Det er lett å føle med Torbjørn Agdestein. I fjor sommer røk den daværende AaFK-spissen korsbåndet på trening, noe som satt han ut av spill et drøyt års tid. I juni, ganske nøyaktig ett år etter at kneet røk på trening, skjedde det samme under OBOS-ligakampen mot Start på Sparebanken Sør Arena. Denne gangen i motsatt bein.
Dermed røk nok en fotballsesong for spissen som senere denne høsten fyller 30 år.
OBOS-ligaen
Andre år på rad at de må i kvalik om en plass i OBOS: – Vi har noe der å gjøre
12 TIMER SIDEN
  • Les mer om Agdesteins kamp tilbake på fotballbanen her.

– Passer meg utrolig bra

Etter den første skaden skrev spissen under på en ny kontrakt med de oransje fra Sunnmøre, men da det smalt tidligere i år, ble det ingen videre kontrakt med Aalesund. Agdestein er derimot fortsatt en sentral del av AaFK, for 29-åringen tilbringer flere titalls timer i uken på Color Line stadion for å trene seg opp og være sosial med resten av tangotrøyene.
Nå har den skadeplagede angrepsspilleren også fått seg en prosentstilling i klubben. Det ble bekreftet av Aalesund mandag.
Agdestein har fått seg en stilling på 50 prosent ut året, knyttet opp til akademiet.
– Både da jeg ble skadet i fjor og da det samme skjedde i år, var jeg veldig tydelig overfor AaFK og sportslig leder Melland (Bjørn Erik Melland, journ.anm) at jeg hade lyst til å bidra med noe i klubben. Første gang jeg ble skadet var det korona, så da var det ikke så store muligheter, men i år var det litt annerledes, forteller Agdestein til Discovery, før han fortsetter:
– Nå skal jeg kombinere hverdagen på akademiet, samtidig som at jeg fortsetter med den opptreningen jeg er godt i gang med. Opplegget passer meg utrolig bra.
Saken fortsetter under videoen.

Slik skal Landro berge Ull/Kisa: – Blir alt annet enn Tjelmeland-ball

Morgentrening med skoleelever

Torbjørn Agdestein skal ha ansvar for et nytt prosjekt i AaFK, der elever fra den videregående skolen Akademiet i byen har inngått en avtale med klubben om å trene før skolen. Agdestein er en av de som skal avholde disse morgentreningene. I tillegg skal han også lede liknende treninger for ungdomsskolelever.
– Jeg har sagt at jeg kan bidra forskjellige steder i klubben, så det at jeg får muligheten til dette nå er helt fantastisk. Jeg er veldgi takknemlig overfor Melland som aktivt har jobbet for å finne plass til meg et sted i klubben, i tillegg til at jeg samtidig kan drive med opptrening. Vårt felles mål er at jeg skal tilbake på fotballbanen, forteller spissen til Discovery.
– Drømmer du om å bli trener i framtiden?
– Jeg skal ikke si at det alltid har vært drømmen, men det hadde vært veldig gøy å teste det ut. Egentlig har jeg ikke tenkt så mye på en eventuell trenervei før denne prosessen her, så jeg tar det litt som det kommer. Det er uansett ingen tvil om at det er fotball jeg kan best her i livet, svarer Agdestein.

I gang med løping

Det er en drøy måned siden Discovery pratet med Torbjørn Agdestein sist, og rehabiliteringen går gradvis framover for den motiverte 29-åringen.
Til tross for at det kun er en drøy måned siden Discovery pratet med angrepsspilleren, har det skjedd nye fremskritt på oppteningsfronten.
– Det går i riktig retning. Selvfølgelig går det litt opp og ned i en sånn periode, men i det siste har det gått mye opp. Jeg har såvidt startet å løpe, både på mølle og ute på banen, så det er veldig gode nyheter. Alt er selvfølgelig under kontrollerte former, men det er en deilig følelse, sier Agdestein.
Torbjørn Agdestein har hatt en innholdsrik fotballkarriere. Mannen fra Stord gikk det uvanlige skrittet fra hjemklubben Stord IL til den engelske klubben Brigthon som 18-åring, før han året etterpå ble lånt ut til Bath City. Senere har han vært innom Inverness i Skottland, samt Haugesund, Kristiansund, Odd og Aalesund i Norge.
Fått med deg denne?

Prosjekt overlevelse: Åpner alle dører og triller terning på sesongen

OBOS-ligaen
Bisarr ankelskade stopper Hammer: – Skruen sto ut av foten
17 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Imponert over egen klubb: – Bare å ta av seg hatten
I GÅR PÅ 20:17