Som Discovery kunne erfare i forrige uke, skal 20 år gamle Tobias Hestad, som i fjor var utlånt til Stjørdals-Blink, på ny prøve seg på Norges nest øverste nivå. Mandag kveld bekreftet både Raufoss og Molde at de har kommet fram til en avtale som gjør Tobias Hestad til Raufoss-spiller i 2021.
– Det er bra for meg. Det er et riktig steg å ta nå, sa han til Discovery.
OBOS-ligaen
Hansen klar for ny trenerjobb: – «Gærneste» i norsk fotball
24/11/2022 KLOKKEN 11:23
Les hele intervjuet med Tobias Hestad her.

Sønn av sin far

Den angrepsvillige midtbanespilleren er sønn av Daniel Berg Hestad, som er den spilleren med flest opptredner for Molde gjennom historien. Pappa Hestad står med 666 kamper for moldenserne, derav 473 i Eliteserien.
Nå er det altså Tobias Hestad sin tur å videreføre det legendariske etternavnet i Molde, men først er planen å utvikle seg videre som fotballspiller i OBOS-ligaen. I fjor fikk en annen Molde-unggutt, nemlig Emil Breivik, maksimalt ut av låneoppholdet i Raufoss. Breivik imponerte nylig mot Granada i Europa League.
Hestad rådførte seg med sin jevngamle lagkompis om Raufoss-valget.
– Jeg snakket en del med han om det. Han har anbefalt Raufoss veldig mye. Han har sagt at det er en bra klubb og at det er en fin utviklingsarena og sånne ting, sa Hestad til Discovery.

Tredje utlån på kort tid

Lånoppholdet i Raufoss blir Tobias Hestad sitt tredje på kort tid. I tillegg til fjorårets sesong i Blink, var unggutten på lån i Asker høsten 2019. Hestad har fått indikasjoner på at Molde ønsker å satse på han.
– Jeg har snakket med Molde om forlengelse. Det spørs hvordan jeg gjør det i år, uttalte han videre.
Raufoss imponerte mange i 2020, og endte til slutt på en sterkt sjetteplass i OBOS-ligaen. Hestad er den andre Molde-spilleren på kort tid som tar turen til Raufoss. For under en måned siden signerte Jakob Nyland Ørsahl (19) en treårskontrakt med de gule og svarte.
OBOS-ligaen
Fikk landslagsdebuten mot franske stjerner: – Litt som å møte Brann i serien
21/11/2022 KLOKKEN 13:59
OBOS-ligaen
Gir seg etter 13 år: – Ingen som har betydd så mye for klubben
16/11/2022 KLOKKEN 09:08