– Dette er en av de veldig få jobbene som kunne friste meg til å si opp den jobben jeg har i Chelsea, sier Flo på pressekonferansen torsdag.
Han er stolt over å få sjansen som hovedtrener for første gang, i klubben han har vært i som spiller i to perioder.
OBOS-ligaen
Klubbhelten bekrefter FFK-dialog: – Eneste klubben for meg i Norge
19 TIMER SIDEN
– Fra første stund var det interessant at Sogndal ville snakke med meg. Samtidig har jeg etablert et liv i England med en jobb jeg har blitt veldig glad i. Så jeg visste at jeg måtte ofre det. Men til slutt ble det avgjørende at jeg ønsker å prøve meg som hovedtrener. Det er en drøm jeg har hatt noen år nå. Jeg kjenner forholdene, klubben og potensialet godt, og er glad for at jeg tok den avgjørelsen, sier Flo.
Målet som Sogndal-trener er klart: Etablere klubben i Eliteserien.

Ønsker offensiv spillestil

Flo skal jobbe i Chelsea ut året, før han går i gang med Songdal-jobben på nyåret. Som trener forteller Flo at han ønsker en offensiv og utviklende spillestil.
– Jeg håper og tror jeg kan få inn en offensiv spillestil. Jeg liker å utfordre spillerne på å tåle press og trange rom. Det er utviklende for dem, og det vil jeg ha litt fokus på. Jeg vil ikke at de skal være redde for å spille seg ut fra trange rom og finne løsninger ut fra det, sier Flo, og legger til at han ønsker at Sogndal skal være en attraktiv klubb for unge spillere.
Sett denne? (Saken fortsetter under videoen)

Lanserer denne mannen som kandidat til trenerjobben i Brann

På pressekonferansen fikk den tidligere Chelsea-spissen også spørsmål om han var for snill for å hevde seg som hovedtrener.
– Det er kanskje noen som sier at jeg er for snill. Men det er rart at noen er for snille.. Jeg har vært i toppfotballmiljøet i 30 år, og jeg tror ikke jeg hadde overlevd der hvis jeg bare var snill. Jeg kan ta i hvis det er det som trengs. Samtidig ønsker jeg en positiv stemning rundt meg og at alle som spiller for meg skal kunne prate med meg ordentlig. Sier de at jeg er snill så er det greit. Jeg kan bare velge 11 spillere jeg også, selv om man gjerne skulle kunne velge flere. Men det at man får respekt og har kunnskap tror jeg er det viktigste.

Tuchel-inspirert

Flo forteller også at han anser seg som heldig som har fått jobbe under og med mange store trenere. Og på spørsmål om han vil ta med seg noe konkret fra noen spesielle, nevner han den nåværende Chelsea-treneren.
– Jeg har lært utrolig mye og er heldig som har fått jobbe tett på store navn og flinke personer. Jeg har masse som jeg skal ta med meg. Det jeg føler smitter mest over på spillerne og de som jobber rundt treneren er positiv energi. Da Tuchel kom inn i Chelsea med veldig mye energi så smittet det over på spillerne og de rundt ham. Det har jeg lyst til å ta med meg, sier Flo.
Sett denne?

Kaster ut et navn som mulig Knutsen-erstatter i Glimt

OBOS-ligaen
Hansen klar for ny trenerjobb: – «Gærneste» i norsk fotball
24/11/2022 KLOKKEN 11:23
OBOS-ligaen
Fikk landslagsdebuten mot franske stjerner: – Litt som å møte Brann i serien
21/11/2022 KLOKKEN 13:59