Sogndal - KFUM 3-2 (2-0)
Siden forrige kamp i OBOS-ligaen har Sogndal mistet begge sine midtbanespillere i Sivert Mannsverk og Kristoffer Valsvik. Det var derfor knyttet stor spenning til om EIrik Bakkes lag var solgt ut av opprykkskampen.
OBOS-ligaen
KFUM-spiller hentes inn i U21-troppen: – Det er utrolig stort
I GÅR KLOKKEN 14:55
Men det så ikke slik ut i onsdagens oppgjør mot KFUM Oslo. Allerede etter åtte minutter tok vertene ledelsen. Høyre vingback Daniel Eid fosset oppover høyresiden. Sunnmøringen slo hardt inn i feltet. Kiil Olsen forsøkte å klarere ballen, men endte opp med å plassere ballen utagbart inn bak egen keeper. En uheldig inngripen av midtstopperen.
Så kom sjansen for gjestene. De kom seg fint gjennom på venstresiden, og slo inn til Stian Sortevik. Ballvirtousen fikk avsluttet, men bredsidet ballen utenfor målet. Nære utligning for Isnes gutter.
Sogndal kom på en lignende sjanse etter at Akor Adams tok med seg hele KFUM-laget på løpetur. Spissen gikk litt for lenge med ballen, men fikk slått inn til Kristoffer Hoven, men Sogndals toppscorer fra fjoråret tok seg til ansiktet i fortvilelse etter at han bredsidet ballen godt utenfor målet til keeperdebutant Emil Ødegaard.
LES OGSÅ: Tilbyr lønnskutt for å få historisk opprykk
Men Akor Adams viste at han trives i rollen som servitør. Nigerianeren ble spilt opp på høyrekanten. 21-åringen viste prov på muskler da han vendte bort sin oppasser og kom seg til linja. Adams slo inn i feltet og fant Per-Egil Flo. Den rutinerte stryningen tok ned ballen, og doblet ledelsen til Sogndal fra kloss hold.

Per-Egil Flo dobler ledelsen for Sogndal

Begge lagene holdt på ballen i lengre strekk utover omgangen, uten å skape de store sjansene. Spesielt gjestene hadde mye ballbesittelse, uten at de fikk uttelling foran mål.

Adams i særklasse

Ti minutter ut i den andre omgangen kom et gledelig gjensyn. Inn for Johan Bakke kom Mathias Blårud til sitt første innhopp siden den stygge skaden han pådro seg mot Sandnes Ulf i mai, hvor han pådro seg flere brudd i ansiktet. Godt å se 26-åringen tilbake på banen. Han blir en viktig mann for Sogndal etter at de har solgt både Valsvik og Mannsverk.
Men kampen skulle ikke handle om Blårud, men Akor Jerome Adams. Den talentfulle spissen har vært på blokka til Stabæk og flere andre Eliteserie-klubber i sommer, og onsdag viste han virkelig hvorfor. Like etter at timen ble passert tok han ned ballen midt inne på KFUMs banehalvdel. Spissen viste overblikket sitt hvor han spilte gjennom Daniel Eid. Sunnmøringen tok med seg ballen inn i feltet og banket inn Sogndals tredje, og sørget for at Adams stod igjen med to målgivende.
Plutselig stod Adams med enda bedre forhandlingskort på sin nye kontrakt - enten den blir i Sogndal eller andre plasser.
Etter at Adams ble byttet ut tok KFUM over og styrte kampen de siste ti minuttene. Oslo-laget kom til et par halvfarligheter, og fikk et par hjørnespark og til slutt fikk de uttelling. Flott innlegg til Sortevik som stusset ballen videre. På bakerste stolpe dukket BIlal Nijie opp og styrte inn reduseringen.
Gjestene fortsatte å jage nok en redusering, men Sogndal hang bedre med en før den første scoringen, men så smalt det virkelig fra KFUM. Flott innlegg fra Fredrik Dahl til Jesper Taaje som banket inn KFUMs andre redusering, men det kom for sent - og Eirik Bakke kunne juble for tre poeng.
OBOS-ligaen
Varsler intern evaluering: – Samarbeidet har ikke fungert optimalt
24/09/2022 KLOKKEN 16:50
OBOS-ligaen
Jakter flere rekorder: – Får prøve å lage historie
20/09/2022 KLOKKEN 14:59