Populære sporter
All sport
Vis alt

Favorittenes fall overrasker: – Det er alltid kaos der

Joakim Miøen

Oppdatert 22/06/2021 klokken 11:18 GMT+2

OBOS-ligaen har lenge vært en vanskelig liga å spå. Så også i år. Mens de gamle storhetene Fredrikstad og HamKam har overrasket positivt har de store forhåndsfavorittene sviktet én etter én i de første seks rundene.

Sigurd Haugen

Foto: NTB

  • Se alt fra 7. runde i OBOS-ligaen fra tirsdag klokken 17.30 hos discovery+.
– Jeg synes det er veldig overraskende. Nå er det den bisarre OBOS-ligaen vi ser. Bare se på hvilke lag som ligger topp seks nå, sier Discoverys OBOS-ekspert Amund Lutnæs.
– Det som er helt fantastisk med OBOS-ligaen er jo at alle kampene lever. Vi tenkte for eksempel at Aalesund skulle få med seg noe mot Raufoss på Nammo Stadion, men så fikk de grisebank. Uka etter dro Grorud til Nammo og vant 4-2. Det sier alt om denne ligaen og den starten vi har nå. Etter seks runder i fjor lå HamKam sist på tabellen. Nå leder de, sier Lutnæs.
I tabelltipsene før seosngen var det fire lag som gikk igjen på de fire øverste plassene: Sogndal, Start, Aalesund og Ranheim. Men på de seks første rundene har de fire favorittene kun sju seiere til sammen, og ligger på 6.-, 12.-, 13.- og 15.-plass.

Ranheim-trøbbel

Aller verst av de store har Ranheim startet. Klubben som kom på fjerdeplass i fjor og spilte Eliteserie i 2019 har kun vunnet én av sine første seks kamper.
– Av alle favorittene som har sviktet har Ranheim vært de svakeste. De har rett og slett ser helt forferdelige ut. De klarer ikke score, og de slipper samtidig inn ekstremt mange mål. Det er det mest overraskende for meg, sier Lutnæs.
Og bare to poeng foran trønderne finner vi både Aalesund og Start, som var ventet å kjempe om direkte opprykk.
– Lars Arne Nilsen har en stor jobb å gjøre i Aalesund. De har begynt å få presset på seg og de må begynne å vinne fotballkamper.

Kaos

– Og i Start er det jo alltid kaos. Det er aldri ro i klubben i det hele tatt, og det er ingen som får jobbe over tid. Det er ingen klare ledere verken på eller utenfor banen. Nå har de vært uten daglig leder en stund, sportssjefen har sagt opp. De har ikke en permanent keepertrener…
– Jeg tror Tjelmeland trenger god tid for å forme dette Start-laget her. Det blir veldig spennende å se hva han kan få til på overgangsmarkedet i sommer. Hvis han ikke får inn typer som passer spillestilen kan de si ha det bra til opprykket. Den troppen må forsterkes. Med en gang det har kommet noen fravær i elleveren så er det førstereis-gutter som har kommet inn. Det holder ikke bare med en god ellever, sier Lutnæs.
Fjorårets tredjeplass, Sogndal, har også hatt en åpning under forventning. Med 2-2-2 ligger de likevel på den siste kvalifiseringsplassen så langt, selv om det bare er ett poeng ned til nummer 13.
– Spillemessig synes jeg de ser ut som de eneste av de antatte favorittene som har våknet litt nå, sier Lutnæs.
Men Eirik Bakkes menn får en tøff test igjen allerede tirsdag. Sogndal møter serieleder HamKam på bortebane klokken 20.00.
Resten av runden spilles slik klokken 18.00:
Jerv-Strømmen, Ranheim-Raufoss, Ull/Kisa-Fredrikstad, Åsane-Sandnes Ulf, Aalesund-Stjørdals-Blink, Bryne-KFUM, Grorud-Start.
Sett denne?
picture

Molde-profiler på vei ut: – Kan ikke miste for mange

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame