Raufoss - Tromsø 1-1
– Det var deilig å se den gå inn. Vi hadde mange sjanser, men Ole Kristian sto som en Gud i målet. Muren sto tett, så jeg tenkte at keeper ikke hadde sjanse til å se ballen hvis jeg plasserte den over. Enkelt, gliser Yttergård Jenssen til Eurosport.
OBOS-ligaen
Offensiv Berntsen: – Selvfølgelig skal vi gå for opprykk
11 TIMER SIDEN
Laget fra nord har ledet gjennom store deler av sesongen, og selv om de har møtt på noen skjær i sjøen både i form av skader, suspensjoner og tap, holdt stø kurs mot Eliteserie-retur på første forsøk.
Søndag trengte de bare ett poeng for å sikre det overbevisende opprykket borte mot Raufoss.
Og Tromsø hadde hatt flere store sjanser før det, men det var Raufoss som tok ledelsen etter om lag 25 minutter. Ryan Doghman kom løs på venstresiden, og slo ballen inn foran mål.
Der ventet Matias Belli Moldskred på femmeteren og styrte kula i nettet til 1-0 etter om lag 25 minutter.
Raufoss på sin side er på jakt etter en kvalikplass, og i en helt åpen andreomgang sto kampen hele tiden og vippet.
(Artikkelen fortsetter under en rørt Helstrup):

Rørt Helstrup etter opprykket: – Heldig som får være en del av det

Da uret på Nammo stadio rundet 80 spilte minutter, trengte Tromsø fortsatt bare ett mål for å besegle returen til øverste nivå. Den høyreiste midtstopperen Lars Sætra ble satt inn som spiss i jakten på den forløsende scoringen.
Fem minutter senere fikk han også en kjempesjanse foran en god Ole Kristian Lauvli i Raufoss-buret, men avslutningen ble blokkert.
Og mens Tromsø kastet det meste frem for å score, åpnet det seg også voldsomme kontringsrom for hjemmelaget i en neglebitende avslutning.
Og i det klokka rundet 90 minutter fikk Tromsø frispark rett utenfor 16-meteren. Byens og klubbens hjemvendte sønn, Ruben Yttergård Jenssen, stilte seg opp med venstrefoten.
Midtbanegeneralen ladet kanonen, bøyde kula over muren og opp i krysset – til ville jubelsccener fra Tromsø.
– Gaute spurte i pausen hvem som skulle score, og så var det ingen som sa noe, så jeg sa at «jeg kan vel score, jeg», så det var greit det, sier Yttergård Jenssen med et smil.
Dermed kunne TIL jubel for opprykk, etter bare ett år i OBOS-ligaen.
– Det har vært et brutalt år, med alt vi har vært med, med korona og sprunget alene i snøhaugen oppe i Tromsø alene. Det er fantastisk deilig å få opprykket, så nå går vi for å vinne serien.
Kaptein Simen Wangberg hadde også sine sjanser.
– Det føltes litt som dagen der det ikke gikk. Keeperen var veldig god, så vi må berømme ham, og så var det fantastisk deilig å se Ruben sette den på slutten. Målet vårt er å ta serien også, sier kapteinen til Eurosport.
Han og laget er i ferd med å legge en utfordrende og vanskelig sesong bak seg.
– Det har vært en veldig spesiell sesong, med trenerskifte og usikkerhet og det ene og andre. Jeg er veldig stolt over gruppa og gutta som står frem. Selv om vi er et godt lag, skal man ha litt mental styrke for å ligge på topp hele veien og bli jaget også, sier Wangberg.
Nå er håpet og ønsket at klubben klarer å etablere seg i Eliteserien. Og gjerne litt høyere på tabellen.
– Vi ønsker å bygge litt og stabilisere oss og slippe å havne nede i gjørma hvert år. Jeg begynner å få litt grått hår på sidene, det har vært mange tunge høster i Tromsø. Så jeg håper vi kan få inn en treningskultur og ei gruppe som har lyst til å utvikle seg og bli bedre, og se om vi klarer å ta de stegene som skal til for å stabilisere oss.
– Dette var en deilig måte å gjøre det på. Det har ikke bare vært enkelt. De fjernet treneren rett før sesongen, det er alltid kjedelig og vanskelig. Det har vært korona og permitteringer, og en tøff oppkjøring og tøff sesong. Det har vært gjort en ekstremt god jobb og jeg er imponert av de som var her før jeg kom hit, med apparatet og spillerne, sier en tydelig rørt Gaute Helstrup til Eurosport.
– Jeg føler meg heldig som får være en del av det. Denne kvelden skal vi nyte. I morra er vi på jobb igjen, men i kveld skal vi kose oss.
Så blir det også en jobb som skal gjøres for å være klare til Elitesiere-comebacket.
– Vi kommer dit, men i kveld skal vi bare glede oss over det som har vært i år. Vi skal få drukket lit champagne og kose oss, og så er vi sent hjemme i kveld. Vi skal nyte øyeblikket.
Raufoss-trener Christian Johnsen var meget skuffet etter å ha tapt to poeng på overtid.
– Det var surt. Dommeren ga dem en mulighet, en gratissjanse, på det som knapt kan ha vært et dult, sier han om frisparket.

Sikret opprykket på overtid etter utsøkt frispark

OBOS-ligaen
Tjelmeland om Starten: – Som uttalelsene til Jonsson: Høyt og lavt
14 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Disse tre kan bli Årets gjennombrudd i OBOS-ligaen
I GÅR PÅ 17:25