For Jesper Daland ble mandagens Deadline Day en meget spesiell opplevelse. Start-kometen fikk utspilt hele følselsesregisteret da han bare var minutter (!) fra å bli Serie A-spiller.
Det var Fædrelandsvennen som først omtalte saken.
OBOS-ligaen
Flere profiler på flyttefot: Dette er de bekreftede overgangene i OBOS-ligaen
6 TIMER SIDEN
– Det ble rimelig hektisk, ja. Og det er jo ikke til å skyve under en stol at det var et kjedelig utfall, sier Daland til Eurosport to døgn etter de dramatiske timene.

Minutt-drama

Rundt klokken 14 på mandag begynte det nemlig å skje ting rundt 21-åringen. Et bud fra Serie A-klubben Benevento tikket plutselig inn på Sparebanken Sør Arena – et bud Start valgte å akseptere.
Dermed hadde klubbene drøyt seks timer på å sluttføre en avtale – det italienske overgangsvinduet stengte nemlig allerede klokken 20.
Det holdt ikke. Akkurat ikke.
– Det var jo en mulighet og en overgang som det var veldig vanskelig å takke nei til. Det mest vanlige i sånne tilfeller er jo at partene sliter med å bli enige, men når alt går i boks og det kun er papirer som skal skrives, blir det ekstra surt, sier Daland, og legger til:
– Det manglet vel ikke mer enn 10-15 minutter fra å være i boks før fristen. Så du kan si jeg var minutter fra å bli Serie A-spiller.
Interessen fra Benevento, som ledes av den tidligere storscoreren Filippo Inzaghi, hadde vært kjent lenge. Likevel kom det altså ingenting konkret på bordet før mandag ettermiddag.
– Jeg snakket med agenten min (Jack Karadas, journ.anm.) i dag. Interessen var der jo, men det er nok en liten strategi fra klubbens side om å vente til siste liten. De regnet vel med at det skulle gå i boks. Det hadde jo ikke skadet om det hadde kommet inn en time før, sukker Daland.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Hyller Daland-oppvisning: – Noe vi har savnet fra Start-stopperne

Åpen for å gå til annen norsk klubb

Det er ikke bare fra Italia at det har blitt vist interesse for midtstoppertalentet. I flere land er overgangsvinduet fortsatt åpent.
– Hvilke kriterier må oppfylles for at du skal forlate Start?
– Det er er godt spørsmål... jeg vil iallefall ikke stresse. Jeg vil vente til jeg føler at «dette er det rette for meg», og at det innebærer et steg jeg har lyst å ta. Jeg trives jo godt i Start, så noe rushing blir det ikke. Men kommer det til et stadie hvor jeg står med et valg, så må jeg jo ta en beslutning. Men da må jeg føle meg trygg.
– Er det aktuelt for deg å gå til en annen klubb i Norge, eller er det utlandet eller ingenting? Hvis Rosenborg for eksempel skulle kommet på banen?
– Jeg er ikke låst til noe egentlig. Det handler mye om hvilket inntrykk man får av klubben og hva magefølelsen sier. Ser man for eksempel til toppen av Eliteserien, så er jo det et steg opp, spesielt om man inkluderer Europacup-spill. Det ser ut til å bli flere lag som vil melde seg på i toppen i år, så nivået virker å være høyt. Det er jo ikke uinteressant sånn sett.
– Men Serie A er kanskje litt mer intessant...
– Ja, det er det jo, he he...

Håper på ny mulighet

Nå har Daland imidlertid alt fokus på Start, selv om han gjerne skulle spilt på et høyere nivå.
– Ideelt sett ville en jo spilt høyere enn i OBOS-ligaen, men vi har nå satt oss selv i denne situasjonen og får bare gjøre det beste ut av det. Vi får bare sørge for å gjøre oppholdet i OBOS kortest mulig. Vi har beholdt stammen i laget og har en ung og sulten spillergruppe som er revansjelystne.
– Er du redd for at OBOS-ligaspill vil svekke sjansene for å få en ny mulighet som på du fikk på mandag?
– Det er jo klart at om det går for lang tid, så er det ikke en gunstig situasjon. Men på kort sikt tror jeg det ikke utgjør en utrolig stor forskjell.
– Ting endrer seg jo fort, men om det hadde kommet noe lignende til sommeren hadde jo det vært helt gull. Og det kan jo skje. Men det er jo en stund til – det skal leveres og ting skal stemme. En lever jo likevel i håpet, avslutter Daland.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Skeid med sterkt bortepoeng mot Sandnes Ulf
EN DAG SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Syvmålsthriller mellom Åsane og Fredrikstad
EN DAG SIDEN