4. juni 2020: Aalesund bekrefter at spiss Torbjørn Agdestein har røket korsbåndet på trening og mister dermed resten av sesongen.
30. mai 2021: Ganske nøyaktig ett år etter at Torbjørn Agdestein røk korsbåndet på AaFK-trening, skjer det samme i OBOS-ligakampen mot Start på Sparebanken Sør Arena. Denne gangen i motsatt bein. Skaden oppstår kun noen måneder etter at 29-åringen ble ferdig med rehabiliteringen fra skaden i 2020.
OBOS-ligaen
KFUM-spiller hentes inn i U21-troppen: – Det er utrolig stort
25/09/2022 KLOKKEN 14:55
– Da jeg fikk vite at jeg hadde røket korsbåndet på nytt, så var det veldig tøft å svelge. Samtidig følte jeg at jeg var, og er, veldig motivert. Det kjente jeg på nesten med en gang jeg skadet meg, at jeg skal tilbake på banen.
Det sier Agdestein til Discovery, når kanalen slår på tråden for å høre hvordan det går med opptreningen etter sommerens alvorlige skade.

Oppfølging fra AaFK

Spissen, som tidligere har vært innom klubber som FK Haugesund, Odd og Kristiansund, bor sammen med familien i Aalesund. Da Agdestein ble skadet i 2020, skrev spissen under på en ny kontrakt med AaFK, men da det andre beinet røk i sommer, ble det ingen videre kontrakt med de oransje fra Sunnmøre.
Til tross for at 29-åringen, som fyller 30 år på lørdag, for øyeblikket står uten kontrakt, tilbringer han flere titalls timer i uka på Color Line stadion. Der får han tett oppfølging av klubben, samt sosiale «inputs» med de andre spillerne.
– Jeg er på styrkerommet på Color Line hver dag, der jeg fortsatt har plassen min i garderoben. Selvfølgelig er det tøffe dager, men jeg føler meg ganske heldig som blir så godt ivaretatt i AaFK. Jeg er også botsjef i klubben, så det er veldig sosialt, sier Agdestein til Discovery.
– Det er fantastisk å være i en så fin klubb som Aalesund.
Sportslig leder i Aalesund Bjørn Erik Melland roser Torbjørn Agdestein, og mener det er helt naturlig å hjelpe han med opptrening – selv om han ikke er under kontrakt med klubben.
– Det er helt naturlig for vår del, ja. For oss er det viktig å ivareta spillerne på et helhetlig plan, uavhengig om de er under kontrakt eller ikke. Det har vært viktig for oss å være der for Torbjørn, både med den fysisk rehabiliteringen og ved å sikre hans rettigheter. Det ligger vårt hjerte nær, understreker Melland til Discovery.
– Torbjørn har vært hos oss over tid nå, og er en fantastisk ambassadør for klubben. Nå handler alt om å få han tilbake på banen, legger AaFK-lederen til.
  • Se Aalesund - Grorud onsdag fra klokken 18:00 på discovery+

– Han har ikke scoret sitt siste mål

I tillegg til å tilbringe dagene på Color Line stadion, får Agdestein også tett oppfølging fra klubbens fysioer – spesielt hovedfysio (rehab coach) Mads Christensen.
– Jeg har et veldig tett samarbeid med Mads. Rett etter at jeg skadet meg for andre gang, så sa han at han skulle være tett på meg gjennom hele perioden, så det har jeg satt stor pris på. Jeg føler at jeg får all den hjelpen jeg trenger, både fra han og alle de andre i klubben, forklarer den skadeplagede 29-åringen, som også forteller at han har et veldig godt forhold til hovedtrener Lars Arne Nilsen og sportslig leder Bjørn Erik Melland.
Til Discovery forteller Mads Christensen at han er svært imponert over den innsatsen Torbjørn Agdestein legger ned hver eneste dag.
– Det at han skadet seg på nytt igjen, viser bare hvor ubarmhjertelig fotballen kan være. Han jobbet målrettet og ambisiøst forrige gang han ble skadet og kom tilbake, og nå viser han den samme styrken igjen. Det er vare veldig imponerende, sier Christensen.
– Han har ikke scoret sitt siste mål i norsk fotball, understreker han.
Sett høydepunktene fra kampen mellom AaFK og Bryne? Saken fortsetter under videoen.

Barmen-show i debuten da AaFK slo Bryne – se høydepunktene

– Jeg har vært heldig

Å komme seg tilbake fra en korsbåndskade kan ta over et år, noe som igjen kan tære på psyken. Takket være oppfølgingen fra Aalesund, har motivasjonen om å komme tilbake alltid vært reell – også etter to korsbåndskader på rad, forteller Agdestein.
Samtidig har han ikke lyst til å forte seg gjennom rehabiliteringsfasen.
– Alle er veldig tydelige på at dette tar et sted mellom 9-12 måneder. Det er det kneet trenger for å komme tilbake til normalen. Etter den første skaden var jeg tilbake i full trening etter 7-8 måneder, men jeg må innstille meg på at det iallfall tar ni måneder. Så kan det også ta tolv måneder og lenger enn det, forklarer Agdestein til Discovery.
– Jeg har vært heldig ..
– Du har vært heldig?
– Ja. Sikkert litt rart å si det når jeg har pådratt meg to korsbåndskader på to år, men det var kun korsbåndet som røk begge gangene, og vanligvis er det flere brudd andre steder i kneet og beinet. Det er flere som har måttet gå gjennom ganske mange flere komplikasjoner enn det jeg har gjort, svarer han.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.

Her scorer Barmen i AaFK-debuten: – Det er fantastisk!

AaFK holder døren åpen

Med en kropp som mer eller mindre ikke har spilt ordentlig fotball på to år, i tillegg til at han på lørdag bikker 30 år, erkjenner Torbjørn Agdestein at det kan bli vanskelig å finne en klubb som ønsker å satse på han.
– Ja, det tror jeg det er, men samtidig tenker jeg ikke så mye på klubb enda. Jeg føler meg ganske priviligert og heldig som får lov til å være en del av AaFK nå, og jeg har lyst til å være med på å bidra i og rundt denne klubben. Det er også noe klubben er innstilt på.
– Så Aalesund er førsteprioritet for deg, om de vil ha deg når du er skadefri i 2022?
– Ja, jeg ønsker å fortsette i klubben, om AaFK ønsker det. Jeg har et stort ønske om å komme tilbake som fotballspiller. Dette er det fjerde året jeg er i klubben og jeg har kun bidratt i to år av dem. Så om de har økonomi til det og jeg er god nok når jeg er skadefri, så er det noe jeg gjerne kunne tenke meg. Jeg har en stor kjærlighet for klubben, svarer Agdestein på Discoverys spørsmål.
  • Se Aalesund - Grorud onsdag fra klokken 18:00 på discovery+
Og en retur på fotballbanen ikledd AaFK-drakt for Torbjørn Agdestein er ikke sportslig leder Bjørn Erik Melland fremmed for.
– Vi er veldig åpne for at han kan bli, uten at vi har hatt all verdens fokus på det nå. Det viktigste er at han kommer tilbake, så får vi se utover høsten. Vi er definitivt positive til det, sier Melland til Discovery.
Sett denne?

Bli med på innsiden hos serielederen: HamKam-spesial

OBOS-ligaen
Varsler intern evaluering: – Samarbeidet har ikke fungert optimalt
24/09/2022 KLOKKEN 16:50
OBOS-ligaen
Jakter flere rekorder: – Får prøve å lage historie
20/09/2022 KLOKKEN 14:59