Populære sporter
All sport
Vis alt

Bekrefter utenlandsk interesse for FFK-talentet Taofeek Ismaheel

Håkon Brandsnes

Oppdatert 28/11/2021 klokken 11:44 GMT+1

Taofeek Ajibade Ismaheel (21) har vært en sensasjon i OBOS-ligaen i 2021. Utenlandske klubber har nå meldt sin interesse for nigerianeren.

Taofeek Ajibade Ismaheel

Foto: NTB

  • Se Rosenborg - Bodø/Glimt søndag kl. 17 på discovery+
Etter en forrykende siste halvdel av OBOS-sesongen 2021, er Taofeek Ajibade Ismaheel (21) én av tre spillere nominert til Årets gjennombrudd.
Nigerianeren blir trolig en nøkkelspiller for FFK når de skal forsøke å kvalifisere seg til Eliteserien, men så er spørsmålet hvor han spiller neste sesong.
Agent Mikail Adampour bekrefter overfor Discovery at det er konkret interesse for 21-åringen fra klubber i blant annet Frankrike og Nederland. Et par av klubbene har også tatt turen til Fredrikstad Stadion for å se på unggutten.
– Han ønsker å spille i Eliteserien, men så er det veldig mye interesse i utlandet, sier Adampour til Discovery.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Disse tre kan bli Årets gjennombrudd i OBOS-ligaen

13 mål på 20 kamper

Agenten forteller at Ismaheel hadde en svært god sesongoppkjøring. Etter en litt treig start på sesongen, sa det også pang i serien.
På de siste 20 kampene av sesongen, leverte han 13 mål og flere målgivende. Derfor ble han altså nominert til Årets gjennombrudd på nivå to i Norge.
– Det skulle bare mangle. Taofeek har vært god. I de første ti kampene hadde han vel ikke ett eneste mål, men så har han vist gjennom hardt arbeid over tid at dette er et nivå han mestrer, sier Adampour.
– Det visste jeg ikke. Det føles bra, det var en overraskelse. Men det viktigste er laget. Jeg vil bare hjelpe laget så mye som mulig, men det er en ære å bli nominert, sier Ismaheel til Discovery om nominasjonen.
Saken fortsetter under videoen.
picture

HamKam dominerer årets lag – krangler om de siste plassene

Kan bli tross OBOS-spill

Joacim Heier, daglig leder i Fredrikstad, bekrefter at det er en del klubber, både i inn- og utland, som følger den 21 år gamle nigerianeren.
– Vi har selvsagt lyst til at Ismaheel spiller i FFK også i 2022. Han er en kjempeflott person som er utrolig dedikert til å bli bedre hver dag, og derfor passer han klink inn i kulturen vår. Vi tror han kan ta mange nye steg hos oss. Han er i veldig god utvikling og har et langt større potensial enn det han har vist nå, skriver Heier i en SMS til Discovery.
Agent Adampour sier at det er fullt mulig at 21-åringen blir i FFK, også om de ikke makter å kvalifisere seg til Eliteserien.
– Det kan han. Fredrikstad er en fantastisk bra klubb. De har tatt vare på gutten. Han trives veldig godt her i Fredrikstad, sier Adampour.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Verdsetter FFK-talentet til skyhøye summer

Prissatt for nesten ti millioner

Joacim Jonsson er blant dem som har lagt sin elsk på Fredrikstad-stjerneskuddet. Discovery-eksperten hadde Ismaheel med da han kåret årets lag i OBOS-ligaen.
– Han har vært et fyrverkeri i høst. Han har båret Fredrikstad på sine skuldre i flere kamper, sier Jonsson.
Jonsson, som tidligere har vært sportssjef i Fredrikstad, har tidligere verdsatt Ismaheel til cirka ni millioner kroner. På spørsmål om den prissettingen, sier daglig leder Heier:
– Jeg synes det er vanskelig å si noe om markedsverdien, men verdien for oss er høy. En ting er at han er en god spiller som kommer til å bli mye bedre, men han er som sagt også en som passer veldig godt inn i verdiene og kulturen vår, samt at han er en profil for klubben som skaper begeistring hos mange som er glade i FFK. Så hvis han skal videre i vinter, så skal det være en overgang som er veldig god for både Ismaheel og FFK, avslutter Heier.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame