• Se Grorud - Stjørdals-Blink lørdag klokken 15:00 på discovery+.
3. september signerte Johan Gjønnes Nilsen en kontrakt som gir han hovedansvaret for Grorud ut 2021-sesongen.
– Det er noe man alltid har hatt lyst på og når muligheten først dukker opp, er det veldig gøy. Det er en oppgave jeg gleder meg enormt til, sier den nyansatte hovedtreneren til Discovery.
OBOS-ligaen
Skuffet Isnes etter seieren røk på overtid: – Det koker innvendig
I GÅR KLOKKEN 18:38
Gjønnes Nilsen er på ingen måte ukjent i Groruddalen. Han er inne i sitt femte år i trenerapparatet til Grorud, og endelig har han fått muligheten til å lede gultrøyene fra østkanten av Oslo.
– Min ambisjon er å gjøre det så godt i denne jobben at jeg får beholde den, avslører sørlendingen.

Vippe marginer i sin favør

Johan Gjønnes Nilsen tjuvstartet karrieren som hovedtrener for Grorud allerede 28. august. Han fikk midlertidig ansvar etter at Grorud og Aksel Bergo ble enige om å avslutte arbeidsforholdet.
Det ble en høydramatisk start for Nilsen i trenerstolen. Borte mot Sandnes Ulf ledet hjemmelaget 2-0 til det gjenstod seks minutter. Da skulle OBOS-ligaens suverene toppscorer, Oscar Aga, nok en gang markere seg for alvor. 20-åringen scoret hat trick og snudde kampen til 3-2 i Groruds favør.
– Seieren mot Sandnes Ulf var veldig viktig, for den gjør at vi har heng på nesten hele tabellen, sier Gjønnes Nilsen, som påpeker at det føltes godt med marginer som gikk gultrøyenes vei.
Nå håper den nybakte A-lagstreneren at seieren mot Sandnes Ulf kan være en katalysator for resten av høstsesongen.
– Jeg føler vi har fått dårlig betalt i den første halvdelen av sesongen. Vi har spilt jevnt i mange kamper, men de har bikket feil vei og vi har hatt litt marginer imot. Samtidig har vi fått de poengene vi har fått, og det er på en måte fortjent. Men vi føler at det ikke er så mange flere marginer som må vendes før vi starter å ta ganske mange flere poeng, mener Grorud-treneren.
LES OGSÅ: Storscoreren drømmer om landslaget: – Ikke bare-bare å dunke ut Haaland
Grorud må få marginene på sin side, for det ingen enkel oppgave den 27 år gamle sørlendingen har fått utlevert. Oslo-klubben ligger for øyeblikket nest sist i OBOS-ligaen etter 16 spilte serierunder, men det er tett. Avstanden opp til blant annet Start på 10. plass er kun fem poeng.
Lørdag er det klart for kamp mot tabellnabo Stjørdals-Blink. Grorud har fordelen av å spille hjemme.
– Vi har en god mulighet til å sette et tydelig standpunkt for resten av sesongen ved å slå en nedrykkskandidat hjemme. Så langt har vi hjemmeseire mot både Strømmen og Sandnes Ulf. Om vi da slår Stjørdals-Blink, så har vi slått våre nærmeste konkurrenter på hjemmebane. Det er viktig, for det er lag vi må ha bak oss for å holde oss i divisjonen.
– Vi har fått en mulighet til å få en kickstart inn i et tett kampprogram ved å slå Stjørdals-Blink, forsetter Gjønnes Nilsen.
Artikkelen forsetter under videoen:

Får drømmetreff fra 30 meter: – Å herlighet for en scoring

Tøft kampprogram venter

Grorud har skiftet trener rett før en potensielt sesongavgjørende periode. Mellom 11. og 29. september skal Grorud spille fem seriekamper. I tillegg er det ny runde allerede 2. oktober.
Johan Gjønnes Nilsen gleder seg til å ta fatt på den hektiske perioden.
– Jeg ser på det som en enorm mulighet. I et tett kampprogram er det kun én ting som gjelder: Neste kamp. Du rekker ikke tenke på tabell, du rekker ikke tenke på forrige kamp, det gjelder kun å fokusere på neste kamp.
I den nevnte perioden, skal Oslo-laget møte blant annet Aalesund, Sogndal og Ranheim – tre lag som i alle fall før sesongen var spådd som klare opprykkskandidater.
– Vi har et tøft program der vi skal møte gode lag. Det å møte gode lag i en tett periode der de kan tenke at Grorud er en litt lettere motstander, kan det være at de slipper seg litt ned mot oss, forteller en optimistisk Gjønnes Nilsen, før han kommer med en gladnyhet til fansen:
– Vi har en del i troppen som vi ikke har fått vist frem denne sesongen på grunn av skadesituasjonen. Det tror jeg kan være i vår favør i et tett kampprogram. Jeg gleder meg voldsomt.
LES OGSÅ: Spår nøkkelmåned for tabelljumboen: – Vi vil tåle belastningen

Vil redde plassen ved å angripe

Skal Grorud klare å holde plassen er det helt avgjørende at Oscar Aga fortsetter å pøse inn mål. Lysluggen fra Oslo står med 16 mål på 16 seriekamper for gultrøyene, og er ikke bare ligaens suverene toppscorer.
2. plass på Groruds toppscorerliste er nemlig Sindre Osestad med to.
– Først og fremst er det ingen ulempe for oss at Oscar Aga scorer mye mål, sier Gjønnes Nilsen bastant, og legger til:
– Det er på ingen måte en ulempe å ha toppscoreren i divisjonen, men vi må ha litt flere spillere som scorer mål og vi har et tydelig fokus på at vi skal angripe for å holde oss i divisjonen.
For angrep skal være Groruds beste våpen for å holde plassen. Med Johan Gjønnes Nilsen ved roret, kan publikum forvente mer av det de så i hans første kamp på sidelinjen som hovedtrener.
– Vi har vært nære på i angrepsspillet vårt i hele år og i de to siste kampene har vi vært bedre. Hvis vi skaper like mange sjanser som vi gjorde mot Sandnes Ulf resten av høsten, er jeg helt sikker på at vi holder oss i divisjonen, avslutter Groruds nye hovedtrener.
Sett denne?

Derfor tror Discoverys ekspert at Knutsen-æraen er over

OBOS-ligaen
Her fullfører Start comebacket på overtid i vill oppryksduell mot KFUM
I GÅR KLOKKEN 18:12
OBOS-ligaen
Sisteskansen med kjempebrøler: – Den gjør vondt
I GÅR KLOKKEN 17:25