Marcus Pedersen har vært innom en rekke norske og utenlandske klubber i karrieren, men det var i HamKam det hele startet for den nåværende Ankaraspor-spilleren. I 2009 tok Hamar-gutten første steg i karrieren da han ble klar for Strømsgodset som 19-åring, og siden da har spissen spilt for seks ulike klubber – i fem land.
I 2020 vendte Pedersen tilbake til Briskeby etter 12 år. Der scoret han ti mål på tjue kamper for de grønne og hvite fra Hamar, før han gikk videre til Tyrkia et halvt år senere.
OBOS-ligaen
Overtok lån med opsjon i høst – nå gjør klubben overgangen permanent
30/11/2022 KLOKKEN 12:58
Nå åpner Marcus Pedersen opp for en retur til HamKam. Det melder Hamar Arbeiderblad.
– Jeg er åpen for det meste. Jeg ville lyttet dersom HamKam tok kontakt. Det blir nok en spennende sommer igjen, uten å helt vite hva som blir det neste steget. Sånn er fotball-livet, sier Pedersen til avisen.

Nedrykksstrid

Med 23 poeng på 31 spilte kamper sliter Ankaraspor i nedrykksstriden på nivå to i Tyrkia. Laget fra hovedstaden ligger nest sist, og ifølge HA vil Marcus Pedersen stå fritt til å forlate klubben om det blir nedrykk. Beholder de plassen, har 30-åringen kontrakt også neste år.
Siste serierunde spilles 8. mai.
Det ser mørkt ut for Ankaraspor, for med tre gjestående kamper, må det sankes poeng i sesonginnspurten. Pedersen og resten av laget kan derimot prise seg lykkelige over at det kun er to lag, og ikke tre som det vanligvis er, som rykker ned. Dette grunnet en mulig omstrukturering av ligaene, forklarer HA. Det er tre poeng opp til neste lag på tabellen og trygg grunn.
Marcus Pedersen er toppscorer på laget med seks nettkjenninger på ni kamper, og Hamar-gutten står med fem mål på de siste fem seriekampene.

– Vi er selvsagt interessert

HA har snakket med både «Kamma»-trener Kjetil Rekdal og sportssjef Espen Olsen om den mulige interessen for Pedersen. Begge er svært åpne for en retur av spissen.
Discovery spurte HamKam-sportssjef Espen Olsen om interessen rundt Marcus Pedersen for et par dager siden. Da sa han at de fulgte med, men at de ikke hadde hatt noen konkret kontakt foreløpig, ut over at han personlig har sendt ham noen meldinger for å gratulere med scoringer og slike ting.
Til Hamar Arbeiderblad sier sportssjefen følgende:
– Vi er selvsagt interessert, og jeg kommer til å ta en prat med ham. Det kan virke opplagt for oss å se til ham nå, men så vet jeg som mattelærer at én pluss én ikke alltid blir to, for det kan komme noen x-er og y-er i bildet. Pedersen er en Hamar-gutt og en hamarkamerat, som selvsagt vil være interessant for oss, sier Olsen til avisen.
OBOS-ligaen
Klubbhelten bekrefter FFK-dialog: – Eneste klubben for meg i Norge
28/11/2022 KLOKKEN 15:03
OBOS-ligaen
Hansen klar for ny trenerjobb: – «Gærneste» i norsk fotball
24/11/2022 KLOKKEN 11:23