• Følg mandagens kamper i OBOS-ligaen fra klokken 17:30 på Eurosport Norge og discovery+
Start - Sogndal 1-1
For første gang siden hjemmekampen mot Sandnes Ulf 29. mai, var Mathias Blårud på plass i startoppstillingen til opprykksjagende Sogndal.
OBOS-ligaen
Skuffet Isnes etter seieren røk på overtid: – Det koker innvendig
I GÅR KLOKKEN 18:38
Den tidligere Vålerenga-spilleren pådro seg fire brudd i kinnbeinet i kampen mot Ulf i mai, noe som har satt han ut av spill i store deler av sesonginnledningen. Eirik Bakke fortalte overfor Discovery at de fryktet at hele vårsesongen skulle gå uten Blårud, noe som også viste seg å bli realiteten.

Seks-sju sting

Mot Start var Oslo-gutten derimot tilbake for sogningene, og i tospann med Emil Palsson skulle Blårud gjøre livet surt for blant annet tidligere Sogndal-spiller Kristoffer Valsvik på midtbanen til hjemmelaget.
Drøye 35 minutter ut i den første omgangen fikk Sogndal frispark like utenfor sekstenmeteren, og etter litt klabb og babb i feltet, smalt Mathias Blårud og Start-spiller Ask Tjærandsen-Skau (utlånt fra Bodø/Glimt) hodene mot hverandre i en duell.
Begge to ble liggende på gresset i smerter, og støtteapparat fra begge lag måtte ut på matta for å bistå de to aktørene. Det kom også bårer ut på matta, men etter flere minutter med medisinsk hjelp, gikk begge ut av banen for egen maskin.
Ask Tjærandsen-Skau fortsatte oppgjøret, mens Blårud var nødt til å kaste inn håndkleet. I pausen kom Sogndal-trener med oppløftende nyheter om ulykkelsesfuglen.
– Han måtte seks-sju sting. Samme sted som han skadet seg sist, så det var kjedelig, men han er klar til neste kamp, understreket Bakke til Discoverys kommentator Arve Fuglum.
Senere i kampen opplyste også kommentatoren at Mathias Blårud satt på tribunen, og han fikk dermed se resten av oppgjøret derifra.
Se smellen her. Saken fortsetter under videoen.

Byttet ut etter blodig smell

Full forvirring i feltet

Sportslig fikk publikum bevitne en tett og jevn kamp i Kristiansand. Lagene gikk til pause med 0-0, men etter pause tok oppgjøret seg virkelig opp sjansemessig.
Etter fem minutter inn i de siste 45' oppstod det en spesiell situasjon ved målet til Sogndal. Martin Ramsland fikk ballen i mål etter en avslutning fra drøye to meter, men omtrent samtidig som at Ramsland skøt i nettet, dømte dommeren straffe til Start etter en felling ute på femmeteren.
Sogndal-spiller Eirik Lereng rev ned Eirik Schultze i feltet, og dermed straffe - og ikke mål til Start.
Se situasjonen i videovinduet under. Saken fortsetter under.

Full forvirring: Jubler for scoring, så peker dommeren på straffemerket

Ull/Kisa-seier

Ledelsen holdt i ganske nøyaktig tolv minutter, for etter 63 minutter utliknet Kristoffer Hoven for gjestene. Flere scoringer ble det ikke, og ett poeng til hvert av lagene gir ikke all verdens utslag på tabellen. Men poenget gjør at Eirik Bakkes gutter passerer både Jerv og Aalesund med en kamp mer spilt.
Start passerer Åsane, som spillere mandag.
Laget fra det glade sørland er også a poeng med Ull/Kisa, som søndag ettermiddag også var i aksjon. Arild Sundgodts gutter slo til med en sterk 2-0-seier borte mot Raufoss etter scoringer av nevø Ole Sebastian Sundgodt og Henrik Kristiansen.
OBOS-ligaen
Her fullfører Start comebacket på overtid i vill oppryksduell mot KFUM
I GÅR KLOKKEN 18:12
OBOS-ligaen
Sisteskansen med kjempebrøler: – Den gjør vondt
I GÅR KLOKKEN 17:25