Det blir store sko å fylle etter Henrik Udahl i Åsane. Mandag ble fjorårets toppscorer i OBOS-ligaen solgt til Vålerenga, men gamleklubben er allerede godt i gang med å finne en erstatter for 24-åringen.
OBOS-ligaen
Klubbhelten bekrefter FFK-dialog: – Eneste klubben for meg i Norge
I GÅR KLOKKEN 15:03
Nå kan det ende med at valget faller på en gammel kjenning. Geir André Herrem, som bøttet inn mål for de oransjkledde mellom 2016 og 2018, trener nemlig med klubben.
– Jeg trener med Åsane, og vi har en god dialog, men foreløpig er det ikke noe mer enn det. Det er ingenting konkret på bordet ennå, sier Herrem til Eurosport.
Daglig leder Gorm Natlandsmyr bekrefter at Åsane ser på muligheten for å hente tilbake den klubbløse 33-åringen, som noterte seg for 32 fulltreffere på 64 kamper sist han var i klubben.
– Når en gammel og god Åsane-spiss plutselig befinner seg i Bergen igjen, er det helt naturlig for oss å ta opp dialogen med han. Han trener med oss nå, og så vi har pratet litt om det finnes en mulighet for at han kunne spilt for Åsane igjen, sier Natlandsmyr til Eurosport.
– Kan han bli Henrik Udahls direkte erstatter, eller jobber dere med flere alternativer?
– Jeg har forstått på Morten (Røssland, hovedtrener, journ.anm.) at han kan se på Geir som en Udahl-erstatter. Så må man alltid jobbe parallelt med flere navn.

– En av de gøyeste tidene i karrieren

Herrem ble en publikumsfavoritt på Myrdal etter å ha kommet fra Fyllingsdalen før 2016-sesongen.
– Jeg har veldig gode minner fra mitt forrige opphold. Det var en av de gøyeste tidene jeg har hatt i karrieren. Det var, og er enda, en utrolig fin gjeng, sier han.
Etter oppholdet i Åsane gikk turen videre til Bodø/Glimt før 2019-sesongen. Etter en vellykket vårsesong ble spissen noe overraskende solgt til svenske Kalmar. Det ble ikke det utenlandsoppholdet han hadde sett for seg.
– Det var ikke all verden, jeg må være ærlig å si det. Jeg var litt uheldig med ulike skader. Jeg spilte vel stort sett kvalikkamper, men da leverte jeg også, humrer jærbuen.
Nå har Herrem rukket blitt 33 år, men føler fortsatt at han har mye å utrette på fotballbanen.
– Du var jo kjent for den ekstreme farten din sist du var i Åsane. Hvordan er det med hurtigheten i dag?
– Den tror jeg fortsatt er der. Jeg føler meg bedre trent nå enn sist jeg var i Åsane, så det er jeg ikke bekymret for.

Blir i Bergen uansett

Etter tre år i Bodø og Sverige er Herrem nå fast bestemt på å bli i Bergen.
– Jeg skal være i Bergen. Jeg kunne flyttet utenlands og ellers i Norge også, men jeg ønsker å være her grunnet familiesituasjonen.
Selv om det er gode nyheter for Åsane, er det fortsatt en del som skal på plass for at Herrem igjen kan tre på seg den oransje drakten.
– Det blir en vurdering utifra Geirs totalsituasjon, med kombinasjonen fotball, familie og jobb. Han kan neppe leve av å spille for Åsane - de aller fleste her har jo jobb eller studier ved siden av. Det er en del som må falle på plass, men utgangspunktet er jo bra da han virker å ha veldig lyst til å spille for Åsane igjen, sier Natlandsmyr.
– Det er veldig spennende tider i klubben. Mye har blitt annerledes siden sist jeg var her, både sportslig og den økonomiske biten. Du har for eksempel den nye arenaen som kommer nå. Jeg er ikke fremmed for en retur, absolutt ikke, sier Herrem.
– Hvis det er løsbart, så virker dette som en god idé for alle parter, avslutter Natlandsmyr,

Deler ut prisen til Åsane-spissen – så får treneren seg en ordentlig overraskelse

OBOS-ligaen
Hansen klar for ny trenerjobb: – «Gærneste» i norsk fotball
24/11/2022 KLOKKEN 11:23
OBOS-ligaen
Fikk landslagsdebuten mot franske stjerner: – Litt som å møte Brann i serien
21/11/2022 KLOKKEN 13:59