23-åringen har stort sett vært i Start siden han var en liten pjokk, og har opp gjennom årene kjempet seg til både en viktig rolle på midtbanen og kapteinsbindet.
I sine ungdomsår var han innom akademiet til Aalborg og sørlandsklubben Vigør, men han har spilt i Start siden han kom tilbake til klubben i 2015.
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 PÅ 09:38
Men nå er det slutt. Midtbanemannen som har spilt 110 kamper på sine seks sesonger på A-laget har valgt å takke nei til klubbens kontraktsforslag.
– Det er en helhetsvurdering, der jeg har funnet ut at jeg for å utvikle meg videre som fotballspiller og menneske tror jeg har godt av et miljøskifte og litt andre impulser. Det er hovedgrunnen, sier Segberg til Eurosport.
Men valget var vanskelig.
– Ja, det var det. Jeg er jo nærmest oppvokst i klubben, og det er en klubb som betyr utrolig mye for meg og folk som betyr utrolig mye for meg. Men jeg har landet på en konklusjon, og nå føles det egentlig litt godt å få det avklart.

Tok farvel

Torsdag var han innom for å si farvel til lagkamerater og andre han har fått et forhold til i klubben gjennom mange år. Å ikke skulle møte opp det på det vanlige stedet hver dag fremover, blir rart.
– Det blir spesielt, det. Så jeg kaster meg ut i noe usikkert og nytt. Men det er nettopp derfor jeg tror jeg har godt av det, både som spiller og menneske. Forhåpentlig kan et nytt miljø bidra til å gjøre meg bedre. Jeg tror alle som har vært i et miljø i lang tid har godt av å utfordre seg selv, bli sett av andre øyne og under andre omstendigheter. Kanskje få ut et annet potensial i seg og andre sider i eget spill og vokse.
Forrige sesong ble innimellom preget av en del negativitet, med blant annet periodevis benketilværelse, mange kamper uten poeng, trøbbel med økonomien og overskrifter om rolleblanding på kontorene. På toppen av det hele herjet pandemien.
– Det ble en spesiell sesong for alle, med korona. At det endte med nedrykk er selvfølgelig utrolig trist. Men sett under en sesong fortjente vi sikkert ikke bedre, selv om vi på høsten utviklet oss og begynte å bli et fotballag og tok poeng. Det er selvfølgelig skuffende, men det du nevner av utenomsportslig hadde ikke vi spillerne noe særlig fokus på, så det preget ikke oss.
Segbergs agent, Krister Gundersen, fortalte onsdag til Eurosport at han hadde valgt å takke nei til et tilbud fra Serie C i Italia.
– Jeg så at agenten min hadde sagt det, og det stemmer det. Det er noe jeg sikkert kommer til å angre på som gammel mann, at jeg ikke hoppet på det, men det føltes ikke riktig der og da. Og det kan jo være at det dukker opp en ny sjanse på et tidspunkt. Jeg håper å finne et miljø å utvikle meg i, og Italia-sporet virket litt for usikkert til at jeg ville ta det.

LSK og Godset

Lillestrøm har hatt sine øyne på Segberg, men trolig kjølnet den interessen litt da de valgte å tilby Ifeany Mathew ny kontrakt i påvente av en eventuell løsning på problematikken rundt arbeids- og oppholdstillatelsen. Strømsgodset har ifølge agenten også vist interesse, men ikke noe konkret.
– Jeg tror det Krister svarte i går egentlig var greit og stemmer bra. Det har vært noe interesse fra ulike klubber og noen følere ute, men jeg synes ikke det blir riktig å gå så veldig i detalj så lenge det er lite konkret. De to klubbene du nevner der er jo i den kategorien.
Inntil videre trener han med lokalt 2. divisjonslag, og tror derfor at det ikke vil bli noe problem å holde fotballformen ved like.
Det mener han er helt supert, mens han leter etter en klubb som kan gi ham de rette mulighetene for å utvikle seg.
Det trenger ikke være i Norge.
– Jeg er egentlig åpen for alt, jeg. Det blir en helhetsvurdering, og så får vi vurdere hver enkelt sak og finne et miljø som passer.
OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 PÅ 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 PÅ 05:53