• Fredrikstad serieåpner borte mot Åsane lørdag kveld. Kampstart er klokken 18:00 på discovery+ - sikre deg tilgang her!
FREDRIKSTAD (Eurosport.no):
– Jeg blir nesten varm om hjertet når jeg ser en sånn type fotballspiller. Om han blir sluppet løs, slik at gjort i treningskampene, så har vi en ny attraksjon i OBOS-ligaen. Nesten så jeg lurer på hvor lenge han kommer til å spille i denne ligaen.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Skeid med sterkt bortepoeng mot Sandnes Ulf
12 TIMER SIDEN
Lovordene over tilhører Discoverys fotballekspert Amund Lutnæs. I Indre bane OBOS-ligaen spesial diskuterte panelet nyopprykkede Fredrikstads sjanser i 2021, og eksperten trakk raskt fram stjerneskuddet Taofeek Ismaheel (20).
Ismaheel har imponert mange siden han ankom Plankebyen fra Skeid i januar, og allerede nå spekuleres det i hvor lenge han egentlig blir i OBOS-ligaen.
– Nesten så jeg begynner å lure på hvor lenge han blir værende i ligaen, spesielt etter det han har levert denne våren, fortsatte Lutnæs, før Joacim Jonsson supplerte:
– Han ser helt enorm ut. Om Eliteserie-klubber burde lukte på Ismaheel? Ja, med to store utropstegn bak! I dag hadde han gått rett inn på flere Eliteserie-lag. Han har x-faktor, så det synger etter – rett og slett en juvel, sa Jonsson.
Se diskusjonen her. Saken fortsetter under videoen.

Roser FFK for denne signeringen: – Eliteserie-klubbene har sovet i timen

Ydmyk og takknemlig

Hovedpersonen selv synes det er stas å bli lagt merke til, men holder foreløpig en svært ydmyk tone.
– For å være ærlig, så vil jeg ikke si så mye om meg selv. Akkurat nå er fokuset at laget gjør det bra og at vi vinner. Når det er sagt, så er jeg beæret for at folk synes at jeg spiller bra, men mitt fokus er bare å hjelpe laget og forhåpentligvis kjempe om opprykk til Eliteserien igjen, sier Taofeek Ismaheel til Discovery.
Nigerianeren, som spilte i Oslo-klubben Skeid i to år – før han i januar ble klar for Fredrikstad, ønsker stort sett å snakke om laget og ikke egne prestasjoner denne solfylte dagen i Plankenbyen. En mann som derimot ikke har noe i mot å snakke om det 20 år gamle stjerneskuddet er FFKs hovedtrener Bjørn «Bummen» Johansen.
– Taofeek er en super fyr. Han er profesjonell og har et stort register å spille på ute på banen. Han har en x-faktor med fart og teknikk, som kommer til å plage mange forsvarsspillere i år, forteller en optimistisk hovedtrener til Discovery.
– Så tror jeg fotballen vi spiller passer Taofeek perfekt, ved at han kan ligge i toppleddet og hele tiden utfordre – både én mot én og i bakrom. Han kommer til å bli et spennende bekjentskap i norsk fotball, understreker Johansen.

– Kan nå ekstremt langt

Mens Taofeek Ismaheel kom til Fredrikstad for ganske nøyaktig fire måneder siden, ble Ayoub Aleesami presentert som FFK-spiller i fjor sommer.
De to spilte sammen i Skeid, og kjenner hverandre svært godt. Aleesami – som er broren til Rostov-spiller Haitam Aleesami – deler begeistringen til Discoverys eksperter.
– Han er en spiller med veldig mye x-faktor, og som skiller seg ut fra resten av spillertroppen, innleder forsvarsspilleren.
– Jeg husker spesielt starten hans i Skeid. Han hadde en litt tung start der, etter å ha kommet rett fra Nigeria til kalde Norge, så han brukte litt tid til å tilpasse seg. Etter hvert ble han varm i trøya, og da så vi alle hva som bodde i han. Jeg har hele tiden sagt at dette er en spiller som kan nå ekstremt langt, sier Aleesami til Discovery.
Se intervjuet med Ayoub Aleesami her. Saken fortsetter under videoen.

Aleesami om stortalentet: – Tror folk kommer til å få litt sjokk

«Dette er et kupp av FFK»

Forsvarsspilleren forteller at FFK-spillerne også reagerte da Ismaheel ble klar for klubben.
– Da han ble klar for Fredrikstad i januar, så var det flere av gutta på laget som som spurte «er han så god som alle sier?», så svarte jeg – som sant er – at «dette er et kupp av FFK».
– Synes du det er rart at han ikke har blitt snappet opp av en klubb på et høyere nivå tidligere?
– Fredrikstad var tidlig ute, og har gjort jobben sin. Det er litt merkelig at han ikke spiller på et høyere nivå, men samtdig har han ikke prestert noe særlig på toppnivå enda, ettersom det ikke ble veldig mange kamper i OBOS med Skeid i 2019, svarer Aleesami.
– Når Taofeek virkelig slår gjennom, tror jeg alle kommer til å få sjokk over hvor god han faktisk er.
Sett dette intervjuet av Fredrikstad-spiller Olav Øby?

Sarpingen kjenner FFK-trøkket: – Ble stoppet av noen supportere på brua i dag

OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Syvmålsthriller mellom Åsane og Fredrikstad
12 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Nytt tap for tabelljumbo Grorud
12 TIMER SIDEN