– Etter en helhetlig vurdering av sesongen 2021 er vi blitt enige med Vibeke om at det er best for klubben om en ny daglig leder får jobben med å gjenreise klubben etter nedrykket til 1. divisjon, innleder den ferske styrelederen Siv Skard til egen klubb.
Nyheten om Johannesens avgang kommer kun to dager etter at det ble kjent at daværende styreleder Birger Grevstad jr. trekker seg. Også Geirmund Brendsæter og Espen Brochmann har trukket seg fra styret de siste dagen, der førstnevnte trakk seg grunnet habilitetsårsaker.
OBOS-ligaen
Har interesse fra flere nasjoner: – Et viktig valg i min karriere
I GÅR PÅ 17:12

– Vemodig og trist

Vibeke Johannesen har vært daglig leder i Brann siden november 2014. Hun lover å være på plass på tribunen neste år.
– Det er vemodig og trist, men jeg har alltid satt klubben først og har sammen med styret konkludert med at en ny daglig leder vil ha større forutsetninger for å ta fatt på den krevende jobben det er å gjenreise Brann. Jeg elsker denne klubben og vil takke for alle fine opplevelser, selv om det siste året har vært veldig krevende, sier Johannesen til brann.no.
– Jeg vil være på plass på tribunen neste år og heie frem laget sammen med alle som har hjerte i Brann. Jeg vil være tilgjengelig for styret, den konstituerte lederen og de ansatte om de skulle ha behov for det, fortsetter hun.

Fikk spørsmål etter Jerv-kampen

Etter kampen mot Jerv spurte Discovery om hvorvidt Vibeke Johannesen vurderte sin egen stilling i klubben.
– Jeg er daglig leder i sportsklubben Brann, akkurat nå er jeg daglig leder for en klubb som er i en veldig vanskelig posisjon. Det handler ikke om meg, jeg er opptatt av Brann og det beste for Brann. Det er en tøff oppgave foran oss, og det er viktig at alle er klare for å ta det løftet, og man må kjenne etter at man har det. Jeg vet at jeg pleier å finne den og ha den, men akkurat nå er det bare utrolig vondt. Nå vil jeg bare inn og ta vare på de ansatte, sa hun til Discovery.
Tre dager er Johannesen altså ferdig som daglig leder i Sportsklubben Brann.

Grevstad reagerer

Overfor VG reagerer tidligere styreleder Birger Grevstad jr. på avgangen til Vibeke Johannesen.
– Jeg synes det er en utrolig merkelig situasjon, det hele. Vi ble satt under press av styret for å verne om Vibekes posisjon, så skjer dette to dager etter. Det er utrolig merkelig, sier Birger Grevstad til avisen lørdag kveld.
– Styret var delt i to, blant annet på bakgrunn av Johannesen, og nå kaster de henne kort tid etter de har fått meg og andre ut, sier han, og sier han trodde egen avskjed ville gi Johannesen arbeidsro videre.

Stiller styret til disposisjon

I pressemeldingen Brann har publisert lørdag kveld kommer det også fram at styret i Brann stiller sine plasser til disposisjon, og at de vil "innkalle til et ekstraordinært årsmøte så snart valgkomiteen har en innstilling til nytt styre klart".
– Sittende styre har besluttet å stille våre plasser til disposisjon. Det er naturlig at et nytt styre er ansvarlig for ansettelsen av en ny daglig leder. Vi vil kalle inn til et ekstraordinært årsmøte for å velge nytt styre så snart valgkomiteen har en innstilling til nytt styre klart, fortsetter styreleder Siv Skard.
I tillegg til styrelederen, består Brann-styret av Madeleine Giske-Nesslin, Per Arne Flatberg og Krister Hoaas.
Arbeidet med å finne Johannesens erstatter begynner så fort et nytt styre er klart, heter det i pressemeldingen.
Se hva Vibeke Johannesen sa etter at Jerv sendte Brann ned til OBOS-ligaen onsdag:

Vibeke Johannesen etter nedrykket: – Må puste med magen

OBOS-ligaen
Oppdatert oversikt: Her er alle overgangene i OBOS-ligaen
23/01/2022 PÅ 15:47
OBOS-ligaen
Midtbanetalentet klart for OBOS-klubb
19/01/2022 PÅ 15:46