– Moussa er en spiller som har levert på et høyt nivå tidligere, men som har slitt litt med klubbvalg. Han har ferdigheter som passer oss bra, sier Kåffa-trener Jørgen Isnes til Discovery.
Lørdag morgen ble det klart at 26 år gamle Moussa Njie skal spille for Oslo-klubben de neste to sesongene. Han blir dermed den tredje med etternavnet Njie i KFUM-troppen, ettersom både bror Bilal og fetter Momodou Lion allerede spiller for de røde og hvite fra Ekeberg.
OBOS-ligaen
Kommunen «berger» klubben, men faren er ikke over: – Skal jobbe iherdig
3 TIMER SIDEN
Lilleror Bilal Njie storspilte tidvis for Kåffa, og scoret i samtlige playoff-kamper på høsten i fjor – før Eliteserie-klare Jerv ble for sterke i straffekonkurransen.
– Jeg har faktisk aldri spilt en tellende kamp sammen med Bilal, så det blir kjempegøy, sier storebror Moussa til egen klubb.

Trent med Kåffa

Moussa Njie spilte sist i Sandefjord, der han fikk sju Eliteserie-kamper i 2021. Tidligere har angrepsspilleren vært innom både Stabæk og Odd, samt Vålerenga – der han tilbake i 2013 startet karrieren på A-lagsnivå.
Holmlia-gutten har også spilt for serbiske Partizan. Han har vært klubbløs siden kontrakten med Sandefjord gikk ut 1. januar.
– En veldig fin signering som garantert kommer til å gi oss mye kvalitet. Han er svært god en mot en, retningsbestemt og har en ekstrem fart, forteller Jørgen Isnes til Discovery.
Njie har den siste uken trent med laget fra Ekeberg, før han altså ble belønnet med en toårskontrakt.
– Jeg gleder meg veldig. Jeg har hatt det utrolig kult på trening denne første uka i KFUM, sier Moussa til kaaffa.no.
– For meg har fotball i det siste kun blitt jobb. Kjedelig jobb til og med. Denne uka har jeg hatt det dritkult på trening her, og med den fine garderoben og den stemningen som er i og rundt laget, så tror jeg vi kan få til gode resultater, fortsetter han.
  • Se KFUM Oslo serieåpne hjemme mot Grorud søndag 3. april fra klokken 15:00 på discovery+

Solid angrepsrekke

Med Moussa Njie på plass i angrepssrekka ser det svært lovende ut for Isnes og KFUM før den kommende sesongen. I tillegg til to blad Njie, har Kåffa også fått inn tidligere Molde- og Mjøndalen-spiller Fredrik Brustad. Brustad er ventet tilbake fra skade i midten av april.
Fart og beinrapphet er det uansett ikke manko om på Ekeberg framover.
– Vi må få i gang angrepsrekka vår nå. Vi har også Johannes Nunez og Thomas Jakobsen, som bekle de offensive rollene. Det gjør at vi har flere valgmuligheter i frontrekka, forteller Isnes.
23 år gamle Bilal Njie har vært linket til flere klubber den siste måneden, og en av klubbene som skal ha forhørt seg om lillebror Njie er Eliteserie-laget HamKam. Les mer om saken her.
Discovery snakket med Jørgen Isnes like etter at det ble kjent at klubben fra Hamar luktet på Njie.
– Vi sover ikke i timen og forstår at det er interesse rundt Bilal. Bilal har avslått bud fra 1-2 klubber, som agenten har uttalt i media. Det viser jo at han trives hos oss, sa KFUM-sjefen torsdag.
Artikkelen fortsetter under videoen:

Solbakken med klar tale: – På tide at Ødegaard scoret

God oppkjøring

Uansett om det skulle forsvinne noen ut dørene på Ekeberg, er Jørgen Isnes på jakt etter minimum en mann til. På keeperplass må Kåffa nemlig få inn en erstatter for langtidsskadde Emil Ødegaard, som er ute i seks-sju måneder.
Til Discovery bekrefter Isnes at de er ute på keeperjakt. Vinduet stenger natt til 1. april.
Lørdag skal KFUM Oslo i aksjon mot Frigg, der Moussa Njie kommer til å få sine første minutter i Kåffa-drakten. Med i overkant av en uke til laget fra Ekkeberg serieåpner hjemme mot Grorud, mener Jørgen Isnes at de er godt rustet før en ny tett og jevn sesong i OBOS.
– Vi synes at vi har hatt en god oppkjøring, der vi har fått bryne oss på lag fra både Eliteserien, OBOS-ligaen og PostNord. Vi har fått noen referansepunkter, så vi er i god rute før seriestarten, betrygger Isnes.
Sett denne?

Stiller seg bak landslagssjefen: – Det er forskjell å spille på gress og kunstgress

OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Brann stormer videre
I GÅR PÅ 18:46
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Debut-scoring sikret Sogndal-seier
I GÅR PÅ 18:46