av: Andreas Hopen, Vegard Kjøllmoen Steien.
Spissen pådro seg korsbåndskaden i sluttminuttene under søndagens kamp kamp mot Start på Sør Arena. Dette er andre gang på ett år at Agdestein blir satt på sidelinjen som følge av en korsbåndskade.
OBOS-ligaen
Overtok lån med opsjon i høst – nå gjør klubben overgangen permanent
30/11/2022 KLOKKEN 12:58
Mandag kom bekreftelsen på at korsbåndet til Agdestein var røket for andre gang på ett år, det var en trist dag for hele klubben, vedgår Aalesund-trener Lars Arne Nilsen.
– Det er forferdlig trist, nesten til å grine av. Mandag var en tung dag for hele klubben, sier Nilsen til Discovery tirsdag formiddag.

Se høydepunktene: Aalesund vant tross sjansesløsing

Agdestein ble matchvinner mot KFUM i kampen før skaden, og Nilsen er klar på at det blir et stort savn når Agdestein nå mister resten av sesongen.
– Fotballspilleren Torbjørn er en ting, men rollen hans i klubben blir minst like mye savnet. Han har vært kaptein de gangene han har startet, og har en viktig rolle i klubben, forklarer Nilsen.

Familien blir viktig: - Det gjør alt enklere

Agdestein selv har brukt det siste døgnet på å samle tankene etter den nedslående beskjeden, men han har vært forberedt på det verste.
– Jeg har litt erfaring med hvordan det kjennes ut, og det kjentes veldig likt ut som i fjor. Da var det greit å forberede seg på det verste, og så fikk alt annet heller være en bonus, forteller Agdestein til Discovery.
Men noen bonus ble det ikke på 29-åringen. En uke før ettårsjubileet for den første korsbåndskaden må han igjen ta krykkene fatt.
– Det var ikke slik jeg trodde ettårsdagen fra den første skaden skulle bli, sier Agdestein litt humoristisk.
Spissen fra Stord tror det blir lettere å komme gjennom denne skaden enn sist, for opptreningsløpet blir tilnærmet likt.
– Det er veldig kjedelig, men nå vet jeg hvor lang tid de forskjellige fasene tar, og hva som må gjøres når. Det var ikke opptreningen som var det verste i fjor, men det mentale, forklarer AAFK-kapteinen.
Han tror det ville vært langt vanskeligere å takle skaden om han hadde vært i Ålesund alene, men heldigvis har han noe annet å fokusere på.
– Jeg har en samboer og en liten jente her. Det gjør alt mye enklere. Den verste perioden er de neste ukene mens man venter på operasjon, og da er det lett å grave seg ned. Det kan jeg ikke nå med de rundt, da må jeg være til stede, sier ulykkesfuglen.

Må vurdere alternativer

Lars Arne Nilsen har ikke rukket å tenke på hvordan Agdestein skal erstattes. Han nevner Niklas Castro og Sigurd Haugen som gode alternativer i egen klubb, men forteller at de gjerne skulle hatt en spiss som ligner Agdestein i spillestil.
– Vi har ikke den typen spiss i klubben nå. Vi har ikke rukket å snakke om hva vi skal gjøre, men det er ikke unaturlig å tenke at vi må ut å se på mulighetene på markedet, avslutter Nilsen.
OBOS-ligaen
Klubbhelten bekrefter FFK-dialog: – Eneste klubben for meg i Norge
28/11/2022 KLOKKEN 15:03
OBOS-ligaen
Hansen klar for ny trenerjobb: – «Gærneste» i norsk fotball
24/11/2022 KLOKKEN 11:23