Populære sporter
All sport
Vis alt

Bud fra den thailandske seriemesteren på OBOS-spiss

Andreas Hopen

Publisert 10/12/2021 klokken 16:59 GMT+1

Etter to sesonger i FK Jerv er Ikhsan Fandi høyaktuell for en overgang til den thailandske klubben BG Pathum United.

Ikhsan Fandi i duell mot daværende Tromsø-spiller Simen Wangberg

Foto: NTB

  • Se kvalikkampen mellom Jerv og KFUM Oslo søndag på discovery+
Etter at Singapore sin landslagsspiss Ikhsan Fandi slo gjennom for Raufoss i norsk fotball hentet Arne Sandstø spissen til sørlandet og Jerv. Snaue to år senere kan spissen være på flyttefot på ny.
Nå er 22-åringen høyaktuell for en overgang til toppdivisjonen i Thailand.
Discovery har fått bekreftet at det er et bud inne på den høyreiste spissen, og opplysninger til Discovery er også på at budet skal være akseptert, men økonomiansvarlig i Jervs styre, Øyvind Johannessen vil ikke gå nærmere inn på hvor langt klubbene er kommet i forhandlingene.
– Det er ikke noe jeg ønsker å kommentere. Det er alltid vanskelig å si hva som skjer i forhandlinger, vi får nesten bare vente å se, sier Johannessen til Discovery.
Klubben som skal ha lagt inn budet på landslagsspilleren til Singapore er den regjerende seriemesteren i Thailand, BG Pathum United. Det er klubben hvor Fandis storebror og midtstopper Irfan Fandi spiller. Han ble i vår tidenes første spiller fra Singapore til å bli ligamester i Thailand.
Fandis agent Ole Martin Ek ønsker ikke å gå inn på konkrete bud på Fandi, men bekrefter at det er interesse for spissen.
– Det er interesse på Ikhsan fra skandinaviske klubber, og han er åpen for både å bli i Jerv, eller å dra. Det har blant annet vært konkret interesse fra klubber i finske Veikkausliga, sier Ek til Discovery uten at han ønsker å gå nærmere inn på budet fra BG Pathum United.
Den mest kjente spilleren til Pathum United er brasilianske Diogo. Den 34-år gamle angriperen gikk til Olympiakos for rundt 90 millioner kroner tilbake i 2008, og har i senere tid spilt for både Flamengo og Santos i Brasil.

Ikke med mot KFUM

Søndag spiller Jerv kvalifiseringskamp til Eliteserien mot KFUM Oslo. Den kampen går uten Fandi. 22-åringen er for tiden på plass i Singapore hvor han spiller Suzuki-cup for hjemlandet sitt. Sandstø bekrefter at Fandi fikk fri for å spille turneringen.
– Vi måtte ikke slippe han til turneringen, men det betydde mye for Ikhsan, og det er viktig for ham da han har fått litt lite spilletid her. Det betyr også noe for oss ta han spiller på internasjonalt nivå uansett om han blir i klubben eller blir solgt, forteller Sandstø til Discovery.
Han bekrefter også at det er forhandlinger med en klubb om spissen.
Fandi har allerde bemerket seg under Suzuki-cup. I kampen mot Myanmar forrige søndag scoret Jerv-spissen to mål i en kamp hvor Singapore til slutt vant 3-0. Singapores tredje kamp er neste tirsdag mot Øst-Timor. Så langt står laget med full pott i gruppespillet. 18. desember skal Singapore og Ikhsan Fandi spille mot Thailand.
Sett denne?
picture

Eksperten tror bare én Eliteserie-klubb kan hente FFK-juvelen

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame