av med alle poengene fra Grorud, til tross for noen intense sluttminutter med flere farligheter til hjemmelaget.
– Dette var en skikkelig berg-og-dal-bane-kamp. All honnør til Skeid. De kom nesten tilbake helt på tampen der. Så jeg er nesten svett her jeg står, sa Sogndal-trener Tore André Flo til Discovery etter kampen.