31. august stengte overgangsvinduet i Norge, og gjennom tirsdagen var det stor aktivitet på en rekke stadionkontorer i Eliteserien og OBOS-ligaen. Deadline Day leverte til de grader, og vi fikk virkelig se at klubber solgte og kjøpte spillere over en lav sko.
I OBOS-ligaen fikk vi også servert noen ordentlige overgangsgodbiter, der den aller mest omtalte må sies å være Kristoffer Barmen til Lars Arne Nilsen og Aalesund.
OBOS-ligaen
KFUM-spiller hentes inn i U21-troppen: – Det er utrolig stort
25/09/2022 KLOKKEN 14:55
Det var også ventet at større klubber skulle prøve seg på spillere som Oscar Aga (Grorud) og Willis Furtado (Jerv), men begge de to angrepsspillerne ble værende hos sine respektive klubber.

Ordknapp

På Deadline Day verserte det flere rykter om at Oscar Aga nærmet seg en overgang til Allsvenskan-klubben Elfsborg, og ifølge Nettavisen skulle Aga ha bestemt seg for å bli Elfsborg-spiller. Avisen skrev at Aga reiser til Borås de nærmeste dagene for å fullføre overgangen.
Også Akers Avis Groruddalen kunne erfare at Elfsborg hadde vunnet kampen om Oscar Aga.
På telefon til Discovery tirsdag formiddag ønsket ikke sportssjef – og daglig leder – i Grorud Jon Ole Reinhardsen å svare på noe rundt et mulig Oscar Aga-salg.
Saken fortsetter under videoen.

– Det vil vi ikke ha i norsk fotball

Etter sakene om Aga tirsdag, ble det helt stille rundt 20-åringen på Deadline Day, og når det nå har blitt 1. september er det ingenting som har blitt bekreftet. Det er rett og slett helt stille rundt OBOS-ligaens toppscorer – som står med 16 nettkjenninger denne sesongen.
– Nei, det skjedde ikke så spesielt mye i går, sier Grorud-sjef Jon Ole Reinhardsen til Discovery.
– Ellers har jeg ingen kommentar, legger han til.
– Elfsborg er en av klubbene som har vært nevnt. Stemmer dette, og hvordan har dialogen vært der?
– Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Reinardsen igjen.

Grorud-spiller i høst

De to avisene som tirsdag kunne melde at Aga mer eller mindre var klar for Elfsborg, skrev begge at de to klubbene har jobbet med en avtale gjennom sommeren. Det var også planlagt at Aga skulle fullføre sesongen i Grorud, før han skulle ta steget til Allsvenskan-klubben etter sesongen.
Foreløpig ser det ikke ut som at de to klubbene har kommet til enighet. Oscar Aga blir uansett værende i Grorud i høst.
– Oscar er en spiller som er viktig for oss, og vi er selvfølgelig glade for at han blir hos oss i høst, sier daglig leder og sportssjef Jon Ole Reinhardsen.
I likhet med lagene i Eliteserien, har også OBOS-klubbene kampfri i landslagspausen. Neste kamp for Grorud spilles derfor lørdag 11. september mot Stjørdals-Blink, i det som er et svært viktig oppgjør i bunnstriden.
Oscar Aga står med 31 mål på 43 kamper for laget fra Oslo øst, siden en permanente overgangen fra Stabæk i januar 2020.
Sett denne?

VIF-topp ut mot Tromsø: – Uryddig hele veien

OBOS-ligaen
Varsler intern evaluering: – Samarbeidet har ikke fungert optimalt
24/09/2022 KLOKKEN 16:50
OBOS-ligaen
Jakter flere rekorder: – Får prøve å lage historie
20/09/2022 KLOKKEN 14:59