Fredrikstad - Start 2-2 (1-1)
Start lå to poeng bak kvalifiseringsplass i OBOS-ligaen før de skulle møte tabelltoer Fredrikstad på Fredrikstad Stadion. På plass i lagoppstillingen hadde den nye Start-treneren Sindre Tjelmeland funnet plass til hele tre ny-signering, og de kom tidlig i begivenhetenes sentrum.
OBOS-ligaen
KFUM-spiller hentes inn i U21-troppen: – Det er utrolig stort
I GÅR KLOKKEN 14:55
Men først var det én som først fikk sjansen under Kjetil Rekdal som viste seg frem. Først vant Martin Ramsland en duell inne i feltet, før tidligere Rekdal-elev Sander Sjøkvist plukket opp nedfallsfrukten. Kantspilleren viste stoisk ro og sendte ballen inn i nettmaskene med en god avslutning med venstrefoten. Starts jakt på kvalifiseringsplass var i gang.
Men det gikk ikke mange minuttene før de ble straffet. Først slo debutant Kristoffer Valsvik en svak pasning inn mot egen 16-meter. Henrik Robstad nådde ikke frem, og Taofeek Ismaheel plukket opp ballen. Unggutten tredde gjennom Riki Alba, som dyttet bort debutant Luc Mares før han på elegant vis plasserte ballen forbi Amund Wichne.

Snytt for straffe

Like langt i plankebyen.
Resten av omgangen gikk for seg uten de store sjansene. Fredrikstad holdt mye i ball, men skapte lite. Start hadde hatt godt utbytte av treningen på defensiv struktur dagen før kamp.

– FFK blir frarøvet en straffe

LES OGSÅ: Ettertraktet spisstalent herjet
Men så burde Fredrikstad fått straffe. Fredrikstad slo inn fra høyre. Ballen gikk forbi alle, men Thomas Drage jaget ballen bakerst i feltet. Etter han halset målscorerer Sander Sjøkvist. Kristiansanderen var uheldig og kom bort i foten til Drage som gikk ned, men det ble ikke blåst straffe og Sjøkvist kunne trekke et lettelsens sukk.
I pausen kom nok en debutant inn for Start i innlånte Ask Tjærandsen-Skau, som er på lån fra Bodø/Glimt, men det var Fredrikstad som styrte kampen, og med tjuefem minutter igjen smalt det fra mannen med målgivende litt tidligere.
Ismaheel trakk seg inn fra venstre, og 21-åringen fikk fyrt av et skudd inn mellom alle Start-forsvarererne. Siktet var upåklagelig finstilt, og ballen gikk inn ved stolperota bak Amund Wichne.
Da tok Tjelmeland grep med et trippelt bytte. Debutant Cameron Cresswell kom inn, i tillegg til at Sander Sjøkvist gikk ut for Matias Belli Moldskred. Sistnevnte skulle få en nøkkelrolle.
For mot spillets gang kom Jon-Helge Tveita seg til et innlegg fra høyre. Inne i feltet kom Belli Moldskred seg fri og utlignet med en flott avslutning fra straffemerket. 2-2 like langt nok en gang.
Fredrikstad fortsatte å presse på de siste ti minuttene uten hell, og Start tok ett poeng på Fredrikstad Stadion. Litt ufortjent, men det bryr nok ikke Sindre Tjelmeland og Start seg om i det hele tatt.
OBOS-ligaen
Varsler intern evaluering: – Samarbeidet har ikke fungert optimalt
24/09/2022 KLOKKEN 16:50
OBOS-ligaen
Jakter flere rekorder: – Får prøve å lage historie
20/09/2022 KLOKKEN 14:59