Fløyta har akkurat gått, og måltavla viser de knusende tallene "3-0", noe som betyr at Strømmen har ydmyket HamKam.
– Det føles naturlig nok som det er veldig viktig i og med at tabellsituasjonen er som den er, og vi møter et lag vi potensielt kan konkurrere med om å holde plassen i hele høst, så det var veldig godt. Jeg må innrømme at jeg ble litt rørt da 3-0 satt, sier Strømmen-trener, Ole Martin Nesselquist, men tonen er en helt annen i den andre leiren.
OBOS-ligaen
Smakfullt stikk fra erkerivalen etter blytung kvalik-smell: – God humor
07/12/2021 PÅ 11:44

– Dette var tynne greier

HamKam har nemlig kun vunnet to ganger i hele sesongen, og ligger helt nederst i OBOS-ligaen.
Med tap mot bunnrival Strømmen, ser det nå enda mørkere ut for Rekdal om hans lag.
– Jeg har ikke sagt noe til dem foreløpig, og jeg tror vi venter til i morgen med det. De er like skuffet de som vi andre, for dette var tynne greier. Så ærlig må vi være, sier han rett etter kampen.
  • Les mer om Strømmen-kampen her.
Det begynner å brenne litt for HamKam. I starten av sesongen mistet de fryktelig mange poeng i de siste minuttene av kampene.
Nå i det siste er det startene som irriterer Rekdal. På spørsmål om hva de bør gjøre nå, svarer han følgende:
– Vi må i hvert fall starte kampene. Jeg har sagt det noen uker på rad, at vi må komme ut med en helt annen attitude, aggressivitet og energi enn vi har klart i de siste kampene, for nå står vi og venter og håper at det skal skje noe. Det skjer ikke i fotball, vi må gjøre det selv. På det nivået er vi ikke akkurat nå, forteller han.
Se høydepunktene fra kampen her (saken fortsetter etter videoen):

Se høydepunktene: Strømmen knuste HamKam i bunnoppgjøret

– Blir en ganske røff treningsuke

Hele endringen starter på treningsfeltet, og det blir nok neppe noen behagelige treninger for HamKam-spillerne.
– Vi kan si det sånn at det blir en ganske røff treningsuke, så får vi se hvem som vil være med på dette, for de må fort melde seg på og ikke melde seg av. Så enkelt er det, sier han.
Eurosports fotballekspert Petter Bø Tosterud er klar på at det også er en annen faktor som må komme på plass for å få laget i gang.
– Det er ekstremt viktig å få dytta de ribbeina hans på plass, for Marcus Pedersen på og utenfor banen er to forskjellige HamKam-lag, sier han på Fotball Direkte: OBOS-ligaen-sendingen.

Vil ikke legge skylda på skader

For det er ikke til å komme unna at savnet av toppscoreren er til stede. Selv om Adeleke Akinyemi kom fra Start og rett inn i troppen dagen før Strømmen-kampen, er det Pedersen som har sørget for mesteparten av poengene. Han har nemlig scoret helt avgjørende scoringer i begge seierene deres denne sesongen.
Men Rekdal selv ønsker ikke å legge skylden på skader på nøkkelspillere (kaptein Steinar Strømnes måtte ut med skade etter 30 minutter under søndagens kamp), men mener det er mentaliteten som er problemet.
– Det som har størst innvirkning på kampen er at vi ikke er klare, igjen når vi starter. Vi er på hælene og gir initiativet til Strømmen. Vi blir passive, rett og slett. Da ble vi stående å ta imot og da pleier det å skje det som skjedde, forteller en skuffet Kjetil Rekdal.
Sett denne?

Opphetede sluttminutter: – Ligner jo på Rugby det her

OBOS-ligaen
Nesselquist forlater Strømmen etter nedrykket: – Blandede følelser
29/11/2021 PÅ 23:07
OBOS-ligaen
Offensiv Berntsen: – Selvfølgelig skal vi gå for opprykk
28/11/2021 PÅ 10:25