HamKam sterkest i toppkampen – stadig nærmere et opprykk

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 26/09/2021 klokken 21:04 GMT+2

Etter nok en trepoenger på Briskeby, har HamKam sikret seg en luke på fem poeng ned til Jerv på 3. plass.

HamKam

HamKam - Jerv 3-1 (2-0)
Søndag kveld var det duket for toppkamp i OBOS-ligaen. Før runden toppet HamKam tabellen, mens Jerv fulgte nærmest på en 2. plass. Bortelaget fikk problemer allerede før kampen startet. Jerv-bussen fikk motorproblemer på vei til Briskeby, og laget fra Grimstad måtte ta rutebuss til Briskeby. Dermed ble kampstart utsatt til 18:15.
Hjemmelaget festet tidlig grep om matchen. Et kvarter ut i kampen tok hjemmelaget ledelsen etter en vakker volley av Kristian Onsrud. Navnebror Kristian Eriksen løp seg fri på høyresiden. Inne i boksen ventet Onsrud, som leverte nok en perle. Samme mann scoret en kandidat til årets mål borte mot Ranheim tidligere i år.
Rett før pause skulle HamKam doble ledelsen. Lagets store profil, Kristian Eriksen, gikk fra å servere til å være sist på dagens andre scoring.
Det gikk mot tre komfortable poeng til hjemmelaget, men Jerv viste at de var farligere gjennom den første omgangen. Diego Campos fikk flere gode muligheter, men Nicholas Hagen i HamKam-buret holdt unna til pause.
Etter sidebytte skulle HamKam kontrollere inn til tre poeng, men innbytter Felix Schroter skulle skape spenning på Briskeby. 75 minutter ut i kampen, leverte tyskeren en strålende enkeltprestasjon. Han gjorde alt selv og dro seg inn i banen fra høyre før han satte ballen i det lengste hjørnet.
Jerv presset på for utligning, men i stedet avgjorde Emil Sildnes etter 84 spilte minutter. Et innlegg fra Aleksander Melgalvis gikk via en Jerv-forsvarer og trillet til en umarkert Sildnes på bakre stolpe. Han hadde ingen problemer med å sikre tre poeng for hjemmelaget.
HamKam står med 45 poeng etter 20 spilte kamper. AaFK følger nærmest etter gårsdagens trepoenger. Sunnmørslaget har 41 poeng, mens Jerv blir stående på 40.

Tordner mot dommeren etter tap: – Vi vant egentlig 2-1