Populære sporter
All sport
Vis alt

Frir til supporterne: – Vi trenger all støtten vi kan få

Andreas Hopen

Oppdatert 02/10/2021 klokken 11:24 GMT+2

Eirik Bakkes karriere som hovedtrener i Sogndal nærmer seg slutten. Han ønsker å avslutte med opprykk, men trenger hjelp fra supporterne.

Eirik Bakke

Foto: Scanpix

  • Se Sogndal - Jerv lørdag kl. 15 på discovery+
– Jeg ønsker å avslutte med en skikkelig sluttspurt, og få en positiv energi inn i gruppa og bygda nå på slutten.
Det sier Eirik Bakke til Discovery. Søndag venter opprykksjagende Jerv. Sogndal jakter den viktige fjerdeplassen i opprykkskvaliken og klubbens hovedtrener ønsker å få med seg bygda til å nå høstens mål: En opprykksfinale 15. desember.
– Nå vil jeg ha med meg alle som bryr seg om klubben. Vi trenger alle som én. De skal få se et Sogndal-lag som tar ut alt de har. Det er fokuset, sier Bakke.
Han forteller at de frammøtte ikke nødvendigvis får finspill. Stilpoeng får være stilpoeng. Nå er det tre poeng som gjelder for treneren på utgående kontrakt.
– Vi må spille på styrkene til laget. Være litt annerledes enn i fjor. Vi har ikke lenger de boksåpnerne som vi hadde i fjor. Vi må være kollektivt gode, strukturerte. Det håper jeg folk forstår. Vi har et lag som er gode på det, å bare gi alt. Med Lie Skålevik og resten av hestene, sier Bakke videre.
– Skal man finne litt tilbake til Sogndal under Harald Aabrekk?
– Harald er en av de jeg prater mest med. Han er et godt forbilde for meg, både til det vi gjør banen, men også utenom. Han er tross alt den mest suksessfulle Sogndal-treneren gjennom alle tider. Han rykket opp på nittitallet, og på 2000-tallet. Men han hadde vett til å bare være trener her i tre år av gangen, sier Bakke som et stikk til seg selv før han fortsetter.
– Vi må bli mer Sogndal. Da vi rykket opp i 2015 scoret vi nesten halvparten av målene på dødball. Nå må vi litt tilbake til det, forklarer han.
Klubben fra Sogn og Fjordane har bare vunnet to av de siste syv kampene i opprykkskampen, det er fem poeng ned til Raufoss på syvende. Bakke forstår at folk synes opprykk ser vanskelig ut. Men det er ikke umulig, seks poeng skiller de og Fredrikstad, minner han om.
– Opprykk er målet vårt. 15. desember er datoen, gjentar Bakke.
Han sier han har merket den voldsomme entusiasmen på Hamar, og i Ålesund. Selv føler han entusiasmen i Sogndal er i en slags limbo. Nå vil han gi alle, inkludert seg selv, et spark bak.
– Vi må få et spark i ræva. Muligheten er der i år også. Det er seks poeng. Da trenger vi god gammel Sogndal-ånd. Vi som lag trenger støtte. Se bort fra alt som har vært, og gi litt f... Nå er vi underdogs. Det kan passe oss godt, mener Sogndal-treneren.
picture

– Jeg er ikke glad når jeg ser straffesparket. Jeg liker ikke sånne ting

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame