– Det føles veldig bra å være klar for Start. Forutsetningene for å lykkes her, og måten de spiller på passer meg veldig bra, sier Starts nye midtbanespiller Kristoffer Valsvik til Discovery.
Midtbanespilleren som for tre år siden spilte i 3. divisjon har signert for tre år med Start. Der blir han gjenforent med sin tidligere trener Sindre Tjelmeland.
OBOS-ligaen
KFUM-spiller hentes inn i U21-troppen: – Det er utrolig stort
25/09/2022 KLOKKEN 14:55
– Jeg hadde Sindre som trener to år i Åsane, det er de to årene jeg har utvikleg meg mest. Nå gleder jeg meg til å utvikle meg videre under han, fortsetter midtbanespilleren som får drakt nummer åtte.
LES OGSÅ: Henter spiller fra belgisk fotball
Viken er ambisiøs, og ønsker å være med å spille Start opp til Eliteserien.
– Målet er helt klart Eliteserien, helst i 2022. Jeg kom ikke hit for å spille OBOS-ligaen, sier Valsvik videre.

Kjøpte hus i juli – ferdig i august

Overgangen kommer bare snaue seks måneder etter at midtbanespilleren ble klar for Sogndal. I mellomtiden har 25-åringen spilt åtte kamper i OBOS-ligaen, og to cupkamper. Like etter lørdagens cupkamp mot Florø kom Start på banen. Sogndal godtok budet, og tre dager senere var han klar for Start.
– Det stemmer at jeg har kjøpt meg hus. I vinter kom jeg tilbake der det begynte (var Sogndal-spiller i 2013 journ.anm), men så ble ikke ting slik jeg hadde tenkt. Lørdag kom Start på banen, og klubben var åpen for å selge, sier Valsvik som i vinter signerte en kontrakt ut 2023 med Sogndal.
LES OGSÅ: Håver inn på spillersalg
Valsvik ble vraket til kamptroppen tre kamper på rad i juli, uten at midtbanespilleren var skadet. Nå snakker Bakke om et forhold som har skjært seg fullstendig.
– Det fungerte rett og slett ikke. Det har ikke vært dialog de siste ukene. Trenere og spillere må ha dialog. Det har vært en vanskelig situasjon for oss, og sikkert for Kristoffer også, sier Bakke til Sogn Avis.
Bakke forteller at han ønsket at Valsvik skulle erstatte Mannsverk, som tidligere i vinduet ble klar for Molde, men nå er begge tapt for Sogndal. Bakke mener han må stå for avgjørelsen han har tatt.
– Det er sikkert noe jeg kunne gjort annerledes, men som trener må man stå for avgjørelsene, uten at alle spillerne er enig i det. Da blir det av og til noen situasjoner, og slik det var nå var det ikke mulig å gå videre.
Etter det Discovery erfarer skal Valsvik ha ønsket å bli mer innvolvert i spillet, og det skal ha vært en uenighet om hvordan Sogdnal skulle fremstå. Den tidlgiere Sogndal-spilleren vil ikke gå inn på hva som var grunnen, men sier det var en grunn til at det ikke var mulig å ha dialog.
– At det ikke har vært dialog har sine årsaker. Jeg opplever at jeg og teamet mitt har håndtert situasjonen profesjonelt, svarer Valsvik på uttalelsene fra Bakke.
Hverken sportslig leder i Sogndal Håvard Flo eller hovedtrener Eirik Bakke har svart på Discovery sine gjentatte henvendelser.
Reaksjonene har heller ikke latt vente på seg, blant annet fra twitter.

Forventer forsterkninger

Supporterlederen til supportergruppen Saftkokaradn forteller om en skuffet supportergruppe.
– Utover at vi er skuffet og overrasket, så er det ulike meninger om saken. En del lurer på hvor godt Sogndal har håndtert dialogen internt, men jeg kan selv stå inne for at vi nå forventer forsterkninger som kan gjøre oss stridsdyktige i opprykkskampen. Valsvik ønsker vi lykke til videre, så lenge Start ikke slår oss eller havner høyere på tabellen, sier supporterleder Øyvind Heimset Larsen til Discovery.
Larsen forteller at det blir enda mer sårt for supporterne når det er en lokal spiller. Sogndal har siden 1970-tallet hatt en lokal profil, og blitt omtalt som «fylkeslaget» i Sogn og Fjordane.
– At det er en lokal spiller gjør det sårt for en del av medlemmene, sier supporterlederen som også mener at «manglende dialog» er et tynt grunnlag å selge en spiller på.
– Det er ikke et veldig sterkt argument. Det er lett å tenke at dialog kan alle parter ta ansvar for, og det må legges til rette for. Men de ble enige om å skille lag, og det er mye knyttet til den dialogen vi ikke vet noe om, avslutter Heimset Larsen.
OBOS-ligaen
Varsler intern evaluering: – Samarbeidet har ikke fungert optimalt
24/09/2022 KLOKKEN 16:50
OBOS-ligaen
Jakter flere rekorder: – Får prøve å lage historie
20/09/2022 KLOKKEN 14:59