Populære sporter
All sport
Vis alt

Har fire ganger så lite budsjett som opprykksrivalen: – De burde kjenne på presset

Carl Henning Biørnstad

Publisert 10/10/2022 klokken 08:56 GMT+2

På mange måter er det David og Goliat som skal ut i slag mandag kveld. Stabæk har godt over fira ganger så stort A-lagsbudsjett som KFUM Oslo. Likevel har Oslo-laget fortsatt store muligheter til å snyte bæringene om opprykket til Eliteserien.

KFUM Oslo-trener Jørgen Isnes.

Foto: NTB

  • Se KFUM Oslo - Stabæk mandag fra klokken 18:00 på discovery+ og Eurosport Norge
– De har 40 millioner i budsjett, så de burde kjenne på presset.
Det melder Kåffa-trener Jørgen Isnes i retning Stabæk noen dager før KFUM Oslo «tar imot» Stabæk på Intility. Oslo-laget må nemlig spille sine resterende seriekamper denne høsten på VIFs hjemmebane grunnet lysproblemer på KFUM Arena.

Totalbudsjett på 75 millioner

Og Jørgen Isnes har et godt poeng, for det er to klubber med vidt forskjellige forutsetninger som barker sammen mandag kveld. Daglig leder i Stabæk Jon Tunold forklarer til Discovery at Stabæk som klubb har et budsjett på 75 millioner, men det inkluderer alt fra damelaget, gatelaget til lønnskostnader.
– Vi er jo en klubb som innbefatter mye annet enn bare A-laget. Budsjettet til A-laget er ikke halvparten av de 75 millionene, men når han sier 40 millioner er han ikke veldig langt unna. Det er ingen tvil om at det er en stor økonomisk forskjell mellom klubbene, sier Stabæk-sjefen.
Jørgen Isnes bekrefter overfor Discovery at deres A-lagsbudsjett ligger på cirka ni millioner kroner.
Men at Stabæk har noe ekstra press på sine skuldre er ikke Jon Tunold enig i.
– Vi har ikke noe enormt press. Hadde vi ligget noen poeng bak Kåffa, så hadde vi hatt presset på oss, understreker han, før han skyter inn:
– Jeg må si at jeg er imponert over det Kåffa har fått til med så små midler de siste sesongene. Det er en kontinutet man bare må beundre.
Saken fortsetter under.
picture

Se høydepunktene fra seieren til Stabæk

«Must-win»

Mandag kveld starter uansett lagene med 0-0, og det er det sportslige som veier tyngst når det skal avgjøres om Stabæk tar et gigantsprang mot opprykk til Eliteserien. For laget fra Bekkestua ligger fem poeng foran Start og KFUM Oslo, og med seier på mandag kan laget til Lars Bohinen være hele åtte poeng foran Kåffa.
Start møter Skeid på Nordre Åsen søndag fra klokken 14:00.
Kåffa-trener Jørgen Isnes beskriver mandagens kamp som en helt avgjørende kamp.
– For oss er dette en «must-win»-kamp for å ha mulighet til å ta den bonusplassen (2. plassen) bak Brann. Hvis vi skal leve i håpet om å rykke direkte opp, så må vi vinne på mandag. Det er vinn eller forsvinn når det gjelder 2. plassen, men ikke vinn eller forsvinn til opprykk - det er fortsatt mulig. Vi er på skuddhold, understreker Isnes til Discovery.
Så du dette intervjuet med Jørgen Isnes fra i sommer? Saken fortsetter under.
picture

Stort intervju: Suksesstreneren om Oslo-fotballen, opprykk og Eliteserie-interessen

Keeper ute

Men laget fra Ekeberg kunne vært mer på skuddhold før denne kampen, for med seier mot Start i forrige runde, hadde Kåffa vært helt i ryggen på Stabæk. Etter å ha tatt ledelsen to ganger, røk poenget helt inn i overtiden da Joacim Holtan dundret inn 3-2. Scoringen kom åtte minutter etter at Kåffa-keeper Jonas Vatne Brauti ble utvist.
– Det er den verst tenkelige måten å tape en fotballkamp på. Vi hadde mange individuelle feil i løpet av kampen og da blir man straffet på dette nivået, sier Isnes, som presiserer at han overhodet ikke klandrer keeper Brauti etter utvisningen.
Dermed blir toppkampen mandag spilt uten tidligere Stabæk-spiller Jonas Vatne Brauti, men heldigvis for Jørgen Isnes er Emil Gundelach Ødegaard tilbake fra skade.
– Emil er tilbake for fullt. Han har trent sammen med oss de siste dagene, så det blir en fight mellom han og (Mats Gulbrandsen) Viken om hvem som står på mandag, forteller treneren.
  • Se KFUM Oslo - Stabæk mandag fra klokken 17:55 på Eurosport Norge eller lad opp med Fotball Direkte allerede fra 17:30 på MAX! Begge sendingene kan du følge på discovery+
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame