HamKam topper OBOS-tabellen etter 13 spilte kamper. Ligaen har hatt sommerferie siden 21. juli, og på Hamar har pausen blitt brukt godt. Inn dørene på Briskeby har tre spillere kommet inn, blant annet amerikanske Sam Rogers (22) og kanadiske Theo Bair (21).
Duoen kommer fra amerikansk fotball. Rogers er hentet fra OKC Energy, mens Bair kommer på lån fra MLS-klubben Vancouver Whitecaps.
OBOS-ligaen
KFUM-spiller hentes inn i U21-troppen: – Det er utrolig stort
25/09/2022 KLOKKEN 14:55
Sportssjef Espen Olsen har fått gode referanser på den nordamerikanske duoen.
– Vi har sett veldig bredt, men jeg kjenner en agent veldig godt som holder til der nede. Han har jeg benyttet meg av tidligere. Agenten har veldig gode spillere og et godt rykte, sier Olsen til Discovery.
HamKam har vært avhengige av å hente en spiss i augustvinduet. Så langt denne sesongen har de kun hatt Jonas Enkerud som en ren nier. Han har spilt 90 minutter i alle de 13 OBOS-ligakampene denne sesongen.
– Vi har sett veldig mye video av Theo. Det er en spiller som Vancouver Whitecaps har veldig troen på. Han har bra erfaring, bra størrelse og ganske mye trøkk i seg. Vi er ganske sikre på at det er en spillertype som vil passe bra inn hos oss og at han er den vi lett etter.
Sam Rogers kommer inn for å erstatte Ruben Algere, som tidligere denne sommeren bestemte seg for å dra tilbake til hjemlandet Spania.
– Det er han samme fyren som har tipset oss om Bair. Han var nære ved å signere for Standard Liege i vinter. Jeg vet også at flere Eliteserie-klubber har vært inne om han tidligere, forteller Olsen om den høyreiste forsvarsspilleren.
Hamar-klubben har hentet Rogers på lån med kjøpsopsjon. Fra før av har HamKam erstattet Julian Faye Lund med Guatemalaneren Nicholas George Hagen Godoy (25).
LES OGSÅ: Horneland får ansvaret for å redde Brann

– Ikke gambling

Det må kunne sies at HamKams nyeste dobbelsignering er av det eksotiske slaget. Sportssjefen føler seg trygg på at duoen vil være en solid forsterkning for den opprykksjagende klubben.
– Det virker som to veldig sikre kort for oss. Vi har snakket med dem, og de er motivert for det her. Vi er så sikre som vi kan bli. Man vet jo aldri, men vi er ganske trygge på at det er to forsterkninger for oss.
HamKam og Olsen har fulgt begge spillerne lenge, og er ikke bekymret for at klubben løper en risiko ved å hente de på nåværende tidspunkt.
– Vi har gamblet tidligere, men vi føler ikke at dette er så stor gambling. Dette er to spillere som har bevist på høyere nivå tidligere, sier Olsen og utdyper:
– Hvis du henter en ung afrikaner er det gambling som kan lønne seg, men vi føler ikke at dette er en sånn type gambling. Vi føler at dette er sikre kort.
LES OGSÅ: Dette er Haugesunds Desler-erstatter

Utfordrende vindu

HamKam har lenge sett etter forsterkninger, men gjennom vinteren bød koronaviruset på utfordringer for Hamar-klubben.
Signeringer som Rogers og Bair var umulig å gjennomføre på grunn av innreiseretsriksjoner.
– Tidligere har det vært umulig å reise inn fra USA tidligere, mens nå er det åpent. Det er to gutter som vi har hatt i kikkerten en stund. De kunne helt sikkert gjort det bra på et høyere nivå, så vi er heldige som fikk tak i dem. Vi gleder oss til å få dem på trening nå, forklarer Olsen
Problemene er ikke over, men sportssjefen har merket seg at pilen nå peker rett vei, også i idrettsverden.
– Det er en stor søknadsprosess og mye ting som skal i orden, men jeg synes ting har blitt enklere nå. Begge disse gutta er vaksinerte, men begge må i tidagers karantene.
Tre spillere har så langt kommet inn, men Espen Olsen avslører at de fremdeles jakter forsterkninger.
– Vi ser på mulighetene til å hente én til.
– Er det en posisjon dere ønsker å forsterke?
– Det er ikke en forsvarsspiller. Det er en angreps- eller midtbanespiller som vi ser etter, sier Olsen.
OBOS-ligaen er i gang igjen fra 18. august.

Legger opp: – Jeg har fått mer ut av potensialet mitt enn Braut Haaland

OBOS-ligaen
Varsler intern evaluering: – Samarbeidet har ikke fungert optimalt
24/09/2022 KLOKKEN 16:50
OBOS-ligaen
Jakter flere rekorder: – Får prøve å lage historie
20/09/2022 KLOKKEN 14:59