Jerv

Dom: 12. plass.
OBOS-ligaen
Var på prøvespill hos tidenes VM-toppscorer: – Mulighet jeg ikke kan si nei til
07/12/2022 KLOKKEN 10:36
Vurdering:
2020-sesongen ble nok en sesong med ryggen mot veggen. Gjennom sesongen så varierte Grimstad-klubben fra det geniale til det begredelige. Reddet stumpene av sesongen helt på tampen i den aller siste kampen, i god OBOS-ligaånd. Michael Baidoo har dratt til Sandnes Ulf, men de har veldig mange spennende typer fremover i banen i Diego Campos, Pibe, nye Luis Willis Alvés Furtado, og Ikhsan Fandi. Det er en eksotisk og en meget spennende kvartett. Kantspilleren fra Kapp Verde, Luis Willis Alvés Furtado, må alle notere seg med en gang. Det blir moro å følge han i 2021. De kommer til å levere flere målpoeng. Danske Mathias Wichmann styrer midtbanen til Jerv, og han er veldig viktig for dette laget. Det er bakover på banen det virkelig skorter for Jerv. Har mistet mye rutine i Simon Larsen og Espen Knudsen. Og når får vi se Daniel Arrocha tilbake fra skade? Trener Arne Sandstø har heldigvis vært ute en vinternatt før. Han vet hva som skal til. For dette blir nok en tung sesong for Jerv der de må kjempe i bunnstriden. Men jeg tror Jerv overlever på grunn av gode angrepsspillere.
Styrker:
- En angrepsrekke som er meget interessant. Mange målpoeng i seg.
- Arne Sandstø kjenner ligaen godt, vet hva som må til.
- Mathias Wichmann er en solid spiller, en som går i krigen.
Svakheter:
- Velig tynn forsvarsrekke, slapp inn veldig mange mål i fjor.
- Ikke mye penger å rutte med til forsterkninger.
- Daniel Arrocha ikke spilt for Jerv ennå på grunn av skade, klassespiller. Får vi se han i 2021?
Nøkkelspillere:
Mathias Wichmann, John Olav Norheim.
Gjennombrudd:
Luis Willis Alves Furtado.

Ullensaker/Kisa

Dom: 11. plass.
Vurdering:
Sesongen i fjor ble skuffende for Kisa, og det ble en nedrykkskamp som klubben akkurat kom seg ut av til slutt. Mye har skjedd i vinter, en del spillere ut, og en del spillere inn. Jeg savner en skikkelig målscorer, for det begynner det å bli en stund siden Kisa hadde det. Sindre Tjelmeland er ny trener av året. En meget talentfull trener som kommer fra Åsane-skolen. Men får han Jessheim-klubben på skinner etter en kjip sesong i fjor? Stian Ringstad gikk mye skadet i fjor, han starter nå med blanke ark og blir en kjemperessurs for klubben denne sesongen. Synes også Sondre Sørløkk er en fin signering fra divisjonskollega Ranheim. Ha øynene åpne for kantspilleren Elias Solberg (17), en berikelse å se på. Jaktes av store klubber ute i Europa. Jeg tror Ull/Kisa overlever i OBOS-ligaen, men ikke at det blir komfortabelt.
Styrker:
- Mange spillere som kjenner nivået.
- OK bredde i alle ledd bortsett fra i angrepet.
- Trener Sindre Tjelmeland kommer fra en suksess i Åsane i fjor.
Svakheter:
- Ikke fått trent optimalt på grunn av koronarestriksjoner i Viken fylke.
- Hvem skal score målene denne sesongen?
- Mange forandringer i klubben på kort tid, trenger tid for å sette seg.
Nøkkelspillere:
Stian Ringstad, Christian Aas, Steffen Jenssen.
Gjennombrudd:
Jens Berland Husebø.
Saken fortsetter under videoen.

Her blir nysigneringen presentert på direkten

Raufoss

Dom: 10. plass.
Vurdering:
Raufoss kronet en god sesong i fjor med å spille kvalifisering til Eliteserien. På grunn av en meget god sesong i fjor har klubben mistet mange spillere. I skrivende stund har Raufoss hentet inn 13 nye spillere, og mistet hele 14 (!) spillere siden nyttår. Det er rett og slett en ekstrem forvandling. Spesielt vil klubben savne Solomon Owusu (til Odd), Lasse Berg Johnsen (til Randers), Emil Breivik (tilbake til Molde) og Matias Belli Moldskred (til Start). Av det som er hentet inn, er det mye ungt talent. En spiller skiller seg ut av de som er hentet inn, og det er Andreas Helmersen, kanskje Norges mest uheldige spiller. Gått gjennom flere stygge skader. Kan Raufoss bli klubben der han endelig slår ut i full blomst? Trener Christian Johnsen har levert til 20 i stil over en lang periode nå, hvor lenge klarer de å holde på han på Toten? Han bør nevnes hver gang en klubb i Eliteserien trenger ny trener. Har klart å holde på lokale Ole Christian Lauvli, keeperen blir knallviktig i år også. Jeg tror ikke Raufoss kjemper om opprykkskvalik i år. Det blir nok en kamp i bunnstriden, men de overlever greit.
Styrker:
- Trener Christian Johnsen en stor ressurs, hvor lenge er han i Raufoss?
- Flinke til å utvikle talenter.
- Ole Christian Lauvli er en meget god keeper.
Svakheter:
- Skiftet ut omtrent hele troppen sin, hvordan vil det slå ut?
- Hvordan tetter de hullene etter Owusu, Berg Johnsen, Breivik og Belli Moldskred?
- Sliter med å beholde gode spillere over tid.
Nøkkelspillere:
Marius Alm, Ole Christian Lauvli, Mame Mor Ndiaye.
Gjennombrudd:
Andreas Helmersen.

KFUM Oslo

Dom: 9. plass.
Vurdering:
Misset akkurat opprykkskvalikmulighet i 2020, den glapp på målstreken. På overgangsmarkedet har det ikke skjedd så mye. Har hentet inn Jesper Taaje fra HamKam og sendt stopperen Mansour Gueye til Sogndal. Har ikke en så bred stall i år som de hadde i fjor, det kom godt med på grunn av at de slet en del med skader på viktige spillere. Ellers har de fått nye kontrakter på meget viktige Stian Sortevik som er den store stjerna til Oslo-klubben. Trener Jørgen Isnes kjenner nå OBOS-ligaen meget godt etter flere sesonger på dette nivået, han er også en mann som klubber i Eliteserien snuser på. Med rette spør du meg. Han er moden for større oppgaver. KFUM tror jeg kommer til å vake midt på tabellen i år, noe som betyr at man den ene uka kjemper om opprykkskvalik, og neste uke kan kjempe mot nedrykkskvalik. Oslo-laget må spille hjemmekampene sine på Vålerengas hjemmebane Initility Arena. Dette er negativt for KFUM da de ikke får spille på sin utskjelte kunstgressbane KFUM Arena. Får ikke noe hjemmebanefordel denne sesongen, men det er nok kvalitet i troppen til å holde seg på nivået.
Styrker:
- Trener Jørgen Isnes kjenner OBOS-ligaen godt.
- Stian Sortevik, en attraksjon av en spiller.
- Kontinuitet i troppen.
Svakheter:
- Tynn tropp, sliter hvis det dukker opp skader på viktige spillere.
- Ikke fått trent optimalt på grunn av koronarestriksjoner i Oslo.
- Må spille på Intility, mister hjemmebanefordel.
Nøkkelspillere:
Stian Sortevik, Jørgen Hammer, Robin Rasch.
Gjennombrudd:
Rahul Sharma.
Se Indre bane: OBOS-spesial 1 her:

Indre Bane Spesial: OBOS-ligaen episode 1

OBOS-ligaen
«Trollmannen fra Os» bekreftet klar for OBOS-klubb: – Tro på hele prosjektet
05/12/2022 KLOKKEN 20:07
OBOS-ligaen
Overtok lån med opsjon i høst – nå gjør klubben overgangen permanent
30/11/2022 KLOKKEN 12:58