Brann kjørte over Sandnes Ulf – nytt poengtap på for Stabæk på Nadderud

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 16/05/2022 klokken 23:59 GMT+2

Brann lekte seg til 3-0-seier mot Sandnes Ulf i 1. divisjon mandag. Det var bergensernes første trepoenger på hjemmebane denne sesongen på tredje forsøk.

Se høydepunktene: Brann med årets første hjemmeseier

To tidlige scoringer fra Frederik Børsting og Mathias Rasmussen gjorde oppgjøret tøft for Sandnes Ulf. Et Brann i lekehumør fortsatte deretter å herje med gjestene, som var heldig med at det kun sto 2-0 til pause.
Kvarteret før slutt punkterte Nikals Castro kampen med Branns tredje for kvelden.
Bergenserne har til gode å avgi poeng i år, med fire seiere og to uavgjort på seks kamper. Pussig nok hadde Brann hentet alle trepoengerne på bortebane før mandagens kamp. Sandnes Ulf startet sesongen med fire strake seiere, før laget nå har tapt to på rad.
Brann møter Fredrikstad hjemme i neste runde, mens Sandnes Ulf tar imot tabelltopp Mjøndalen.

Ny nedtur på Nadderud

Stabæk jaktet sin første hjemmeseier for sesongen på fotballens festdag da Grorud tok turen vestover, men Johan Gjønnes Nilsen hadde lagt en slagplan for å ødelegge for sin tidligere kollega.
– Han frykter kampen og han frykter oss, og vi har en plan om å ødelegge fotballens festdag for Stabæks del, var Gjønnes Nilsens tydelige budskap før Eirik Kjønø møtte gamleklubben.
Planen til Grorud-treneren fungerte. Allerede i kampens første spilleminutt sendte Ostestad gjestene i føringen.
Stabæk utlignet i det 63. minutt ved innbytter Fitim Azemi, men hjemmelaget klarte aldri å finne veien til tre poeng.
Dermed står Stabæk fortsatt uten seier etter tre hjemmekamper i årets sesong.
Se høydepunktene fra kampen her:

Se høydepunktene: Stabæk med poengtap hjemme mot Grorud

Fredrikstad med ny seier

I Plankebyen hadde hjemmepublikummet mobilisert til 16. mai, og de nesten 9000 som hadde møtt opp fikk valuta for inngangsbilletten.
Nicolay Solberg, som har fått spissplassen i Henrik Kjelsrud sitt skadefravær, sendte Fredrikstad i ledelsen mot Skeid etter 12 minutter.
Ayoub Aleesami fastsatte resultatet med et kvarter igjen på klokken da han avsluttet et praktangrep med et hodestøt.

Se høydepunktene: Fredrikstad vant mot poengløse Skeid