Populære sporter
All sport
Vis alt

Matias (23) tatt på sengen av landslagsbeskjed: – Mamma trodde jeg tullet

Eirik Fure

Oppdatert 13/03/2021 klokken 18:48 GMT+1

Han er født i Madrid, har italiensk blod i årene og spiller i OBOS-ligaen. Denne uken ble Start-spiller Matias Belli Moldskred (23) tatt ut til Nicaraguas landslag.

Mathias Belli Moldskred

Foto: NTB

Veien fra OBOS-ligaen til VM-kvalik trenger ikke å være umulig. Det har Starts Matias Belli Moldskred bevist.
– Det kom som en overraskelse. Jeg har visst at det er en mulighet, men det skal litt for at de egentlig vet at jeg finnes. Det er på den andre siden av verden og ikke en kjempestor fotballnasjon, sier Belli Moldskred til Eurosport.no.
Nicaragua ligger i Mellom-Amerika. Landslaget er nummer 149 på FIFA-rankingen, men har gått bredt ut for å finne gull som kan hjelpe til i VM-kvaliken. Det gjorde at den argentinske treneren Juan Vita sendte en melding til Start-spilleren i forrige uke.
– Han er ny i jobben, så de har undersøkt hvor i verden det er tilgjengelige spillere, sier Belli Moldskred.

Faren er fra Ulstenvik: – Litt blanding

I videosamtalen snakket de om muligheten for at den tidligere Raufoss-spilleren kunne bidra for Nicaragua i kvaliken til Qatar-VM. Nå er Belli Moldskred en av 28 spillere i bruttotroppen som senere skal slankes til en 20-mannstropp.
– Jeg tenkte det var en kul mulighet. Seriestarten er utsatt en måned, så jeg får kamptrening. Det er bra timing å teste ut dette, sier han.
I slutten av måneden venter to kamper mot Saint Lucia og Turks- og Caicosøyene. Dette er kamper som kan føre Nicaragua et hakk nærmere den «vanlige» VM-kvaliken.
Moren hans er født i Nicaragua, men hun har forfedre fra Italia. Han er selv født i Madrid, men har en far som er fra Ulsteinvik.
– Det er litt blanding, smiler Belli Moldskred.

– Hun trodde jeg tullet

I Raufoss har han tidligere fleipet med lagkompisene om at han kanskje skulle forsøke seg på landslagsspill for Nicaragua. Blant lagkompisene var det flere med internasjonale landslagsoppdrag som Parfait Bizoza (Burundi) og Ikhsan Fandi (Singapore).
Moren til Belli Moldskred trodde knapt det hun hørte da det nærmet seg en realitet.
– Hun trodde jeg tullet litt da jeg sa jeg ble kontaktet, sier han.
Ifølge 23-åringen må Start og Norges Fotballforbund avklare noen koronarelaterte småting før han kan pakke kofferten og gjøre seg klar for en lang reise.
Å dra til Nicaragua er imidlertid ikke noe nytt for Belli Moldskred. Start-spilleren har tanter og onkler som bor der og pleier å reise dit omtrent hvert femte år.
– Det er ikke en stor fotballnasjon, men interessen er der. Det er morsomt å representere et landslag, sier han.
28-mannstroppen har ni mann som ikke spiller i Nicaraguas hjemlige liga. De fleste utenfra er hentet fra Costa Rica. Fra europeisk fotball er det kun Belli Moldskred og Ariagner Smith (Hviterussland).
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame