• Se Stjørdals-Blink mot Hødd i den avgjørende kampen på discovery+
Før det var spilt ti minutter av kvalifiseringskampen mellom Hødd og Stjørdals-Blink på Høddvoll ble det full fyr i teltet.
Gjestenes angrpiper Joachim Olufsen havnet i klammeri med Hødds burvokter Arnold Origi, hvor sistnevnte til slutt fikk frispark, samtidig tente Olufsen til.
OBOS-ligaen
Bekreftet: Wormgoor vender tilbake til Norge: – Han er nok lei av meg allerede
21 TIMER SIDEN
26-åringen ble løftet bort fra situasjonen av Hødds Alfred Schriven og begge fikk gult kort for episoden. Til dommer Higraff viste Olufsen flere ganger frem magen sin for å frem poenget sitt:
Han mente at Origi bet ham inne i femmeteren. Dagen etter kamp fikk Discovery tilsendt et bilde av magen til Olufsen, hvor han har tydelige merker. Etter å ha pratet med Olufsen har Discovery fått tillatelse til å bruke bildet.
Olufsen selv omtaler situasjonen som uvirkelig.
– På kampens andre hjørnespark river han meg ned, og så biter han meg i det han river meg ned. Da reagerte jeg selvsagt. Jeg skjønte nesten ikke hva som skjedde og ble irritert. Så fikk jeg kortet. Origi mente at han ikke rørte meg, sier Olufsen på telefon dagen etter kampen hvor Hødd til slutt vant 3-2. Returoppgjøret spilles i Stjørdal på lørdag.
Se svaret fra Origi og dommer Higraff lenger nede i saken.
Olufsen mener, ikke overraskende, at en slik episode ikke skal forekomme.
– Det er helt uhørt. Jeg liker at det er tenning, men en plass går grensen. Jeg synes det er rart det ikke ble slått ned på, når vi ga beskjed til dommeren gjennom kampen, sier Olufsen.
Se situasjonen her:

Se situasjonen hvor Olufsen mener han ble bitt

Origi avfeier det hele

For 26-åringen mener at Origi spilte over grensen gjennom hele kampen, og sier at de fikk beskjed fra dommer Daniel Higraff at det var de som fremprovoserte situasjoner med Origi.
Hødds sisteskanse, som har lang fartstid fra norsk fotball hvor han har spilt for blant andre Kongsvinger og Lillestrøm avfeier det hele.
– De sier det (at Origi bet Olufsen), men jeg kjenner meg ikke igjen i det. Han får stå på sitt, og jeg på mitt, sier Origi til Discovery.
Den rutinerte sisteskansen er klar på at det var mange harde dueller, men ingenting over grensen.
– Det ble hett, men det blir slik i den type kamper. Det var en krig i boksen, som forventet, men at de drar det så langt synes jeg ingenting om, fortsetter 38-åringen.
LES OGSÅ: Skadet korsbåndet på trening: – Heldigvis ikke like ille som forrige gang
Kenyaneren, som har over tredve landskamper for det afrikanske landet forteller at han til stadighet ble forsøkt sperret og hindret i feltet, men mener man må akseptere at det er tøffe tak i en kamp som betyr mye.
– Det er lov for dem å gå i krigen, men det er også lov for meg å forsvare meg og mitt område innenfor reglene. Jeg sutrer ikke over det, og det bør ikke de gjøre heller, fortsetter Origi.
Den mangeårige LSK-målvakten fikk gult kort etter kampen - som varte i over to og en halv time på grunn av stopp i spillet. Det skjedde etter en sammenkomst mellom han og Olufsen. Nå mener han Olufsen forsøker å få han ut av neste kamp med ufine midler.
– Han sa til meg at jeg ikke kom til å spille neste kamp. Når du forteller dette til meg, så begynner jeg å lure på om det var dette han mente - at han et døgn etter kampen forsøker å få meg ut av neste kamp. Hvis dette er midlene han vil ty til for at jeg ikke skal spille, så er det bare trist og pinlig, sier målvakten videre.
Saken fortsetter under videoen

Årets spiller-nominert: - Kanskje vanskelig å komme utenom han i Bodø

Så ikke noe bitt

Daniel Higraff var hoveddommer i oppgjøret. Bergenseren har de siste kampene dømt i Eliteserien og OBOS-ligaen. Han fikk med seg at det var noe som provoserte Olufsen.
– Vi fikk med oss at det skjedde noe, for det er åpenbart noe som provoserer Blink-spilleren, men at det var noe bitt har hverken jeg eller mitt team fått med oss, forklarer Higraff til Discovery.
Han er klar på at det står ikke noe om situasjonen i kamprapporten, og at det ikke ble snakk om det etter kampen. Skal Stjørdals-Blink gå videre med saken må de derfor ta det med Norges Fotballforbund.
Stjørdals-Blink ønsker derimot ikke å gå videre med saken.
– Jeg har ingen kommentar på situasjonen eller dommeren. Vårt fokus er på lørdagens kamp, der skal vi la fotballen vi spiller ta seg av praten, skriver Dent i en tekstmelding til Discovery. Det samme bekrefter sportslig leder i klubben Ingvald Rolstad.
OBOS-ligaen
Bøttet inn mål i PostNord-ligaen – nå er han klar for OBOS-klubb
I GÅR PÅ 16:30
OBOS-ligaen
Full oversikt: Disse lagene åpner mot hverandre i OBOS-ligaen
14/01/2022 PÅ 10:00