Populære sporter
All sport
Vis alt

Hadde tidligere Real Madrid-trener som læremester: – Skrev ned alt han sa

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 17/07/2021 klokken 15:09 GMT+2

Hugo Pereira (42) er inne i sin første jobb som hovedtrener. Det takker han en portugisisk trenerlegende for.

Hugo Pereira

Foto: Getty Images

– Selvfølgelig er det et stort skritt, men samtidig nyter jeg hver dag. Responsen fra spillerne har vært veldig bra, og vi er veldig optimistiske med tanke på framtiden, sier Hugo Pereira til Discovery.
Ranheim ansatte den tidligere RBK-assistenten som hovedtrener, etter at Svein Maalen forlot klubben tidligere i sesongen.
De siste to årene har Pereira vært assistenten til portugisiske Carlos Queiroz på det columbianske landslaget.
– Alle ord som kom ut av munnen hans og alt han gjorde, skrev jeg ned. Det var en enorm lærdom, som også gjorde at jeg følte meg klar for jobben som hovedtrener, sier Pereira om sin tidligere arbeidskollega – før han legger til:
– Når jeg nå har gått inn i rollen som hovedtrener, får jeg et klart bilde på hvor mye jeg har lært av han.
Queiroz har tidligere vært trener for blant annet Real Madrid, og var assistenten til Sir Alex Ferguson i Manchester United.
– Jeg har fortsatt kontakt med han, og kommer til å bruke han mye gjennom karrieren min. Han er en legende og en visjonær, forteller Ranheims nye hovedtrener.
Nå håper han erfaringen som assistent under trenerlegenden Queiroz har gjort han klar for trenerjobben i Ranheim.
– Det er litt rart, for i mitt hode har jeg vært hovedtrener i mange år. Jeg har sett for meg denne rollen i mange år, og alt jeg har lært har vært med mål om å bli hovedtrener. For meg er det en ny rolle, men det føles som en gammel, sier 42-åringen.
picture

James Rodriguez og Carlos Queiroz

Foto: Getty Images

Store planer

Ranheim ligger på en 10. plass i OBOS-ligaen etter elleve spilte kamper. Den nye treneren har store planer for hva han og Ranheim skal oppnå, og mener alle forutsetninger allerede er på plass for å oppnå det.
– Det viktigste er å få alle med på det vi ønsker å oppnå, og det var en av grunnene til at jeg tok Ranheim-jobben. Mye er på plass når det kommer til tankesettet i Ranheim som gjør jobben min ganske enkel, mener Pereira.
Han synes troppen er sterk nok til å kjempe om opprykk allerede denne sesongen.
– Kjernen av laget er den samme gjengen som sjokket Rosenborg på Lerkendal i 2018. De har det i seg. Vi er bare nødt til å bruke all energien på å komme tilbake til Eliteserien så snart som mulig. Det er det vi ønsker.
Med en sterk tropp og en ambisiøs trener, setter Ranheim-toget kurs fremover.
– Mottoet til ranheim er «Vi realiserer drømmer», så hvis spillerne drømmer om å spille i Eliteserien, må vi kjempe for det. Hvis vi drømmer om å være topp seks i Norge om tre-fire år, må vi kjempe for det. Ønsket mitt er at vi skal angripe disse delmålene, som en løve angriper sitt bytte. Hele klubben må jakte målene sammen, sier en offensiv Pereira.
Og nøkkelen til en fremtid på øverste nivå, er ifølge Hugo Pereira ganske simpel.
– Det er ingen hemmelig formel for suksess, bortsett fra å jobbe med de enkle tingene hver dag. Gjør vi det, er sjansen til å gå til Eliteserien mye høyere.

Drømmedebut

Etter en tøff sesongstart, fikk trønderklubben en skikkelig opptur i Hugo Pereiras første kamp som hovedtrener. Ranheim banket Sandnes Ulf 4-0 hjemme på EXTRA Arena forrige mandag.
– Det var en flott måte å starte på. Jeg kunne ikke ha bedt om mer fra gutta. De tok inn ideene raskt, og var veldige ivrige på å ha en mer offensiv innstilling til kampen, sier portugiseren.
Selv om det endte med firemålsseier og rent bur, la Pereira merke til forbedringspotensiale.
– Jeg var veldig fornøyd, men samtidig fant vi ting å jobbe med underveis i kampen. Spillerne må tilpasse seg en ny tilnærming. Vi må ikke jobbe med strukturen for spillerne har god fotballforståelse, men det er de små detaljene som vi må jobbe med over tid, forklarer Ranheim-treneren – og legger til:
– For meg som hovedtrener, er hvordan det ender mye mer interresant enn hvordan det starter.
Klokken 15 møter Hugo Pereiras menn Åsane borte i Bergen.
– Jeg forventer at kampen lever opp til forventningene. Det er to lag som ønsker å vinne kampen. For oss er det en mulighet å komme nærmere Åsane og komme nærmere toppen av tabellen. Vi vil kjempe for de tre poengene som om det var sesongens siste kamp. Det er mentaliteten vi skal ha i alle kampene, sier en heltent Pereira.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame