Elleve mål på sju kamper for Braut Brunes: – Øker nok verdien med noen 100 000 nå

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 23/05/2022 klokken 20:50 GMT+2

Jonatan Braut Brunes (21) koser seg i OBOS-ligaen om dagen, men spissens to scoringer holdt ikke til seier mot Ranheim mandag.

Braut Brunes-magi: – Han har lånt kassa til Michael Johnson

• Onsdag er det duket for ny Eliteserie-runde! Se Fotball Direkte fra kl. 17:00 på discovery+ og MAX!
Brennhete Braut Brunes har nærmest blitt en floskel denne sesongen, for Starts giftige spiss har virkelig levert varene i 2022. Den LSK-utlånte 21-åringen stod med ni mål på seks kamper før bortemøtet med Ranheim, men det tok ikke lang tid før mannen med det klingende etternavnet var på tosifret.
Eller det tok faktisk over en time før den første Braut-suseren lå i nettet.
En lang ball ble slått med perfekt presisjon i retning Braut Brunes, og på enda mer perfekt vis dempet spissen ballen elegant på brystet og dundret inn Starts 1-0-mål.
– Oioi, for en scoring! Han øker nok verdien med noen 100 000 kroner nå, utbrøt Amund Lutnæs.
Se Brautens første scoring i videovinduet øverst i saken.
Sju minutter senere kunne 21-åringen juble for scoring nok en gang. Også Basilio Ndong var i fyr og flamme i Trondheim, for midtbanemannen dundret framover i banen og sendte etter hvert en strålende pasning til Braut Brunes, som trillet enkelt inn 2-0.
Saken fortsetter under videoen.

Matchvinner etter kun én trening med laget: – For en lånesignering!

Overtidsdrama

Ranheim presset på for redusering, og drøye ti minutter etter 2-0-scoringen, fikk hjemmelaget straffe. Marcus Mehnert tredde fram og var sikkert fra ellevemetersmerket.
Og helt på tampen fikk Ranheim frispark i farlig posisjon.
Erik Tønne traff muren fra drøye sytten meter, men på returen dundret han ballen fordi og i hjørnet bak en utspilt Mark Jensen i Start-buret. Elleville scener i Trondheim, i en kamp som til slutt endte med ett poeng til hver.
Discoverys ekspert Amund Lutnæs rørt da Bryne doblet ledelsen. Se video her – saken fortsetter under.

Blir rørt etter signaturscoring: – Hvem kutter løk?