Bryne - Start 4-2 (2-0)
Start fikk en etterlengtet opptur med en seier over Ull/Kisa i midtuken, men som Adam var de ikke lenge i Paradis. For på Jæren ble de sendt hjem som slakt.
Etter et snaut kvarter fosset Bryne fremover på venstrekanten. Inne foran mål ventet Robert Undheim som sendte de formsvake jærbuene i ledelsen.
OBOS-ligaen
Overtok lån med opsjon i høst – nå gjør klubben overgangen permanent
30/11/2022 KLOKKEN 12:58
For det var ikke bare Start som var på poengjakt. Bryne hadde bare tatt tre poeng på de foregående ni kampene, og med tap mente Discoverys fotballekspert Joacim Jonsson at den avtroppende Jan Halvor Halvorsen kunne pakke snippsekken sin.
– Det er hans siste dag på jobben hvis de ikke vinner mot Start, da tipper jeg Even Sel leder laget mot Sogndal. Det finnes ingen grunn til noe annet når man har tatt tre av tredve poeng. Da kan han begynne å pakke veskene sine og ringe flyttebyrå etter kampen, sa Joacim Jonsson i forkant av kampen.
Sett denne?

Gir seg i Bryne: – Det har gått fort

Med Undheims scoring lå det an til å bli en dårlig dag for de lokale flyttebyråene også den kommende uken, og Bryne fortsatte å sette kjepper i hjulene for de stakkars flyttebyråene på jæren.
Vegard Bergan klarte ikke å klarere unna et langt innkast. Etter klabb og babb havnet ballen hos Sixten Dalen Jensen som doblet ledelsen kort tid før pause.
– Forrige seier blir intetsigende hvis man ikke klarer å følge det opp

Markerte seg umiddelbart

Med tjuefem minutter igjen øynet Start håp. Gjestene tok et kort hjørnespark til Martin Ramsland. Mandalitten vippet inn ballen, og der kom Vegard Bergan svevende og stanget inn reduseringen for de gulkledde.
Så var Start i angrep, men mistet ballen først på Brynes 16-meter, så tapte de duellen på midtbanen. Bryne kontret, og ute til høyre kom Robert Undheim like hurtig som en okse på vårsleppet. Kantspilleren sendte ballen inn i nærmeste hjørnet - og Start var på ny tre mål bak.
Syv minutter før slutt kastet Sindre Tjelmeland innpå en debutant. Innlånte Basilio Ndong erstattet Henrik Robstad, og det byttet påvirket kampen umiddelbart. Venstrebacken fikk ballen ute til venstre i etterkant av et hjørnespark. Leiesoldaten slo et godt innlegg, som til slutt gikk via Brynes Vegard Aasen og inn bak Nicklas Frenderup.
Bryne karret seg opp på trygg plass etter seieren, mens Start nå bare er to poeng bak kvalikplass, med én kamp mer spilt enn Stjørdals/Blink. Samtidig tok Strømmen på direkte nedrykk med seg poeng mot HamKam, og ligger nå bare seks poeng bak Sindre Tjelmelands Start-lag.
OBOS-ligaen
Klubbhelten bekrefter FFK-dialog: – Eneste klubben for meg i Norge
28/11/2022 KLOKKEN 15:03
OBOS-ligaen
Hansen klar for ny trenerjobb: – «Gærneste» i norsk fotball
24/11/2022 KLOKKEN 11:23