Oppdatert 19/06/2021 klokken 13:28 GMT+2

Gjestene fra Hamar stakk av med alle poengene i kveldens toppkamp.

Kjetil Rekdal

Fredrikstad - HamKam: 0-1
Det var duket for toppkamp da HamKam gjestet Fredrikstad i kveld. Fredrikstad toppet tabellen før denne runden, mens Kjetil Rekdals gutter lå på en 3. plass. Ingen av lagene hadde tapt en kamp så langt i årets OBOS-sesong, men i dag skulle det endre seg.
Kveldens kamp ble en tett og jevn batalje med flere knallharde taklinger enn store målsjanser.
HamKam fikk kampens første sjanse da Aleksander Melgalvis fant Kristian Onsrud. Midtbanespilleren testet skuddfoten fra 20 meter, men Håvard Jensen i Fredrikstad-buret var med på notene.
Hjemmelaget skapte svært lite i førsteomgang, og HamKam-keeper Julian Faye Lund fikk en behagelig reise de første 45.
Det var guttene fra HamKam som var nærmest uttelling i førsteomgang, men lagene gikk til pause med 0-0.
Fire minutter ut i andreomgang spilte HamKam seg opp langs høyresiden. Kristian Eriksen sendte ballen til en umarkert Ruben Alegre, og spanjolen hadde få problemer med å sende HamKam i ledelsen.
Etter scoringen endret kampbildet seg. Fredrikstad hadde ballen, mens HamKam satset på kontringer.
Fredrikstad var nære ved å redusere med Mads Lennart Nielsen. Midtstopperen dundret et frispark i tverrliggeren etter 78 minutter. Like etterpå var innbytter Riki Alba alene med Faye Lund, men HamKam-keeperen oppfattet faren tidlig og fikk avverget.
Nærmere kom ikke FFK, og dermed blir alle poengene med tilbake til Hamar. Rekdals menn tar over tabelltoppen i OBOS-ligaen.
Se høydepunktene: (Artikkelen fortsetter under)

Ham Kam ligaleder etter sterk borteseier

– Mye å rette på

Kjetil Rekdal fornøyd med prestasjonen, men mener selv det er mye å jobbe med videre for Hamar-klubben.
– Vi møter topplaget borte og drar hjem med tre poeng. Det må vi være veldig fornøyde med, selv om vi har mye å rette på, sier Kjetil Rekdal til Discovery.
Hva er du mest fornøyd med?
– At vi holder nullen borte i en vanskelig kamp, at vi kommer hit og hindrer Fredrikstad i å skape noe som helst, spesielt i første omgang. Vi får målet vårt, men så er vi ikke gode nok til å spille ut kontringer som gir oss 2-0. Der har vi mye å gå på.
Fredrikstad slet med å produsere sjanser mot et bunnsolid HamKam-lag, men seieren kom på ingen måte gratis ifølge HamKam-spiller, Kristian Eriksen.
– Det her var en skikkelig krigekamp. Jeg aner ikke hvor mange meter vi løper i dag, men etter 83. minutt kjenner jeg krampa i legger, og lår, nesten helt opp til magen, men det er utrolig deilig å ta med tre poeng herfra i dag.
Like fornøyd var ikke FFK-trener, Bjørn Johansen.
– Vi evner ikke å dra opp tempoet, og er ikke presise nok. Vi var ikke gode nok i dag.
Fredrikstad presset på de siste 15, men klarte ikke å få uttelling.
– Muligheten var der, men sånn totalt sett er vi ikke gode nok til å bryte ned et solid HamKam-lag, sier Johansen.
Det var flere tøffe dueller i løpet av kampen. Se hva Kjetil Rekdal sier om taklingene her:

Rekdal: – Vi må forsvare spillerne våre

Begge lagene har imponert denne sesongen. Fredrikstad har sin første sesong tilbake i OBOS, og har levert strålende så langt. Før tapet mot HamKam stod klubben med fire seire og ett uavgjortresultat. Hamkam hadde på sin side tre seire og to uavgjort, men innehar nå tabelltopp poenget foran Fredrikstad.