• Se Fredrikstad - KFUM Oslo mandag fra klokken 18:00 på discovery+
KFUM Oslo - Sogndal 1-0
Det er under en måned siden Sogndal slapp inn tre mål mot et effektivt og godt KFUM-lag i OBOS-ligaen, og onsdag stod de to lagene side om side nok en gang. Denne gangen handlet det om noe annet enn tre poeng, for i potten på Initility lå det en plass i den neste kvalikrunden til Eliteserien.
OBOS-ligaen
Samlet spillergruppe sier nei til minstelønn
29/06/2022 PÅ 12:02
Vinneren i kampen mellom KFUM Oslo og Sogndal skulle nemlig møte Fredrikstad i den andre kampen i årets kvalik. Vinneren der igjen møter Jerv i den siste rene OBOS-kampen, som igjen møter Eliteserie-laget som havner på 14. plass.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Eliteserie-håpet lever for KFUM Oslo

Straffebom

Og onsdag kveld fortsatte Sogndal den vonde trenden mot hovedstadslaget.
Sogningene, som var en av favorittene til de direkte kvalifiseringsplassene i OBOS-ligaen før sesongen, slet tidsvis med å holde følge med de rødhvite fra Ekeberg. Kåffa løp regelrett Eirik Bakkes menn i senk, og etter drøye 40 målløse minutter i den førsteomgangen pekte dommerne på straffemerket etter en situasjon i feltet til Sogndal.
Mansour Gueye felte Håkon Hoseth, i det som kunne se ut som et litt teatralsk fall av Kåffa-spilleren.
Uansett, straffe ble det, men fra merket maktet ikke Algaie Sanyang å treffe innenfor ramma. Dermed stod det 0-0 til pause på Intility.
Saken fortsetter under videoen.

Svarer på spekulasjonene: – Bare Joacim Jonsson som linker meg hit og dit

Njie matchvinner

Etter hvilen åpnet det seg opp på det iskalde kunstgresset. Hjemmelaget kontret på en Sogndal-corner, men ble først brutt, før tidligere Vålerenga- og Odd-spiller Bilal Nije stormet fra alt og alle, før han dundret ballen forbi burvokteren og i mål. En strålende scoring av lynvingen!
– Det føles uvirkelig. All honnør til gutta som står fram fra start til slutt i dag. Det har vært et tøft år for meg, med mye skader og andre ting, så det er emosjonelt for meg nå, sa Njie til Discovery etter kampen.
– Når vi spiller med den selvtilliten vi viser i dag, er vi gode, la han til.
Se målet her. Saken fortsetter under videoen.

Her sender den tidligere Eliteserie-spilleren KFUM til himmels

Siste dans for Bakke

Gjengen fra Saftbyga maktet aldri å bryte ned KFUM Oslo, og dermed blir ikke Sogndal å se i Eliteserien 2022. KFUM på sin side stormer videre i kvaliken. Nå venter Fredrikstad førstkommende mandag.
– Denne kampen summerer litt opp hvordan denne sesongen har vært. Vi må score og holde nullen. Vi har hatt en knalltøff sesong. Hjemmebanefordelen avgjorde nok dette, var dommen fra Sogndal-trener Eirik Bakke etter 0-1-tapet.
Kampen mot KFUM Oslo ble dermed Bakkes siste som hovedtrener for sogningene.
– Det blir godt å puste litt, så kommer det inn nye krefter senere, sa han videre.
Se hele intervjuet med Eirik Bakke her.

Ferdig etter sju år: – Nå blir det godt å puste litt

OBOS-ligaen
Kommunen «berger» klubben, men faren er ikke over: – Skal jobbe iherdig
28/06/2022 PÅ 15:33
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Brann stormer videre
27/06/2022 PÅ 18:46