Etter en litt trå sesongstart har Aalesund virkelig fått opp dampen. Lars Arne Nilsens oransjekledde disipler står uten tap på elleve strake seriekamper og ligger kun to poeng bak direkte opprykk.
– Vi har det fint i Aalesund nå. Tar du med treningskamper og cup har vi vel 16 kamper uten tap. Vi er i fin utvikling og det ser bedre og bedre ut. Vi har også fått inn to mann som gjør at vi kan spille litt mer fysisk, sier Nilsen, som mener det tok litt tid å sette et lag etter mange utskiftninger fra forrige sesong.
OBOS-ligaen
KFUM-spiller hentes inn i U21-troppen: – Det er utrolig stort
I GÅR KLOKKEN 14:55
– Vi har manglet litt i boks, men nå kan vi håndtere det også. I OBOS-ligaen møter vi mange forskjellige spillestiler og vi må kunne håndtere alt. Vi har spilt på oss selvtillit og blitt bedre og bedre, fortsetter Nilsen.

Roser Barmen

På overgangsvinduets siste dag sikret de seg også verdifull erfaring som kan bli viktig i kampen om Eliteseriespill. Kristoffer Barmen, med over 250 kamper for Brann, ble gjenforent med sin gamle trener.
Etter en turbulent periode med naschspeilsaken og Brann-exiten gikk Barmen rett inn på laget og leverte fra start i den oransje drakta mot forrige serierunde.
Barmen både scoret og assisterte i 3-2-seieren mot Bryne.
– Han gir oss en ny dimensjon og hever spillet vårt, det er det ingen tvil om. Det er en spiller med høyt nivå som løfter laget. En veldig god fotballspiller som jeg kjenner godt til. Han har vært ute i noen uker og imponerer egentlig når han er så god allerede i første kamp. Så får vi se om han følger det opp. Men han har hatt en veldig fin start på Aalesund-oppholdet og kommet godt inn i gruppa. Han er en person som er lett å like, sier Nilsen.
Sett denne?

Kritiserer Vålerengas valg: – Altfor feige!

HamKam sterkest

Han mener Barmen og Muamer Brajanac har gitt tyngde som gjør AAFK farlige i kampen om direkte opprykk, hvor HamKam leder an foran Jerv, Aalesund og Fredrikstad.
– Sånn det ser ut nå ser HamKam sterkest ut, og så kjemper vi tre om plassen bak dem. Men alt kan skje. Det kan også komme opp lag bakfra som melder seg på. Men vi har et fint utgangspunkt og har alle muligheter, sier Nilsen.
Og konkurrentene han hadde ventet å kjempe mot, de har Aalesund god avstand til. Både Sogndal og Ranheim har en god luke opp til de fire i front, mens Start ligger helt nede på 11. plass.
– Noen av de vi så på som de største konkurrentene før sesongen er jo hektet av. Så sånn sett ligger vi godt an. Men vinner du et par kamper så er du plutselig oppe og kjemper om kvalik, sier Nilsen om rivalene.
Onsdag venter bunnlaget Grorud på Colorline Stadion.
– De er et lag som kan slå alle. Det er ikke lenge siden de gjorde en god kamp borte mot Sandnes Ulf. Slipper vi oss litt ned så tar de oss. De trenger poeng.
Sett denne?

Tilbake i manesjen etter turbulent vår: – Det var riktig å gi seg

OBOS-ligaen
Varsler intern evaluering: – Samarbeidet har ikke fungert optimalt
24/09/2022 KLOKKEN 16:50
OBOS-ligaen
Jakter flere rekorder: – Får prøve å lage historie
20/09/2022 KLOKKEN 14:59