Populære sporter
All sport
Vis alt

Avslo bud på OBOS-sensasjon: – Ingen interesse av å selge

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 28/08/2021 klokken 13:19 GMT+2

FK Jerv er for alvor med i kampen om et opprykk til Eliteserien. Med fire dager igjen av overgangsvinduet, kjemper Grimstad-klubben en kamp om å beholde troppens største profiler.

Luis Willis Alvés Furtado

Foto: Other Agency

  • Se Jerv - Fredrikstad lørdag klokken 15:00 på discovery+!
Nok et år er det en tett og jevn kamp om de gjeve opprykksplassene til Eliteserien. HamKam topper tabellen, mens Fredrikstad og Jerv følger hakk i hæl før helgens runde.
På Levermyr stadion skyldes mye av den gode sesongen et offensivt eksotisk arsenal fra ulike nasjoner.
Blant spillerne som har gjort seg bemerket er nykommeren fra Kapp Verde, Willis Furtado (23). Kantspilleren står med syv mål og tre målgivende på 15 kamper.
Nå har klubben avslått et bud, som Fædrelandsvennen hevder er fra Strømsgodset.
– På et eller annet tidspunkt blir det en vurdering på størrelsen på det budet som kommer. Hva man ikke kan si nei til for å si det sånn. Jerv har også en pris med tanke på våre spillere, for det er en totalpakke, sier daglig leder i Jerv, Trond Christoffersen, til Discovery.
Sørlendingene er imidlertid lite lystne på å miste sine beste spillere før den spennende høstsesongen.
– Det er ingen interesse av å selge, med mindre det kommer tall som er så store at vi må takke ja, forklarer den daglige lederen.
Jerv forsterket troppen ytterligere denne uken. Den nigerianske spissen Shuaibu Ibrahim er hentet inn fra Mjøndalen. Trond Christoffersen ønsker ikke å utelukke videre aktivitet på overgangsmarkedet.
– I utgangspunktet er vi fornøyde, men vi lukker aldri døren helt. Det kommer an på hva som blir gjort tilgjengelig og hva vi kan få tak i. Det kan være kortsiktige og langsiktige løsninger, så vi lukker ikke døren for verken overganger inn eller ut.
– Det handler om å gjøre oss mest mulig konkurransedyktig for å holde på den posisjonen også, fastslår Christoffersen.
  • Tirsdag fra 19.00: Se Deadline Day-sendingen på Eurosport.no, discovery+ og Eurosport Norge.

Jubileumsjubel?

I år fyller Jerv 100 år, og kan feire jubileet med klubbens første opprykk til den øverste divisjonen.
– Klubben er i den beste posisjonen noensinne. Nå har vi hatt noen sesonger der vi har kjempet til siste slutt, men nå er vi i vinden. Vi har et bra mannskap, sier Christoffersen
– Det er kronen på klubbens jubileum, så det er godt tidspunkt for å være gode, fortsetter han.
Selv om poengfangsten er rekordhøy og tabellutgangspunktet aldri har vært bedre, lider byen av at koronaviruset har satt tydlige spor som følger av restriksjoner. De har fortsatt en vei å gå før fotballmanien tar fullstendig over i Grimstad.
– Vi er fortsatt litt i dvale enda, men på sørlandet er vi litt trauste og treige. Vi trenger bare litt tid på å komme i gang alle sammen, sier en lattermild Christoffersen.
Utenfor Grimstad er det derimot mange som har fått øynene opp for de gulkledde på Levermyr. Med en eksotisk spillertropp og offensiv fotball anført av trener Arne Sandstø, er interessen for Jerv stor utenfor kommunens grenser.
– Vi merker at det er entusiasme. Mye av entusiasmen kommer utenfor Grimstad. Det snakkes om Jerv, det menes om Jerv og det skrytes av Jerv. All «hypen» tar vi med oss på en motivasjons- og inspirasjonskonto, forteller en oppglødd Christoffersen.

– Brennhet opprykkskandidat

Discoverys fotballkommentator Amund Isaksen Lutnæs, mener det er gode muligheter for et historisk opprykk i Grimstad hvis de overlever kampen mot klokken inn mot Deadline Day.
– De er en brennhet kandidat hvis de klarer å beholde troppen og unngår skader. Det er en utrolig god «go» i troppen, og det er et fremoverrettet lag, som har så lyst til å angripe og score mål. Det er harmonisk i tillegg, sier Lutnæs.
Lørdag klokken 15:00 tar de mot tabellnabo Fredrikstad på Levermyr Stadion.
– Vi kommer til å få en ekstremt jevn kamp med to lag som har lyst til å angripe. Dette er en kamp som fint kan ende 4-4, mener Lutnæs, som tror at laget som beholder konsentrasjonen i forvar vil ha gode muligheter til å gå seirende ut av duellen.
Trond Christoffersen ser også lyst på muligheten da gutta fra «Plankebyen» kommer på besøk.
– Vi har tro på den gjengen som skal levere varene. Spiller vi vårt beste og får til vårt spill, så kan vi slå hvem som helst.
Sett denne?

picture

Fra Ingebrigtsen-sparking til nachspiel-kaos: Branns bekmørke uker oppsummert

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame