3. april starter Brann årets sesong i OBOS-ligaen borte mot Ranheim, og bare opprykk er godt nok for bergenspublikummet. Lørdag spilte de mot KFUM Oslo i åttendedelsfinalen av cupen, men det Horneland så av laget sitt der ga grunn til bekymring.
– Det er litt bekymringsfullt. Vi må opp på et helt annet nivå enn de vi viste mot KFUM for å innfri de ambisjonene vi har som klubb, sa en åpenhjertig Eirik Horneland til Discovery.
OBOS-ligaen
Kommunen «berger» klubben, men faren er ikke over: – Skal jobbe iherdig
13 TIMER SIDEN
Brann hadde god kontroll på det defensive i første omgang, og Brann-treneren synes selv at det er femover på banen det lugger.
– Det vil hjelpe om vi begynner å vinne noen fotballkamper, slik at vi får troen på det, og skal vi vinne fotballkamper må vi produsere mer enn to sjanser. Det vi leverer fremover er alt for svakt, fortsetter Brann-treneren.
Se hele intervjuet med Horneland i toppen av saken.
En som har troen på Brann i 2022 er midtstopper Fredrik Pallesen Knudsen, men også han mener at det er mye som må forbedres før kampen mot Ranheim i april.
– Vi har en jobb å gjøre frem mot seriestart, men jeg har troen på prosjektet og at vi skal komme oss ut av det her og begynne å vinne fotballkamper, sier Pallesen Knudsen som kom til klubben i desember.
LES OGSÅ: Klar beskjed til «Rekas» RBK – Ber om respekt og ro
Han mener nøkkelordet er selvtillit.
– Vi trenger bare å få selvtilliten tilbake igjen. Det er ikke bare bare i fotball, men det skal ikke mye til før det plutselig glir igjen, mener 25-åringen.
En som er lei hele situasjonen er venstreback David Møller Wolfe. Han er klar på at Brann må komme seg ut av stimen hvor de taper og spiller uavgjort, men har ikke noe godt svar på hvordan.
– Hadde jeg hatt noe svar på hvordan så hadde jeg sagt det, vi må bare finne ut av det. Vi begynner å finne ut av det defensivt, men offensivt er det veldig mye som mangler, mener backen som fikk sitt gjennombrudd forrige sesong.

Setter opp sitt lureste smil: – Alltid interesse for gode fotballspillere

En kjempeutfordring

Forrige sesong vant Brann bare fem av tredve kamper i Eliteserien. Når de går i gang med årets sesong er forventningene at Brann skal ligge i toppen av ligaen. Det blir en mental omstilling for klubben.
– Det er et mentalt spill. Vi er vant med å tape, og nå skal vi være antatte favoritter i hver eneste kamp - og det er en situasjon vi må håndtere, sier Pallesen Knudsen.
Den omstillingen fra å være vant med å tape til å skulle være favoritter har ikke klubben klart å gjennomføre enda, mener Brann-treneren.
– Det er en stor utfordring. Det er en utfordring i seg selv å bikke fra å vinne lite til å skulle vinne mye. Det er en kjempeutfordring som vi ikke har klart å løse enda, slår Brann-sjefen fast.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Brann stormer videre
I GÅR PÅ 18:46
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Debut-scoring sikret Sogndal-seier
I GÅR PÅ 18:46