• Følg Hødd - Stjørdals-Blink på onsdag kl.18:55 på discovery+.
– Vi har så lyst til å fortsette å spille i OBOS-ligaen neste år og. Vi har noe der å gjøre og vil vise oss frem. Få en ny start, sier Stjørdals-Blink-spiller Vegard Fiske til Discovery før morgendagens viktige kvalikkamp.
I kampen om å berge plassen, møter trønderne Hødd fra PostNord-ligaen. Hødd endte som en god nummer to etter Kongsvinger, i PostNords avdeling 1. Sistnevnte rykket direkte opp til OBOS - mens Hødd måtte spille og vinne mot Arendal, som kom på andreplass under Skeid i avdeling to, for å få muligheten til å spille kvalik mot Stjørdals-Blink. Mot Arendal, tok mannskapet fra Ullsteinvik en 2-1 seier hjemme, og uavgjort borte på Norac Stadion.
OBOS-ligaen
Bekreftet: Wormgoor vender tilbake til Norge: – Han er nok lei av meg allerede
20 TIMER SIDEN
– Hødd er sikkert sultne på en plass i OBOS de også, neste år. Det er jo alltid gøy å komme som utfordrer fra en divisjon ned, fortsetter Fiske som er usikker på hvem av lagene som er favoritt inn mot kampen på onsdag på Høddvoll.
– Vi sitter nok i samme båt.

Nerver

Når Discovery tar kontakt med Fiske, har han og laget akkurat ankommet Ullsteinvik. Han mener det blir viktig for dem å kunne dra hjem med et «ok» resultat i første kamp, før de skal spille mot hverandre igjen på MUS Stadion.
– Det blir viktig for oss å gjøre slik som vi har gjort i det siste. Hvis vi stenger bakover og får ett mål på bortebane så er det veldig verdifullt, sier 28-åringen, som kan fortelle at det er god stemning innad i laget.
– Er det noen nerver?
– Det kommer kanskje noen i morgen. Det vil nok krible litt.
Stjørdals-Blink rykket opp i OBOS-ligaen i 2019. Sist de var oppe i Norges nest høyeste divisjon var i 1994. Etter en tøff 2020-sesong, klarte trønderne akkurat å ikke unngå kvalikplassen. Da møtte de Asker og fikk spille i OBOS-ligaen 2021.

– Kan feire et par minutter

– Det er jo artig å spille kamper som betyr ekstra mye. Vi fikk kjenne på dette i fjor og, så vi har jo litt erfaring. Da klarte vi akkurat ikke å unngå kvalikplassen, mens i år så klarte vi akkurat å berge den.
– I fjor var vi revansjesugne fordi det var en ordentlig nedtur at vi havnet på den plassen. Nå må vi snu det hele. Vi er et solid lag som tar dette på alvor, mener Fiske.
Det var sist lørdag, da Blink vant 1-0 mot opprykksklare Aalesund, at de sikret kvalikplassen og bunnstrid-motstander Ull/Kisa måtte ta til tårene.
– Det var mange som var glade på lørdag, men vi må snu tankegangen, for dette er ikke ferdig. Du kan feire et par minutter for at vi ikke rykket direkte ned, men det er viktig å tro på at dette ikke blir lett. Vi er klare for å bruke mentaliteten som er i gruppa her. Det er en tett gjeng som jobber for hverandre, sier midtstopperen.
Så du denne? (artikkelen fortsetter under)

Helten som berget kvalik: – Det er dette fotball handler om

– En klubb jeg er veldig glad i

Ikke bare er det en plass i nest øverste divisjon som er på spill, men også spillernes karrierer.
– Vi er semiproffe hele gjengen, så det er jo en viktig kamp og med tanke på videre karriere. Og ikke minst for klubben, sier Fiske.
– Hva betyr det for deg personlig å beholde plassen?
– Dette er en klubb jeg er veldig glad i, og som jeg har spilt for i seks år. Siden tredje divisjon. Jeg er også 28 år, så det er jo og begrenset hvor lenge jeg kan spille.

– En grunn til at Oslo betegnes som en sovende fotballby

OBOS-ligaen
Bøttet inn mål i PostNord-ligaen – nå er han klar for OBOS-klubb
I GÅR PÅ 16:30
OBOS-ligaen
Full oversikt: Disse lagene åpner mot hverandre i OBOS-ligaen
I GÅR PÅ 10:00