KONGSVINGER (Eurosport.no):
Ikke bare er de lokalrivaler og naboer geografisk. HamKam og Kongsvinger lå også plassert rett ved siden av hverandre nederst på tabellen i OBOS-ligaen.
Etter å ha ledet 1-0 måtte Kongsvinger-leder Espen Nystuen se at de røde rotet vekk ledelsen og alle poengene i den ekstremt viktige bunnkampen.
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 PÅ 09:38
- Det er tungt. Fryktelig tungt å tape hjemme mot HamKam i en så viktig kamp. Det var en jevn førsteomgang, og så gir vi vekk to mål. I andre omgang er det helt under båten. Vi klarer jo ingenting, sukker Nystuen til Eurosport.
På stillingen 1-0 var erkerivalen seks poeng bak dem og nærmest fortapt. Men med 2-1-seier er det plutselig KIL som ligger helt nederst.
- Slik er fotballen. Om man møter lag man ligger foran eller bak, det spiller liksom ingen rolle. Du må vinne de kampene her. Så det er tungt.
Før kampen ble Nystuen intervjuet av Eurosport i Fotball Direkte: OBOS-ligaen om trener Mika Lehkousos posisjon. Da avviste han at det var en skjebnekamp for finnen.
- Har han fortsatt tillit?
- Ja, han har tillit han. Så får vi se hvor lenge han har det.
- Hva legger du i det?
- Jeg legger i det at vi må evaluere, og så får vi se hva vi kan finne ut. Vi må prøve å komme ut av den situasjonen her, så vi skal snu hver eneste stein for å klare det.
Dermed er det duket for knallharde møter og prosesser på Gjemselund.
- Ja, det er det. Vi må se hva vi skal gjøre fremover for å klare å snu skuta og klare å berge plassen. Det er det eneste vi skal fokusere på. Hva vi gjør, det vet jeg ikke ennå, men at vi må evaluere hver og en må vi i hvert fall gjøre.
- Hvem skal evaluere?
- Det er jo styret, regner jeg med. Og så må vi kjøre noen runder internt nedover i organisasjonen.
Det er likevel ikke snakk om krisemøter umiddelbart etter kampslutt, ifølge Nystuen.
- Vi skal til Sogndal mandag. Det skjer ikke noe før den tid, i hvert fall.
- Men evalueringen starter vel før den tid?
- Ja, det gjør det.
Mika Lehkouso kom til Kongsvinger før sesongen. Han var naturligvis svært langt nede der han møtte Eurosport under flomlyset i høstkulda på Gjemselund etter kampslutt.
- Jeg ekstremt skuffet over resultatet og måten det kommer på. Vi hadde en god start og fikk det første målet, og så ga vi motstanderen to veldig dumme mål. Vi hadde tid til å komme tilbake, men det er ikke lett i denne situasjonen når vi sliter, sier han og legger til:
- Vi slet i starten av sesongen av ulike grunner og mistet selvtilliten. Vi har prøvd forskjellige endringer: Formasjoner, spillere, kampstrategier. Men vi har ikke funnet den gode flyten.
Felles for både HamKam- og Kongsvinger-leiren er at de mener de har gode nok spillere, men likevel sliter i bunnen.
- Er det psykologisk?
- Ja, selvfølgelig. Det er slik denne sporten er. Vi har ikke funnet flyten, mistet selvtilliten og det sitter på innsiden av hodet. Vi må skaffe noen poeng, alt blir mye enklere etter det.
- Hvordan skal dere snu det?
- Vi har gjort forskjellige endringer. Som sagt, formasjoner, spillere, strategier og spillestil. Vi må fortsette å prøve forskjellige ting for å løse dette.
- Hvordan ser du på din egen posisjon i klubben, føler du at du har støtte og er trygg?
- Jeg har mitt fokus på og konsenterer meg om de tingene jeg kan påvirke. Det er morgendagens trening og den neste kampen. Jeg putter alle tankene der. Jeg har alltid vært en person som kjemper til siste slutt. Den feite dama har ikke sunget ennå. Så i morgen begynner vi å bygge opp mot neste kamp.
OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 PÅ 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 PÅ 05:53