HamKam - Sandnes Ulf 3-1 (1-1)
Det ble til slutt en komfortabel hjemmeseier på Briskeby, men kampen vil huskes best for to scoringer av det kontroversielle slaget. Dommerteamet dømte i hjemmelagets favør i to tvilsomme situasjoner. HamKam fikk først et kontroversielt straffespark, før hjemmelaget tok ledelsen på nok en tvilsom avgjørelse.
OBOS-ligaen
KFUM-spiller hentes inn i U21-troppen: – Det er utrolig stort
25/09/2022 KLOKKEN 14:55
– Det er utrolig surt at dommerne gir de to mål. Det er veldig, veldig skuffende at dommeren er såpass avgjørende, selv om jeg synes HamKam var bedre, sier Sandnes Ulf-trener Bjarne Berntsen til Discovery etter kampslutt.
Treneren skjønner ikke hvorfor gjestene fikk straffe mot seg i førsteomgangen, da Jonas Enkerud gikk i bakken.
– Jeg forstår ingenting. Han bare hiver seg.
– Filming?
Ja, det er ingen kontakt. Ingen kontakt i det hele tatt! fortsetter en frustrert Berntsen, som heller ikke er fornøyd med at HamKams andre scoring blir godkjent.
HamKam-trener Kjetil Rekdal reagerer også på måten HamKam kom inn igjen i kampen på.
– Jeg er ikke glad i straffesparket når jeg ser det nå. Jeg liker ikke sånne ting. Det gir seieren en kraftig bismak.
Rekdal forstår frustrasjonen i Sandnes Ulf-leieren, og har stor forståelse for at bortelaget føler seg snytt.
Dagens dommer Stian Røvig Sletner står fast på at det var riktig å dømme straffe i førsteomgang, men at den andre scoringen til HamKam skulle vært annullert.
Se situasjonen her:

Reagerer på HamKam-straffe

Drømmedag

HamKam-maskineriet fortsetter med stø kurs mot opprykk etter tre nye poeng. Det blir til slutt en drømmekveld for Kjetil Rekdal og resten av HamKam-gjengen etter gode resultater i de øvrige OBOS-kampene denne runden
I den andre toppkampen mellom Jerv og Aalesund endte det med poengdeling. Dermed økte kameratene fra Hamar luken til de nærmeste konkurrentene med to nye poeng. Fredrikstad på 4. plass tapte også poeng. Fem grusomme minutter i Stjørdal sørget for et bittert tap for Bjørn Johansen sine menn.
HamKam har nå seks poeng ned til Aalesund på 2. plass, mens Jerv på 3. ligger sju poeng bak. Luken kan bli enda større etter den neste runden. HamKam skal til Ålesund og teste seg mot tangotrøyene som ikke har tapt siden 18. juni.
Verre er situasjonen for gjestene fra Sandnes. Det har for alvor tettet seg til nedrykksstriden etter at samtlige bunnlag utenom Ull/Kisa tok poeng i den 20. runden. Sandnes Ulf ligger ett poeng over plassen som gir nedrykkskvalifisering.
LES OGSÅ: Marerittminutter for Fredrikstad – tapte terreng i opprykkskampen

Gjestene best i starten

Overraskende nok var det gjestene fra Sandnes som var det klart beste laget de første 40 minuttene.
Sandnes Ulf tok en tidlig og fortjent ledelse ved Jostein Ekeland etter 11 minutter. Bortelaget hadde full kontroll på oppgjøret frem til kampuret bikket nevnte 40, og kunne ha scoret både ett og to mål til.
Istedenfor var det hjemmelaget som skulle kjempe seg tilbake i kampen. Ut av ingenting fikk hjemmelaget et straffespark da Jonas Enkerud gikk i bakken. HamKams nummer ni var som vanlig sikker fra 11-meteren. Etter scoringen var det et friskere hjemmelag på Briskeby.
Jonas Enkerud fikk en kjempesjanse til å sende hjemmelaget i ledelsen få minutter senere, men en benparade av Sander Åke Andreas Lønning hindret Enkerud fra å sette sitt 13. mål for sesongen. Lagene gikk til pause på stillingen 1-1.
LES OGSÅ: OBOS-stjernen vurderte å legge opp: – Jeg fikk en skikkelig knekk

Ny kontrovers

Etter pause skulle dommerteamet nok en gang havne i fokus. HamKam gikk opp i føringen etter et hjørnespark som blir pirket over streken. Det er ingen tvil om at ballen er inne, men spørsmålet er om Kristian Eriksen sparket den over mens keeper hadde en hånd på ballen.
– Der burde det vært blåst, mener jeg. To skikkelig råtne mål mot Sandnes Ulf denne onsdagen. Så ærlige må vi være, konkluderte Discoverys kommentator Jørgen Klem etter å ha sett bildene av den andre scoringen i reprise.
Innbytter Emil Sildnes satt kronen på verket, og avgjorde kampen for HamKam. Lindquist slo en perfekt ball inn i feltet. Sildnes dro av én Ulf-forsvarer før han fyrte av et skudd. Skuddet gikk rett på unge Lønning i Sandnes-Ulf målet, men 19-åringen var uheldig, og klarte ikke å avverge ballen fra å trille over streken.
Etter dette gikk luften ut av bortelaget, som aldri klarte å sette et trykk på HamKam etter den tredje scoringen til hjemmelaget.
OBOS-ligaen
Varsler intern evaluering: – Samarbeidet har ikke fungert optimalt
24/09/2022 KLOKKEN 16:50
OBOS-ligaen
Jakter flere rekorder: – Får prøve å lage historie
20/09/2022 KLOKKEN 14:59