Det melder klubben i en pressemelding på egne hjemmesider.
– Emil er våken og har det etter omstendighetene bra. Han vil videre bli utredet og behandlet ved Haukeland Universitetssykehus i dagene framover, skriver Sogndal i en pressemelding.
OBOS-ligaen
Har gitt klar beskjed til speaker før skjebnekampen
30 MINUTTER SIDEN
Det var under mandagens kamp på Fosshaugane Campus at Sogndal-spiller Emil Pálsson (28) kollapset på banen og trengte livreddende førstehjelp. Islendingen ble gjenopplivet og deretter fraktet til Haukeland med helikopter.

Samtaler

Mandag, dagen etter den dramatiske hendelsen på Fosshaugane, er alle ansatte i Sogndal Fotball samlet sammen på arenaen i påvente av nyheter fra sykehuset i Bergen.
– Vi har hatt en samling i dag tidlig med de ansatte i klubben, før vi hadde et møte med spillerne like etterpå. Dagen har gått med på å legge en plan på statusoppdatering rundt Emil og heldigvis har vi nå fått positive signaler fra Haukeland, sier arrangementsjef i Sogndal Geir Inge Heggestad til Discovery.
Heggestad forteller at de er svært lettet og glade over at tilstanden til Pálsson er stabil.
– Man blir jo preget når sånne ting skjer, så er det også sånn at folk reagerer ulikt. Mesteparten av spillerne var igjen på kvelden i går for å snakke om det som hadde skjedd, så har vi hatt noen gode samtaler i dag. Nå har vi slått oss til ro med at han er stabil, forteller Heggestad.
Landslagssjef Ståle Solbakken har selv opplevd hjertestans ute på fotballbanen. Se hva han sa om hendelsen med Emil Pálsson her - saken fortsetter under videoen.

Solbakken om Pálsson: – En ung mann det ikke skal skje med

Jobber med ny kampdato

Kampen mot Stjørdals-Blink ble stoppet etter hendelsen på Fosshaugane, etter at Sogndal hadde gått opp i ledelsen fem minutter tidligere.
Nå jobber både Sogndal, Stjørdals-Blink og NFF om å legge om kabalen på ny og finne en ny kampdato.
– I tillegg til å ha en jevnlig dialog med Haukeland, har vi også snakket med Stjørdals-Blink og forbundet om å finne en ny kampdag. Blink skal komme med et forslag om ny dato, og vi prøver å få fastsatt den nye datoen i løpet av dagen i dag, sier Heggestad til Discovery.
OBOS-ligaen
Står på kanten av stupet: – Har vært en kollaps uten like
33 MINUTTER SIDEN
OBOS-ligaen
Start-treneren bekrefter: Flere spillere ferdige i klubben
I GÅR PÅ 11:12