På lørdagens pressekonferanse bekreftet IK Start at de har kapret den tidligere Brann-stopperen Vito Wormgoor.
33-åringen er Starts tredje signering i vinter. Tidligere har klubben hentet Jonatan Braut Brunes på lån fra Lillestrøm og Alagie Sanyang fra KFUM. I tillegg til Wormgoor hentet Start islandske Bjarni Mark Antonsson.
OBOS-ligaen
Har interesse fra flere nasjoner: – Et viktig valg i min karriere
21 TIMER SIDEN
– Jeg er veldig glad for å være her. Fra min tid i Norge har jeg bare gode minner fra de gangene jeg spilte mot Start, sa Wormgoor da han ble presentert lørdag formiddag.
Wormgoor landet i Norge tidligere lørdag formiddag og reiste direkte fra Kjevik til pressekonferansen.
– Vi er veldig glade for å ha Vito på plass. Jeg fortalte resten av støtteaparatet i dag at han trolig er lei av meg allerede - for vi har snakket mye de siste ukene. Det er ikke bare erfaringen vi var på jakt etter, men også typen Vito er - og det han kan tilby oss, forklarte Start-trener Sindre Tjelmeland.
Nederlenderen bekrefter at Tjelmeland har vært aktiv på telefonen den siste tiden.
– Treneren ringte meg hver eneste dag. Vi hadde gode samtaler, og det gjør at man føler seg ønsket. Jeg snakket også litt med Bismar Acosta (tidligere Start og Brann-spiller) før jeg bestemte meg. Det var totalpakken, forklarte Wormgoor til Fædrelandsvennen.

Ønsket seg tilbake

Den nederlandske midtstopperen prøvde lykken i USA etter fire år i norsk fotball, men uttalte tidligere i januar at han nå nærmet seg et comeback til norsk fotball.
Telemarksavisen skrev at Odd hadde vært i kontakt med spilleren, men at det var stor avstand mellom partene når det gjaldt kontrakten.
LES OGSÅ: Sogndal-backen klar for Allsvenskan: – Overveldende
Wormgoor stod uten klubb etter at kontrakten med MLS-klubben Columbus Crew utløp ved årsskiftet.
Midtstopperen var fast inventar i Brann-forsvaret i tre sesonger. Mellom 2017 og 2019 spilte 33-åringen 86 kamper for bergenserne og scoret elleve mål. Han spilte én sesong for Aalesund før han meldte overggang til Brann.
– Jeg skal ikke lyve, Norge er blitt mitt andre hjem. Jeg klarer ikke holde tilbake de følelsene. Jeg har hatt ei fin tid i Columbus, men det handler også litt om hvordan man føler seg etter å ha vært lenge borte fra familie og venner, sa han til Dagbladet tidligere i vinter.

Landskamper for Island

Bjarni Mark Antonsson har de siste sesongene spilt for svenske IK Brage i Superettan, hvor kontrakten gikk ut etter fjorårssesongen. Islendingen var fast inventar på midtbanen til Brage både i 2019 og 2021, men mistet store deler av 2020-sesongen til skade. 26-åringen, som fikk to landskamper for Island i 2020, har spilt mest som defensiv midtbane for Brage, men er også komfortabel til å spille midtstopper, og har gjort det ved flere anledninger.
– Samtalene mine med Sindre (Tjelmeland) om byen, klubben og prosjektet som er her virket spennende, og det var noe jeg ønsket å være med på, forklarte Antonsson på lørdagens pressekonferanse.
Etter hva Discovery forstår hadde Antonsson muligheten til å fortsette i Brage, men ønsket å forlate klubben for å forsøke noe nytt, og valgte derfor å ikke fornye sin kontrakt etter fjorårssesongen.
Start-trener Sindre Tjelmeland fortalte at Bjarni Mark Antonsson er en spiller de har signert etter omfattende leting.
– Vi var veldig samstemte om at vi ønsket Bjarni. Han er flink til å dekke rom, god på offensiv markering og god en mot en, sa Tjelmeland om sin nye spiller som skal erstatte El Makrini som forlot klubben tidligere i januar.

Årets terminliste er klar: Se sendingen her

OBOS-ligaen
Oppdatert oversikt: Her er alle overgangene i OBOS-ligaen
23/01/2022 PÅ 15:47
OBOS-ligaen
Midtbanetalentet klart for OBOS-klubb
19/01/2022 PÅ 15:46