Populære sporter
All sport
Vis alt

Klubbhelten bekrefter FFK-dialog: – Eneste klubben for meg i Norge

Even Lübeck

Oppdatert 01/12/2022 klokken 13:14 GMT+1

Men det virker lite sannsnylig med en overgang allerede i vinter.

Tarik Elyounoussi i aksjon med Veigar Pall Gunnarsson

Foto: NTB

Det må være lov å kalle Tarik Elyounoussi for en vaskeekte klubbhelt i Fredrikstad. Tarik slo gjennom for FFK som 18-åring i 2006 etter å ha debutert året før. Han noterte seg for imponerende 20 mål på 70 kamper før det ble Heerenveen og Lillestrøm.
I 2012 var Tarik tilbake igjen i FFK etter tre år i nederlandske Heerenveen. Da ble det hele 23 mål på 49 kamper i 2011 og halve 2012. De gode prestasjonene gjorde at han ble solgt til Rosenborg sommeren 2012.
Siden den gang har det blitt spill for nevnte RBK, Hoffenheim, Olympiakos, Qarabag og AIK. Nå er han eid Shonan Bellmare, der kontrakten med den japanske klubben går ut 31. januar 2023.
picture

Tarik måtte droppe cupfinale-festen og møte tidlig på skolen: – Litt kjipt

Kona som bestemmer

Nå letter Tarik, som har vært hjemme i Norge de siste ukene, på sløret om fremtiden.
– Vi begynner å trene igjen på nyåret. Jeg fikk med meg en kontrakt hjem og har mulighet til å skrive under på ett år til der nede hvis jeg vil. Men jeg har ikke skrevet under helt enda, sier han til Discovery.
Han forteller at det er kona Hedda Vedeler Lassen som bestemmer hvor veien går i 2023.
– Hun har vært med meg gjennom hele karrieren og reist med meg, så etter årene i AIK skulle hun bestemme veien videre. Valget falt på Japan, der vi virkelig stortrives. Jeg har det kjempebra der borte. Men det var jo en grunn til at jeg ikke skrev under umiddelbart med Shonan Bellmare, sier han, ler og fortsetter:
– Kanskje Hedda skal få litt andre tanker mens hun er hjemme i Norge og vil bli værende her, men det ser dårlig ut! Det blir etter alt å dømme ett år til i Japan, for vi har det så bra. Jeg trodde aldri jeg skulle være der så lenge, men jeg kan jo skrive bok om Japan. Så bra har det vært! Det er et eventyr man vil skal fortsette.
– Så ja, det blir ikke Norge-retur med det aller første. Jeg skriver nok under i løpet av denne uken. Det er greit å få det ut av verden. Jeg har ikke så mye å si her, det er Hedda som bestemmer.
picture

Tarik Elyounoussi i aksjon i den andre perioden i FFK.

Foto: NTB

Vil avslutte i Plankebyen

Likevel forteller han at han har vært i møter med gamleklubben.
– Jeg hadde et møte med Joacim Heier (sportslig leder) for et par dager siden, litl om hva de tenker fremover. Jeg har veldig lyst til å komme hjem og hjelpe FFK. Jeg har jo et rødt-hvitt hjerte. Jeg følger med veldig med, er kjempefan og vil veldig gjerne at de skal lykkes. Men Heier får nesten prate med Hedda, sier han og ler.
Flere ganger underveis i praten må Elyounoussi ta seg selv i å si «vi» om Fredrikstad. Det er tydelig at 34-åringen har et bankende FFK-hjerte.
– Jeg føler meg i god form og har vært skadefri i år, for første gang på mange, mange år. Jo eldre jeg blir, jo bedre blir kroppen! Samtidig begynner jeg å dra litt på åra, så hvis jeg skal få utrettet noe i FFK, bør det skje snart.
– Så det blir FFK etter hvert?
– Det er den eneste klubben for meg i Norge, føler jeg, så jeg vil gjerne avslutte karrieren der. Jeg sitter og venter på at Hedda sier «det er greit, nå er jeg fornøyd i Japan». Da drar vi rett hjem!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame