Tjelmeland forlot Ull/Kisa for Start bare fem kamper ut i sesongen. I sjette runde møttes lagene i Kristiansand. Kisa leverte en strålende kamp og vant 3-1, etter å ha vært åpne om at Tjelmelands exit skapte sjokk, sinne og ekstra motivasjon. Og for å helle litt ekstra bensin på bålet ga en av lagets trofaste sponsorer 100.000 kroner til spillernes botkasse for seier mot gamletreneren.
– Det er alltid gøy å møte Start, og det blir ekstra spesielt med Sindre Tjelmelands første kamp tilbake på Jessheim. Men samme motivasjon som sist.. Nei, det er nok umulig å gjenskape. Timingen da var helt sinnssyk, sier Ull/Kisas daglige leder Andreas Aalbu før onsdagens kamp.
OBOS-ligaen
KFUM-spiller hentes inn i U21-troppen: – Det er utrolig stort
I GÅR KLOKKEN 14:55

Vendepunkt

Partene inngikk våpenhvile i løpet av sommeren, og Aalbu melder at alle har lagt saken bak seg. Men seieren på Sørlandet ble uansett et lite vendepunkt for Ull/Kisa som kom inn i en god periode. På de fem første kampene plukket Ull/Kisa 0,8 poeng i snitt. Siden Sundgot overtok treneransvaret har poengsnittet økt til 1,5 per kamp.
Sett denne?

Sjekk Ull/Kisa-spillerens Joacim Jonsson-parodi

– Den ble jo et slags vendepunkt. Den kampen fikk fram symbolikken i klubben vår føler jeg. Alle i og rundt klubben sto veldig samlet og man så litt av potensialet som er her. Vi fikk kickstartet sesongen litt og har egentlig kommet fint ut av situasjonen. Men nå har vi jo hatt to tap på rad, så nå må vi slå Start, sier Aalbu.
Start har derimot slitt mer, og ligger tre poeng bak Ull/Kisa på tabellen.
– Selv om de er en stor klubb med helt andre ressurser og forutsetninger enn oss i utgangspunktet, så mener jeg at sånn situasjonen er nå så skal vi ha Start bak oss på tabellen etter 30 kamper, sier Aalbu.
Les også: Sjokkert over trenerens avgjørelse: – Føles som en kniv i ryggen

«Slutt en drøm 2.0?»

Ull/Kisa har også fyrt litt opp før hjemmekampen. De publiserte en video på sosiale medier med teksten «Slutt en drøm 2.0?», med referanse til sørlendingenes «Start en drøm»-prosjekt.
Ull/Kisa-trener Arild Sundgot, Tjelmelands tidligere assistent, debuterte med seieren på Sparebanken Sør Arena. Han håper laget kommer opp på samme nivå også onsdag.
– Vi hadde en veldig bra kamp der nede og vi har hatt mange gode kamper i sommer. Bi håper vi skal opp på det nivået som er vårt beste, da skal vi være gode nok til å kunne slå start, sier Sundgot til egen klubb før oppgjøret, men han er ikke så opptatt av hvem som står på motsatt trenerbenk.
– Vi fokuserer bare på oss selv. Det viktigste er at guttene presterer. Vi skal ha en god prestasjon i morgen og forhåpentligvis tre poeng. Så får Start gjøre det de vil, sier Sundgot.
Sett denne?

Tilbake i manesjen etter turbulent vår: – Det var riktig å gi seg

OBOS-ligaen
Varsler intern evaluering: – Samarbeidet har ikke fungert optimalt
24/09/2022 KLOKKEN 16:50
OBOS-ligaen
Jakter flere rekorder: – Får prøve å lage historie
20/09/2022 KLOKKEN 14:59