av Andreas Hopen
Onsdag tar Ranheim i mot Start på Extra Arena i OBOS-ligaen. Tilbake i Ranheim-målet er danske Nicklas Frenderup, i alle fall hvis alt går etter planen.
OBOS-ligaen
Bekreftet: Lånes ut fra Eliteserie-klubb – klar for KIL
I GÅR PÅ 15:15
For hjemme sitter samboeren til den 28-år gamle keeperen høygravid. Terminen var 1. juni, så hun er allerede på overtid. Frenderup var ikke med da Ranheim spilte borte mot Strømmen forrige helg på grunn av den nært forestående fødselen, men nå er han tilbake mellom stengene.
– Slik det ser ut akkurat nå så går det fint å spille kampen i dag, trolig går det enda litt tid, men man vet jo aldri, forteller Frenderup til Discovery.
Han får en litt annen oppladning enn de aller fleste, for med fem timer igjen til kamp er han og samboeren på vei til jordmor.
– Det blir en litt spesiell og annerledes oppladning, men det går helt fint, humrer Frenderup.
28-åringen som er født i Danmark fikk i 2019 debuten som landslagskeeper for Trinidad & Tobago. De spiller VM-kvalifisering denne uken, men der måtte Frenderup melde pass.
– Det er selvsagt kjedelig, men det å bli pappa for første gang er viktigere for meg, forteller den tidligere Stjørdals Blink-keeperen.
Ranheim-trener Svein Maalen håper selvsagt å få brukt Frenderup i kveldens storkamp mot Start, men tar sine forholdsregler.
– Vi har med tre keepere i troppen inn mot kamp, og skulle fødselen starte før kamp, så skal selvsagt Nicklas reise på sykehuset, forteller Maalen som bekrefter at en fra støtteapparatet skal ha mobilen klar på benken om noe skulle skje.

Ikke til å kjenne igjen

Trønderne har åpnet årets sesong med fire poeng på de tre første kampene, det er ikke Ranheim-sjefen fornøyd med.
– Det har vært litt "så der". Vi spilte brukbart mot Grorud og Strømmen, men i Bryne ble vi overkjørt. Der fortjente vi absolutt ingenting, sier 43-åringen.
Han mener Ranheim ikke har vært til å kjenne igjen.
– Vi har en tydelig spillestil, men den har ikke vi kjent igjen så langt. Det har mest med at det har lugga i pasningsspillet, og at det går for tregt, forklarer Ranheim-treneren.
Felles for lagene de har møtt så langt er at lagene har lagt seg dypt og forsøkt å ødelegge for Ranheim, mener Maalen, men mot Start ser han for seg et annet kampbilde.
– Det tror jeg blir en spennende og åpen kamp mellom to lag som ønsker å angripe.

Mangler nøkkelspillere

Start kommer fra en sterk seier mot opprykksrival Aalesund sist helg, det tror og håper Start-trener Joey Hardarson vil gi en positiv effekt.
– Å få en slik opplevelse gir selvtillit, og det kan ha stor betydning å komme fra en slik omgang som vi avsluttet med sist, forteller Hardarson til Discovery.
Som trenerkollega Maalen tror Hardarson det blir en kamp mellom to lag som begge ønsker å angripe, men islendingen spekulerer i at varmen kan spille inn.
– Det er kort tid siden forrige kamp, og det er veldig varmt i Trondheim i dag, så det kan spille inn på hvordan kampen blir, forteller han.

Tønnessen gir Start ledelsen: – Det er kunst!

Start reiste fra Kristiansand uten to nøkkelspillere i Mohamed El-Makrini og Mathias Belli Moldskred. Førstnevnte er i koronakarantene, mens Belli er på landslagsoppdrag med Nicaragua.
– Vi mangler to gode spillere, men det har vi vært klar over, og vi må bare takle det på best mulig måte. Tønnesen løste rollen på midten godt sist gang, og det ser ut som Mikael (Ugland) kan rekke kampen etter smellen sist, forklarer Hardarson.
Med seier mot Ranheim vil Start ta pause på andre plass i ligaen. Det hadde smakt godt for de gulkledde.
– Det hadde gjort godt å vært helt der oppe etter fire kamper. Nå er det først og fremst prestasjonene som er viktig i starten av sesongen, men det hadde ikke gjort noe å kunne gått inn i landslagspausen med en andreplass, avslutter 44-åringen.
OBOS-ligaen
Discovery erfarer: Eliteserie-spiller lånes ut til OBOS-ligaklubb
I GÅR PÅ 12:24
OBOS-ligaen
Stjørdals-Blink med oppdatering: Håper på avklaring til helgen
04/07/2022 PÅ 20:11